Valtteri Bottas Sauber F1 : Καμία σοβαρή συζήτηση με την Audi ακόμα

Valtteri Bottas Sauber F1:  Πρόκειται για τον Valtteri Bottas και τον Guanyu Zhou να εγκαταλείψουν τη Sauber; Τι λένε οι δύο οδηγοί της Sauber Formula 1 για τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν πιλοτήριο το 2025

Το μέλλον των Valtteri Bottas και Guanyu Zhou στη Sauber είναι ανοιχτό. Τα συμβόλαια και των δύο οδηγών λήγουν στο τέλος του έτους και

πληθαίνουν οι φήμες ότι το 2024 μπορεί να είναι η τελευταία σεζόν και για τους δύο οδηγούς με την ελβετική ομάδα. Ειδικότερα, τα ονόματα Carlos Sainz και Nico Hülkenberg αναφέρονται ξανά και ξανά με φόντο την ένταξη της Audi το 2026 για να αντικαταστήσει τους Bottas και Zhou.

Ο Bottas, ο οποίος θα αγωνιστεί για την ενδέκατη σεζόν του στη Formula 1 το 2024, έχει επανειλημμένα τονίσει στο παρελθόν πόσο πολύ θα ήθελε να δει την Audi να εντάσσεται στην ομάδα ως οδηγός. «Νομίζω ότι αυτό απλώς δίνει ασφάλεια στην ομάδα», λέει σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση ότι η Audi αγόρασε το 100 τοις εκατό των μετοχών. “Όλοι ξέρουν ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Όλοι στην ομάδα θέλουν να εμπλακούν γιατί πλέον γνωρίζουν ότι η Audi δίνει το 100%.

Ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη σοβαρές συζητήσεις για το αν ο Bottas θα είναι μέρος του σχεδίου της Audi για τα επόμενα χρόνια, όπως εξηγεί ο Φινλανδός στη Μελβούρνη: «Δεν είναι τίποτα θεμελιώδες ακόμα», λέει. «Έχουμε κάνει μόνο δύο αγώνες και νομίζω ότι χρειαζόμαστε ακόμα λίγους ακόμα και ελπίζω με μερικά καλά αποτελέσματα η μπάλα να αρχίσει να κυλάει λίγο περισσότερο, αλλά δεν υπάρχουν πολλά προς το παρόν».

Bottas: Η Audi πρέπει να το ξέρει αυτό για μένα

Valtteri Bottas Sauber F1:  Ο Μπότας μπορεί να κερδίσει πόντους πάνω από όλα με την τεχνογνωσία του, άλλωστε ο 34χρονος μπορεί να κοιτάξει πίσω σε 10 νίκες και 20 pole positions στην κορυφαία κατηγορία μέχρι σήμερα. «Η εμπειρία είναι σημαντική σε αυτό το άθλημα», λέει. «Όταν αλλάζουν οι κανόνες, πρέπει επίσης να είσαι πολύ δυναμικός όσον αφορά την κατεύθυνση που παίρνεις το αυτοκίνητο και να έχεις νέες ιδέες».

“Και όσο περισσότερη εμπειρία έχεις, τόσο καλύτερα μπορείς να προσαρμοστείς σε ορισμένα πράγματα. Οπότε ελπίζω ότι αυτή θα είναι η δύναμή μου. Επίσης, [η Audi] θα πρέπει να γνωρίζει ότι είμαι καλός ομαδικός παίκτης με όλους όσοι δουλεύουν μαζί μου. ”

Valtteri Bottas Sauber F1:  Τα πάντα περιμένουν τη Mercedes;

Η αγορά των οδηγών είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης εκτός πίστας στις αρχές του έτους με τη μετακίνηση του Lewis Hamilton στη Ferrari και την αβεβαιότητα γύρω από τον Max Verstappen και τη Red Bull. Φαίνεται ότι όλα περιμένουν απόφαση για τον διάδοχο του Hamilton στα Silver Arrows πριν πέσουν τα υπόλοιπα ντόμινο με τις άλλες ομάδες.

Αλλά ο Bottas δεν θέλει να αποσπάται πολύ από αυτό: “Επικεντρώνομαι στην οδήγηση και έχω ανθρώπους στο παρασκήνιο που προσπαθούν να διαβάσουν την αγορά και να δουλέψουν σε διαφορετικές επιλογές, εάν αυτό είναι απαραίτητο. Είναι αρκετά δύσκολο να παρακολουθείς έναν ανόητο εποχή.”

«Αλλά αυτή η κατάσταση δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα», προσθέτει ο οδηγός της Sauber, καθώς είχε συμβόλαια μόνο ενός έτους στη Mercedes για χρόνια. “Φυσικά και είχα σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ πριν από αυτό. Οπότε δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Δεν πειράζει. Σε κάθε περίπτωση, έχω μάθει ότι όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο καλύτερα για σένα μπορεί να πάρει αποφάσεις. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και φέτος».

“Η Ferrari είναι προφανώς γεμάτη, αλλά εκτός από αυτό θα είναι ενδιαφέρουσα. Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς για να πάρω μια απόφαση. Αλλά όταν αρχίσουν να συμβαίνουν τα πράγματα, ίσως μετά από μερικούς αγώνες, τότε πρέπει να μείνω με αυτό.”

Χωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςMarquez MotoGP : Πίεση και φιλοδοξία στην ομάδα της Gresini MotoGP ίδια με την εργοστασιακή HondaΟ Μπότας πριν το τέλος της καριέρας του; «Έχω πολλά ακόμα να δώσω»

Valtteri Bottas Sauber F1:  Ωστόσο, οι ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι είναι απολύτως πιθανό ο Bottas να βρεθεί χωρίς πιλοτήριο στη Formula 1 την επόμενη σεζόν. «Στη Formula 1 βρίσκεσαι πάντα σε κίνδυνο, επομένως πρέπει να προσπαθείς να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά», γνωρίζει επίσης ο Φινλανδός, αλλά τονίζει ότι θα μπορεί να έχει αρκετές επιδόσεις τα επόμενα χρόνια.

“Δεν θέλω πραγματικά να βάλω έναν συγκεκριμένο αριθμό για το πόσα χρόνια μου απομένουν, αλλά δεν βλέπω το τέλος να έρχεται ακόμα. Ακόμα νιώθω ότι έχω πολλά να δώσω και πολλά να πετύχω. Και τώρα Το κίνητρο είναι και πάλι “Για να πλησιάσω πιο κοντά στην κορυφή. Μου λείπει η αίσθηση της μάχης στο μέτωπο. Και η συμμετοχή στην Audi θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να το κάνω.”

Valtteri Bottas Sauber F1: Τι ρόλο παίζουν οι παράπλευρες δραστηριότητες του Bottas;

Από τότε που μετακόμισε από τη Mercedes στη Sauber, ο Bottas αναζητούσε ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες εκτός τροχιάς, κυρίως την επιχείρησή του με τζιν. Εάν οι πολλές δραστηριότητες εκτός πίστας θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα για άλλες ομάδες και επομένως να αποφύγετε την υπογραφή του Bottas;

«Νομίζω ότι κάθε ομάδα θα πρέπει να με γνωρίζει μέχρι τώρα», κυματίζει. “Έτσι είμαι σίγουρος ότι πάντα θα υπάρχουν συμβιβασμούς. Αλλά για μένα το ταχύτερο αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα γιατί παρόλο που κάνω διάφορα άλλα πράγματα, τελικά για μένα όλα είναι δευτερεύοντα σε σχέση με τη Formula 1. Άρα η νίκη είναι πρώτη. ”

Ο Ζου ελπίζει σε μακροπρόθεσμο συμβόλαιο

Valtteri Bottas Sauber F1:  Για τον συμπαίκτη του Guanyu Zhou, είναι ξεκάθαρο ότι μετά από τρία χρόνια με συμβόλαιο ενός έτους, θα ήθελε να έχει πιο μακροχρόνιο συμβόλαιο: «Δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά θα είναι προτεραιότητα για μένα να πάρω μεγαλύτερο συμβόλαιο. Αυτό είναι σίγουρο. ”

Όπως ο Bottas, ο Κινέζος θέλει να λάμψει με επιδόσεις στην πίστα για να μπορέσει να παίξει ρόλο στην αγορά των οδηγών: “Απλώς πρέπει να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου τώρα. Και νομίζω ότι ο Greame [Lowdon], ο μάνατζέρ μου, έχει ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν. Και είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί που δεν θα έχουν πλέον συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν, οπότε πρέπει να αρχίσεις να εξετάζεις όλες τις επιλογές».

«Φυσικά θα ήμουν ευτυχής να μείνω εδώ, ειδικά αν έρθει η Audi, αλλά είμαι επίσης ανοιχτός σε όλες τις άλλες επιλογές γιατί για μένα είναι να δω τι είναι καλύτερο για το μέλλον μου. Θα ήθελα ένα μεγαλύτερο νομίζω μετά από τρία χρόνια με συμβόλαιο ενός έτους θα με βοηθήσει πολύ να τα πάω καλά με την ομάδα».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 ΜαΐουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα