Αυτούς βάζει ο Αλμέιδα στο Ολυμπιακός-AEK

21:56 6/1/2024 - Πηγή: Sportime

Χωρίς καινούρια προβλήματα ολοκλήρωσε η ΑΕΚ την προετοιμασία της ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (Κυριακή 7/1, 21:00), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Μεσοβδόμαδα η Ένωση κατόρθωσε αυτή τη φορά να μην κάνει θρίλερ το ματς της και με δυο γκολ

του Λιβάι Γκαρσία νίκησε 3-0 το Βόλο, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Η αυλαία της αγωνιστικής την βρήκε μόνη στην 3η θέση σε απόσταση 3 βαθμών από τον ΠΑΟΚ, με τα δεδομένα φυσικά ενδεχομένως να διαφοροποιηθούν καθώς τον επόμενο μήνα το πρωτάθλημα «παίρνει φωτιά» με συνεχόμενα ντέρμπι!

Η αρχή γίνεται αύριο, με τους «κιτρινόμαυρους» να στοχεύουν μόνο στη νίκη, έτσι ώστε να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τους «ερυθρόλευκους», ελπίζοντας παράλληλα σε απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά νέα, ο Ματίας Αλμέιδα, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, δεν ανακοίνωσε αποστολή, με το μεγάλο «ερωτηματικό» να ακούει στο όνομα Σέρχιο Αραούχο.

Να σημειωθεί ότι εκτός τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα παραμείνουν οι Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμάντι και Ζίνι λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους στα Κύπελλα Εθνών Αφρικής και Ασίας.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το πλάνο ενδεκάδας του Αλμέιδα

Ο «Πελάδο» αισθάνεται την… πολυτέλεια να έχει το οπλοστάσιό του σχετικά γεμάτο, καθώς τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την επιθετική γραμμή, έχει αρκετές επιλογές στη διάθεση του.

Το μεγαλύτερο δίλλημα για τον Αργεντινό τεχνικό είναι ποιος από τους Ελίασον ή Αμραμπατ θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.

Κατά τα άλλα, σε σύστημα 4-4-1-1, ο Στάνκοβιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σιντιμπέ να φαντάζει φαβορί για το αριστερό, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και ο Πήλιος.

Στο κέντρο αυτής θα βρίσκονται οι Βίντα και Κάλενς. Το δίδυμο στα κεντρικά χαφ θα αποτελείται από τους Σιμάνσκι και Πινέδα, με τον Τσούμπερ να κινείται στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Γκατσίνοβιτς στο αριστερό, με μοναδικό προωθημένο τον Λιβάι Γκαρσία.

Την ίδια στιγμή, ο Γιενς Γιόνσον διεκδικεί φανέλα βασικού, με τον Πινέδα να μετακινείται αριστερά και τον Γκατσίνοβιτς να μένει εκτός σε αυτό το σενάριο.

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα