Βόλος-ΑΕΚ 0-1: Νίκη με Πινέδα, μόνη πρώτη και αποθέωση… (pics, vid)

Η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό όπου επικράτησε 1-0 του Βόλου πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στα πλέι οφ της Super League και πλέον είναι μόνη πρώτη περιμένοντας τα νέα από το “Βικελίδης” και το ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα η ΑΕΚ

είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, απειλήθηκε ελάχιστα από τον Βόλο και πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Πινέδα στο 9ο λεπτό μετά από πίεση όλης της ομάδας ψηλά.

Αποθέωση για τους παίκτες της ΑΕΚ και τον Αλμέιδα από 9.000 φίλους της Ένωσης οι οποίοι ζήτησαν πρωτάθλημα και κύπελλο!

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε την ομάδα του με τον Κλέιμαν στην εστία, τους Λούνα, Σιέλη, Εσκοβάλ και Άλχο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Τσοκάνη και Κάτσε στον άξονα με τον Γκάγκι μπροστά τους, Τάχατο και Ντέλετιτς στις δύο πτέρυγες και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Με πέντε αλλαγές οι επιλογές του Αλμέιδα για το ματς με τον Βόλο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Ματίας Αλμέιδα τοποθέτησε στο τέρμα τον Αθανασιάδη, δεξιά στην άμυνα τον Ρότα, αριστερά τον Μοχαμαντί, στόπερ τους Βίντα, Τζαβέλλα, Γιόνσον και Μάνταλο στον άξονα, δεξιά τον Ελίασον, αριστερά τον Πινέδα και στην επίθεση τους Γκαρσία, Αραούχο.

“Κιτρινόμαυρος” έλεγχος και προβάδισμα με Πινέδα

Η ΑΕΚ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Βόλο από την άλλη πλευρά να αμύνεται με όλους τους παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή και να ψάχνει αντεπιθέσεις για να απειλήσει.

Για την Ένωση το γκολ ήρθε στο 9ο λεπτό, από πίεση ψηλά του Ελίασον στον Τάχατο, με τη μπάλα να κοντράρει, τον Αραούχο να παίζει με το κεφάλι στον Γκαρσία, αυτός άμεσα στον Πινέδα ο οποίος εκτέλεσε για το 0-1, καθώς ο Κλέιμαν δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

Κλασικός… πανηγυρισμός Πινέδα! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 16′ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Εσκοβάλ μέσα στην περιοχή με τον Σιδηρόπουλο και το VAR να αφήνουν το ματς να συνεχίστεί, όπως το ίδιο έγινε και ένα λεπτό μετά σε τάκλιν του Εσκοβάλ στον Λιβάι Γκαρσία.

Μια αδύναμη κεφαλιά του Βίντα στο 26′ δεν ανησύχησε τον Κλέιμαν και ένα φάουλ του Λιβάι Γκαρσία πέρασε πάνω από την εστία στο 33′.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε τρόπους να διασπάσει την σφικτή αμυντική γραμμή του Βόλου, ο οποίος ωστόσο ήταν εντελώς ακίνδυνος επιθετικά.

Περισσότεροι από 9.000 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό. ΠΗΓΗ: In Time SportsΊδιο σκηνικό και διαχείριση από την ΑΕΚ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Βόλο να δείχνει περισσότερη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και επιτεθεί με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 51′, όταν από τη σέντρα του Ντέλετιτς, ο Κάτσε πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος μέσα στην περιοχή με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει σταθερά.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο Β’ ημίχρονο στο 58′, όταν ο Λιβάι Γκαρσία πάσαρε στον Πινέδα, το σουτ του Μεξικανού κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 64′, από λάθος γύρισμα του Πινέδα στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Ντέλετιτς, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει.

Η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 0-2 στο 69′ όταν από ριψοκίνδυνο γύρισμα του Λούνα στον Κλέιμαν, ο Λιβάι έκλεψε, πέρασε τον γκολκίπερ του Βόλου αλλά το πλασέ σε κενή εστία κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 82′, με τον Τσούμπερ να σουτάρει έξω από την περιοχή, τον κόσμον να φωνάζει γκολ, αλλά η μπάλα είχε χτυπήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κλέιμαν.

Στο 86′ από γύρισμα του Ντέλετιτς μέσα στην περιοχή, η μπάλα φάνηκε να χτυπά στο χέρι του Γαλανόπουλου με τον Βόλο να ζητάει πέναλτι, αλλά Σιδηρόπουλος και VAR αποφάσισαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης (88′ Μεταξάς), Κάτσε (80′ Καρτάλης), Γκάγκι, Τάχατος (46′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (88′ Μεσκίδα), Οζέγκοβιτς (41′ Πιρές).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Μάνταλος (84′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (74′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (91′ Σιμάνσκι), Αραούχο (84′ Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία (74′ Τσούμπερ).

Keywords
Τυχαία Θέματα