UEFA Ranking Ελλάδα: Μόνο με 4 τέσσερις ομάδες στο Conference θα γίνει το θαύμα της 15ης θέσης

UEFA Ranking Ελλάδα: Η ευρωπαϊκή συνέχεια για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ διαφαίνεται μέσα από το Conference League.

Μετά την καταστροφική 4η αγωνιστική όπου συγκεντρώσαμε μόλις 200 πόντους ως χώρα, μπορούμε πλέον κι επίσημα να ξεχάσουμε

την 15η θέση.

Βέβαια, ακόμα και στις βαθμολογίες, θαύματα γίνονται. Κι αν υπάρχει μια πιθανότητα για να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε την πολυπόθητη στρατηγική 15η θέση, αυτή έρχεται μέσω του Conference League.

Πως; Τα πράγματα είναι πολύ απλά, αρκεί οι εκπρόσωποί μας να είναι πολύ προσεκτικοί στην 5η και 6η αγωνιστική των γκρουπ. Ο ΠΑΟΚ, είναι η πρώτη από τις ομάδες μας που έχει ήδη προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση.

Μένει να δούμε αν θα είναι πρώτος περνώντας bye έναν γύρο ή ως δεύτερος.

Από τους υπόλοιπους, ο Ολυμπιακός έχει αυξημένες πιθανότητες, καθώς θέλει μόνο έναν βαθμό στα δύο εναπομείναντα ματς για να κλείσει την υπόθεση της τρίτης θέσης. Ει δυνατόν, νίκη απέναντι στην Τόπολα.

Όσο για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, η τρίτη θέση δεν φαντάζει εύκολη υπόθεση. Η Ένωση καλείται να νικήσει την Μπράιτον για να πάει… λουξ στο Άμστερνταμ.

Όσο για το τριφύλλι, να κερδίσει απλώς στην έδρα του την Μακάμπι Χάιφα, ό,τι κι αν συμβεί στον εξ αναβολής αγώνα με τη Βιγιαρεάλ.

Με τέσσερις ομάδες στη φάση των νοκ-άουτ, στατιστικά να το πάρει κανείς με βάση και την προ διετίας παρουσία του ΠΑΟΚ στον θεσμό, μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον 2 προκρίσεις.

Αυτές μεταφράζονται σε βαθμούς που σε συνδυασμό με αποκλεισμούς τσεχικών, δανέζικων – μας πλήγωσε η Κοπεγχάγη– ισραηλινών και ουκρανικών ομάδων, θα μας φέρει στη 15η θέση.

Αλλά, είπαμε. Θαύμα…

UEFA Ranking Ελλάδα: H βαθμολογία μετά από 4 αγωνιστικές σε Europa και Conference League.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα