Βρούτσης: «Υπάρχει χαραμάδα αισιοδοξίας, θα μιλήσω με τον Υπουργό Οικονομικών» (videos)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και των 45 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διεκδικούν τα αναγνωρισμένα δεδουλευμένα ετών από την υπαγωγή των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο (οικονομικής εξυγίανσης) άρθρο 44 πριν από 20 χρόνια.

Παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος Γιώργος Μπαντής και τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΑΠΠ Τάσος Μπακασέτας και

Βασίλης Παπαδόπουλος και εκ μέρους των 45 ποδοσφαιριστών με τις οφειλές οι Άγγελος Χαριστέας, Ανδρέας Σκέντζος, Θωμάς Κυπαρίσσης, Γιάννης Κατσαρός, Νίκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Κατσιαρός. Συζητήθηκε το θέμα εφαρμογής του νόμου 3606 του 2007 με την καταβολή προς αυτούς 4.841.153, εκ των οποίων τους δόθηκαν τα μισά σε εξαμηνιαίες δόσεις το 2008 και το 2009 και δεν εξοφλήθηκαν έκτοτε, λόγω της δημοσιονομικής επιτήρησης στην οποία τέθηκε τότε η χώρα.

Ο κ. Βρούτσης άκουσε με προσοχή την πλευρά των ποδοσφαιριστών, αναγνώρισε το «δίκαιο αίτημά τους» και δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη συνάντηση: «Η προσπάθεια του Υπουργείου Αθλητισμού δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, αλλά είναι η προστασία στα πρόσωπα των αθλητών. Σήμερα είχαμε μία ενδιαφέρουσα και ειλικρινή συζήτηση με τα μέλη του ΠΣΑΠΠ με τον πρόεδρο, τον Τάσο Μπακασέτα, τον Άγγελο Χαριστέα από την εμβληματική ομάδα ποδοσφαίρου. Συναντηθήκαμε για ένα αίτημα που έρχεται από το παρελθόν, αποφασίσαμε να κινηθούμε με συγκεκριμένες διαδικασίες με το Υπουργείο Αθλητισμού και το αντίστοιχο των Οικονομικών να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα για ένα ζήτημα που έρχεται από το παρελθόν. Στην προσπάθεια αυτή θα δικαιώσουμε ανθρώπους και υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε όλοι μαζί για να λύσουμε το πρόβλημα».

Για τη λύση του προβλήματος: «Η λύση του προβλήματος αφορά οικονομικό ζήτημα. Για το οικονομίκο πρόβλημα δεν είναι αρμόδιο το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά των Οικονομικών. Θέλω να είμαι πάντα προσεκτικός θα μιλήσω με τον ομόλογο μου Υπουργό για το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαι αισιόδοξος. Υπάρχει χαραμάδα αισιοδοξία στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ύστερα από τα λεγόμενα του Υπουργού.

«Ειλικρινή και υπέυθυνη συζύτηση, παρουσία αντιπροσωπείας ποδοσφαιριστών που είναι δικαιούχοι από τον Νόμο. Με χαροποιεί ιδιαίτερα τα λεγόμενα του Υπουργού για την ακτίδα φωτός στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Πραγματικά το περιμένουμε πως και πως, η δέσμευση για προσπάθεια εύχομαι να πραγματοποιηθεί και στο τέλος να είναι υλοποιήσιμη», είπα αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Οι συναντήσεις είναι σημαντικές και ειδικά η σημερινή έχει ένα βάρος, γιατί από πίσω βρίσκονται αρκετοί ποδοσφαιριστές που νιώθουν την αδικία από το Κράτος. Η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού έχει ειδικό βάρος και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό. Εύχομαι πραγματικά να βρεθεί η λύση για τα συγκεκριμένα παιδιά, όντως η κατάσταση τους είναι οριακή, τα γνωρίζει ο Υπουργός. Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα για να βρεθεί η λύση».

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Υπουργό Αθλητισμού και την άμεση προσπάθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον χώρο του ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια ο παλαίμαχος παίκτης και μέλος της ομάδας του 2004 στάθηκε στην «ένωση» παλαιών και νέων αθλητών για την επίλυση του θέματος.

«Από την πλευρά μου να πω ότι για να βρεθεί μία λύση χρειάζεται δύο πράγματα. Αρχικά να υπάρχει ένας άνθρωπος για να ακούσει και σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν στοιχεία στα χέρια τους, αλλά και το πρόβλημα για να ανοίξουν μία συζήτηση. Σήμερα είχαμε τη χαρά και αυτό το λέω γιατί ο Υπουργός απέδειξε στο σύντομο χρονικό διάστημα ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις και κυρίως σημαντικές και γι’ αυτό το λόγο βρεθήκαμε εδώ. Αν δεν ήταν η προσωπικότητα του τέτοια να έχουμε μία συνάντηση μαζί του, έχουμε έναν άνθρωπο σοβαρό στο Υπουργείο Αθλητισμού. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ένα πρόβλημα έδω και πάρα πολύ καιρό ανοιχτό, αλλά υπάρχει ο Νόμος και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα για να βρεθεί η λύση. Από την πλευρά μας αντιπροσωπεύουμε 45 οικογένειες, αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη. Με μεγάλη χαρά είδα ότι υπάρχει η διάθεση για να βρεθεί λύση, στέκομαι σ’ αυτό. Θα ακολουθήσουμε το χρονοδιάγραμμα και σύντομα θα έχετε ένα θετικό νέο», είπα και πρόσθεσε:

«Η παρουσία του Μπακασέτα δείχνει ότι οι νέοι ποδοσφαιριστές δεν ξεχνάνε, παλαιότερους αθλητές που ίδρωσαν τη φανέλα. Αυτό είναι το σημαντικότερό μήνυμα ότι νέοι και παλαίοι θα δώσουμε τη λύση».

Τέλος ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, αλλά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Τάσος Μπακασέτας, ισχυρίστηκε ότι όλοι μαζί θα βρουν την επιθυμητή λύση, ενώ αναφέρθηκε και στα παιχνίδια playoffs.

«Όταν ο Γιώργος (σ.σ Μπαντής) με πλησιάσε για το πρόβλημα με έπεισε. Θεωρώ ότι ο Γιώργος κάνει εξαιρετική δουλειά απο τη θέση του προέδρου, βάζει προτεραιότητα πάντα τον αθλητή. Δεν θεωρώ ότι έχω κάνει κάτι, είχαμε πει ότι πάντα θα είμαι δίπλα όποτε με χρειαστεί. Όλα τα εύσημα πάνε στο Γιώργο κάνει μεγάλη προσπάθεια καθημερινά. Η σημερινή συνάντηση με γέμισε αισιοδοξία. Ο Υπουργός ήταν ειλικρινής σ’ όλα αυτά που μας είπε, λίγα λόγια. Αυτό ήθελα να ακούσω στη ζωή μετράει η προσπάθεια το αποτέλεσμα δεν παίζει ρόλο. Καλύφθηκα από αυτά που άκουσα έγινε μία νέα αρχή και είναι πολύ σημαντικό για έμενα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τον αθλητισμό της να βελτιωσούμε σε πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι έχουν γίνει κάποια βήματα, εμείς είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε την κατάσταση», ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε:

«Πάμε βήμα βήμα, η Ελλάδα αξίζει να βρίσκεται σε μεγάλες διοργάνωσεις. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

Keywords
Τυχαία Θέματα