Lewis Hamilton: Η Formula 1 με κινητήρες V10 ήταν μια υπέροχη εποχή

Lewis Hamilton Formula 1: Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton αισθάνεται προνομιούχος που οδηγεί σε αυτή τη γενιά της Formula 1, αλλά έχει επίσης ένα σημείο κριτικής για τους τρέχοντες κινητήρες.

Αυτός ο μήνας

σηματοδότησε τη δέκατη επέτειο από την έναρξη της υβριδικής εποχής turbo στη Formula 1. Στις 16 Μαρτίου 2014, η κορυφαία κατηγορία στην Αυστραλία έτρεξε τον πρώτο της αγώνα με V6 turbo κινητήρες κυβισμού 1,6 λίτρων. Αντικατέστησαν τους ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες 2,4 λίτρων που χρησιμοποιούνταν από το 2006.

Ο Lewis Hamilton βίωσε και τους δύο από πρώτο χέρι ως ενεργός οδηγός και βοήθησε στη διαμόρφωση μιας σειράς επιτυχιών στη Mercedes από το 2014 έως το 2020, που επιτεύχθηκε τελευταία φορά σε αυτήν την κυριαρχία από τον Michael Schumacher στη Ferrari μεταξύ 2000 και 2005 – τότε με κινητήρες V10. , για πολλούς μέχρι σήμερα μια χρυσή εποχή.

Επίσης για τον Χάμιλτον; «Μεγάλωσα με την εποχή του turbo», λέει, κοιτάζοντας τη δεκαετία του 1980 με σπουδαίους οδηγούς όπως ο Alan Prost και ο Ayrton Senna. “Και μετά φυσικά με τα οχήματα V10 και V8. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που το έζησα αυτό.”

Lewis Hamilton Formula 1: «Αλλά τότε το να είμαι μέρος της ανάπτυξης αυτής της νέας τεχνολογίας με την οποία οδηγούμε σήμερα ήταν πολύ ωραίο», συνεχίζει ο Hamilton. «Θυμάμαι ότι ήρθα στη Mercedes και είδα τι έκαναν στον κινητήρα πριν φτάσω».

Χωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςMarquez MotoGP : Πίεση και φιλοδοξία στην ομάδα της Gresini MotoGP ίδια με την εργοστασιακή Honda

«Ο τρόπος που πίστευαν όλοι στην κατεύθυνση που έπαιρναν, πόσο επιτυχημένοι ήταν σε αυτήν, ήταν πραγματικά εκπληκτικό», λέει με ενθουσιασμό. Και η ίδια ομάδα ανθρώπων είναι ακόμα εκεί. «Φυσικά με νέα πρόσωπα, αλλά ακόμα στη δουλειά».

“Έχετε ακόμα το καλύτερο πακέτο, ειδικά όσον αφορά τον κινητήρα, την αξιοπιστία και τις επιδόσεις. Φυσικά τα άλλα έχουν αλλάξει και έχουν προλάβει.”

Αλλά ο Χάμιλτον εξακολουθεί να χάνει ένα πράγμα για τους σημερινούς κινητήρες της Formula 1: “Προτιμώ τον παλιό ήχο. Νομίζω ότι όλοι το κάνουμε. Το παλιό V10 ακουγόταν απίστευτο και το ίδιο ακουγόταν και το V8. Έτσι δεν θα με πείραζε να πάω εκεί για να επιστρέψω. Αλλά δεν μη νομίζεις ότι αυτό θα συμβεί».

Lewis Hamilton Formula 1: Υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις για επιστροφή στους κινητήρες V8 ή V10 στο πρόσφατο παρελθόν. Αλλά οι υπεύθυνοι για τη Formula 1 πάντα απέρριπταν την ιδέα για λόγους βιωσιμότητας. Παρόλα αυτά, ο Χάμιλτον επαναλαμβάνει: «Μακάρι τα μονοθέσια να ακούγονταν λίγο καλύτερα».

“Αλλά η δύναμη και οι επιδόσεις είναι πραγματικά εκπληκτικές. Απλώς αισθάνομαι προνομιούχος που μπορεσα να ζήσω σε αυτή τη γενιά”, τονίζει ο Βρετανός.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 ΜαΐουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα