Eξήντα χρόνια ιεροσύνης του π. Κωνσταντίνου Στρουμπάκου

16:48 1/2/2021 - Πηγή: Sportime

Eξήντα χρόνια ιεροσύνης του π. Κωνσταντίνου Στρουμπάκου ο οποίος γεννήθηκε στο Πελόπιο Ηλείας το 1933.

Στις 27 Ιουνίου του 1961 αποφοίτησε από το Ανώτερον Εκκλησιαστικόν Φροντιστήριον της Πάτρας ενώ την ίδια χρονιά ενυμφεύθη την Ασημίνα Γιαννακοπούλου με την οποία απέκτησαν επτά τέκνα.

Στις 27 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη εορτή του Αγ.Παντελεήμονος του 1961 έγινε η εις διάκονον χειροτονία του, στα Σιταράλωνα Αγρινίου από τα τίμια χέρια του μακαριστού Επισκόπου Ιγνάτιου Τσίγκρη Γ’ .

Στην Αρχιερατική

Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Αρτης Ιγνάτιος Τσίγκρης ο Γ’ ο μακαριστός Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Πούλος, ο νέος Αγιος της Εκκλησίας μας Καλλίνικος Εδέσσης, ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π.Γεωργιος Παπασταύρου, ο μακαριστός π.Ιωάννης Πούλος και άλλοι κληρικοί.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου ετελέσθη στη Βόνιτσα η εις Ιερέαν χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Στρουμπάκου από τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο Τσίγκρη Γ΄.

Από την ημέρα της χειροτονίας του και έως το το 1969 διηκόνησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Λεσίνι Μεσολογγίου ενώ από το 1969 έως το 1998 ήτο προιστάμενος-εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κατοχής Μεσολογγίου.

Εξήντα χρόνια ιερατικής προσφοράς του π. Κωνσταντίνου στον αμπελώνα του Κυρίου.

Πολλά τα έτη π.Κωνσταντίνε, πάντα Αξιος!

πηγή: vimaorthodoxias.gr

Το άρθρο Eξήντα χρόνια ιεροσύνης του π. Κωνσταντίνου Στρουμπάκου εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα