MotoGP: Ο Fabio Quartararo χαμογελά ξανά μετά την συντριβή και την απόλυτη απογοήτευση

MotoGP Fabio Quartararo:  Ο Fabio Quartararo υπέστη γρήγορα την απογοήτευση που συνετρίβη μπροστά στους θαυμαστές του κατά τη διάρκεια του Γαλλικού Grand Prix του MotoGP: οι εξελίξεις που έγιναν από τη Yamaha αποτελούν μια καλή βάση για το μέλλον.

Μετά από ένα σταθερό Σαββατοκύριακο στο Le Mans, ο Fabio Quartararo προσπάθησε να τερματίσει με στυλ με ένα καλό αποτέλεσμα στον κύριο αγώνα.

Έβδομος

στην αρχή, ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του για να ανέβει στην έκτη θέση, όχι μακριά από τους κορυφαίους άνδρες. Ωστόσο, στον έβδομο γύρο, ο Γάλλος έκανε ένα μοιραίο λάθος και τελείωσε τον αγώνα στην παγίδα με χαλίκια.

MotoGP Fabio Quartararo: Όταν παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης, ο Niçois, ωστόσο, έδειξε ένα χαμογελαστό πρόσωπο, το οποίο μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι εξελίξεις που έφερε η Yamaha στο Sarthe, και εγκαταστάθηκε στη μηχανή του πριν από το Warm-up, προμηνύουν καλά τα ακόλουθα.

«Πέσαμε, αλλά είμαι χαρούμενος, είναι ωραίο να παλεύεις για την έκτη θέση», λέει ο Γάλλος. Την Κυριακή το πρωί κάναμε μεγάλες αλλαγές στο ποδήλατο. Η ομάδα περίμενε από εμένα να νιώσω μεγάλη διαφορά, δεν ήταν μια τεράστια αλλαγή, αλλά νομίζω ότι έχουμε μια καλή βάση για το μέλλον. »

Και τα επόμενα ταξίδια πίστας του Quartararo με τον Ιάπωνα κατασκευαστή επίκεινται, αφού αυτή την εβδομάδα θα διοργανωθούν ιδιωτικές δοκιμές στην πίστα Mugello. Δοκιμές για τις οποίες δεν έχει μοιραστεί ακόμη το πρόγραμμα.

«Αυτή την εβδομάδα, θα έχουμε δύο ημέρες δοκιμών στο Mugello, θα είναι μια ευκαιρία να αναλύσουμε αυτές τις εξελίξεις σε ένα νέο σιρκουί», προσθέτει το n°20.

A difficult one to swallow for the home hero! @FabioQ20 crashed out when he was 6th and the French fans were devastated! #FrenchGP pic.twitter.com/2eGU4TzBcF

MotoGP (@MotoGP) May 12, 2024

MotoGP Fabio Quartararo: Τέλος, για όσους θα ήταν απογοητευμένοι αν δεν είχαν δει τον αναβάτη της Yamaha να φτάνει στη γραμμή τερματισμού, ο Quartararo κανόνισε να τους συναντήσει το 2025. Ο Fabio Quartararo βρισκόταν στην πορεία για ένα αποτέλεσμα στο top-6 μπροστά στους οπαδούς του, αλλά μια πτώση στη στροφή 9 σταμάτησε την προσδοκία του.

«Παραμένω απογοητευμένος που δεν τελείωσα τον αγώνα, γιατί είδα ότι τα παιδιά μπροστά δεν ήταν τόσο μακριά, μπορούσαμε να παλέψουμε μαζί τους. Ωστόσο, δεν σας κρύβω ότι ήμουν στο όριο από την έναρξη του αγώνα. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να μετανιώνω, πραγματικά τα έδωσα όλα.

Παρακινημένος από τον αγώνα μέσα στο σπίτι του και από τους θεατές της κερκίδας, ο Quartararo βρήκε ένα παραπάνω κίνητρο να παλέψει για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στην πατρίδα του!

Ξεκινώντας από την 8η θέση, έφτασε στη 10η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου, αλλά με δύο αντιπάλους να έχουν πτώσεις μπροστά του, επέστρεψε σύντομα στην αρχική του θέση. Ο Γάλλος οδηγούσε στο όριο για να μείνει με την ομάδα των πέντε οδηγών που αγωνίζονταν για την τρίτη θέση. Ωστόσο, λίγο αργότερα με την έξοδο του Aleix Espargaro στη στροφή 9 και την τιμωρία με long Lap του Enea Bastianini, μπόρεσε να ανεβεί στην έκτη θέση. Τα έδινε όλα για να υπερασπιστεί τη νέα του θέση, αλλά δεν τα κατάφερε, όταν 11 γύρους πριν τελειώσει ο αγώνας έπεσε στη στροφή 9.

Είναι εκπληκτικό να λαμβάνεις όλη την υποστήριξη από το κοινό στην έδρα σου. Βλέποντάς τους να φωνάζουν το όνομά μου με κάνει να θέλω να δουλέψω σκληρότερα για να μπορέσω να τους προσφέρω ένα βάθρο την επόμενη χρονιά» καταλήγει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα