Ζιστίν Ενάν: Αυτό που την έκανε διαφορετική (vid)

Η Ίγκα Σφιόντεκ είναι μόλις 22 χρόνων αλλά έφτασε ήδη τις τρεις κατακτήσεις στο Roland Garros και απέχει μία από το podium της ιστορίας στο γαλλικό Όπεν. Στις τέσσερις κατακτήσεις σταμάτησε η Ζιστίν Ενάν (2003, 2005, 2006, 2007) την οποία οι λάτρεις του τένις θυμούνται πάντα με νοσταλγία εξαιτίας του one-handed backhand που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της.

Η Βελγίδα παίζοντας τένις σε μια εποχή που το double-handed backhand αποτελούσε (και συνεχίζει) στοιχείο εκ των ων ουκ

άνευ στο επαγγελματικό τένις, μεγαλούργησε με τη χάρη και την ομορφιά του ενός χεριού της.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Τζον Μάκενρο το είχε χαρακτηρίσει ως το ομορφότερο μονό backhand τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

Όπως η ίδια έχει αποκαλύψει όταν ήταν στην ηλικία των οκτώ, εννέα ετών ο πατέρας της και οι προπονητές της την πίεζαν να εξελίξει το backhand με τα δύο χέρια. Εκείνοι τους αγνόησε κι εκείνοι ευτυχώς δεν κατάφεραν να στερήσουν από το άθλημα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και υψηλής αισθητικής χτυπήματα που απόλαυσε ποτέ το κοινό του τένις.

Ένα χτύπημα που την έκανε να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες και δεν την εμπόδισε να κατακτήσει συνολικά επτά τρόπαια Grand Slam στην καριέρα της.

Πάντα με την αδιαπραγμάτευτη επιθετικότητα στο παιχνίδι της και την απαράμιλλη χάρη του one-handed backhand, την οποία η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα αποθέωσε με τη φοβερή προσέγγιση το 2007 μετά από τον τελευταίο τίτλο της Βελγίδας στο Roland Garros.

“Βρήκαμε το θηλυκό Ρότζερ Φέντερερ. Ή ίσως τα αγόρια να έχουν την αρσενική Ζιστίν Ενάν”…

Απολαύστε το μονό backhand της Βελγίδας στο παρακάτω βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα