ΑΕΚ: Πλέον είναι φανερό! Η τιμή του Λιβάι Γκαρσία πέφτει

Η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει μια νέα συνθήκη φέτος όσον αφορά τον Λιβάι Γκαρσία. Δύο τραυματισμοί που τον είχαν αφήσει κοντά στους 2,5 μήνες εκτός. Τώρα έρχεται ακόμα ένας, που ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο θα μείνει έξω και ποια ματς θα προλάβει.

Αν θα είναι δηλαδή στη διάθεση του Αλμέιδα στον κρίσιμο αγώνα με την Μπράιτον την επόμενη Πέμπτη (30/11).

Ένας αγώνας που είναι απόλυτα κρίσιμος μια και με ήττα ή ίσως

και με ισοπαλία, η ΑΕΚ θα πει αντίο στο Europa League. Και μετά θα ταξιδέψει στο Άμστερνταμ για ματς-τελικό με τον Άγιαξ προκειμένου να συνεχίσει στο Conference League.

Ο Γκαρσία θα είναι στη διάθεση του Αλμέιδα; Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με βεβαιότητα. Το πρόβλημα μεγεθύνεται από την στιγμή που ο Πόνσε δεν έχει μπει ακόμα 100% στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Ο Αργεντίνος όσο φιλότιμος κι αν είναι, στα παπούτσια του Γκαρσία δεν έχει μπει.

Όλα αυτά φυσικά και δημιουργούν προβληματισμό. Το ζήτημα είναι πως θα αντιμετωπιστούν μέσα στο γήπεδο και μάλιστα με έναν αντίπαλο που έρχεται από την Premier League. Ναι, η ΑΕΚ κέρδισε την Μπράιτον στην Αγγλία, αλλά ουδείς μπορεί να πει πως αυτό θα συμβεί και στην OPAP Arena. Τουναντίον μάλιστα. Φαβορί είναι η Μπράιτον.

ΑΕΚ: Η τιμή του Λιβάι Γκαρσία πέφτει

Πλέον είναι φανερό. Ένας παίκτης που φέτος έχει παίξει σε 8 από τα 19 ματς της ομάδας του δεν μπορεί να κοστίζει στο διεθνές μάρκετ πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Η ΑΕΚ και με βάση τις προτάσεις που είχε, τον είχε τοποθετήσει σε ένα επίπεδο κοντά στα 30 εκατομμύρια.

Με τόσες απουσίες, δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται πλέον εκεί.

Ο Γκαρσία έχει παίξει σε 8 ματς, όχι 90λεπτα, όχι σε όλη τους τη διάρκεια. Έχει σκοράρει μόλις 1 φορά, με αντίπαλο τη Λαμία. Όλα αυτά μετρούν.

Σε όλο τον κόσμο, οι ομάδες το πρώτο που κοιτούν είναι τα δεδομένα. Τα data γύρω από έναν παίκτη και στη συνέχεια προχωρούν στο σκάουτινγκ. Ο Γκαρσία είχε κάνει θόρυβο πέρυσι με τα 18 του γκολ και την αλλαγή θέσης. Η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το νταμπλ. Φέτος;

Το transfermarkt, μια ενδεικτική για τις τιμές των παικτών, πλατφόρμα, τη δεδομένη χρονική στιγμή τον έχει στα 12 εκατομμύρια. Στην επόμενη αξιολόγηση, ωστόσο και αν δεν έχει γίνει κάτι εντυπωσιακά μεταβλητό, θεωρείται σίγουρο πως ο Γκαρσία θα βρίσκεται πιο χαμηλά.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα