Αλλαγή στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati; Ο Χόρχε Μάρτιν βρίσκεται σε αναμονή

20:21 1/4/2024 - Πηγή: Sportime
Ducati Χόρχε Μάρτιν: Με τους Bagnaia και Aldeguer, η Ducati έχει δύο αναβάτες με συμβόλαιο για το μέλλον – αφιερώνουν χρόνο για να πάρουν περαιτέρω αποφάσεις, όπως λέει ο αθλητικός διευθυντής Grassilli

Η Ducati έχει ήδη αποφασίσει δύο οδηγούς για τα επόμενα δύο χρόνια. Το συμβόλαιο του Francesco Bagnaia επεκτάθηκε για το 2025/26 πριν την έναρξη της σεζόν.

Και με τον Fermin Aldeguer, η ιταλική φίρμα εξασφάλισε έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό αναβάτη από τη Moto2 για τα επόμενα δύο χρόνια.

Όπως αποκάλυψε ο Αλντεγκέρ, υπέγραψε το συμβόλαιο πριν από δύο μήνες και άρα πριν την έναρξη της σεζόν. Το πλάνο είναι ο Ισπανός να οδηγήσει στην δορυφορική ομάδα της Pramac. Για να γίνει αυτό, η Pramac πρέπει πρώτα να επεκτείνει επίσημα το συμβόλαιο με την Ducati.

Μετά από αυτές τις αποφάσεις, ο Χόρχε Μάρτιν βρίσκεται σε αναμονή. Ο διευθυντής της ομάδας της Pramac, Τζίνο Μπορσόι, έχει ήδη δηλώσει ότι ο χρόνος του Μάρτιν στη δορυφορική ομάδα θα φτάσει στο τέλος του. Γιατί μετά από τέσσερα χρόνια δεν είναι πια νέος οδηγός.

Ducati Χόρχε Μάρτιν: Όσο η Pramac δεν έχει επεκτείνει το συμβόλαιο με την Ducati, η Ducati θα πρέπει να περιμένει για να πάρει επίσημα τη δεύτερη θέση δίπλα στον Bagnaia. Εάν, αντίθετα με τις προσδοκίες, ο Pramac χρησιμοποιήσει ρήτρα αποδέσμευσης, τότε ο Aldeguer θα είναι ο συμπαίκτης του Bagnaia την επόμενη χρονιά.

“Νομίζω”, λέει ο Μάρτιν, “ότι δεν είναι η ώρα να μιλήσω για το μέλλον μου. Το έχω ήδη δείξει και έχω αρκετό χρόνο να το δείξω φέτος. Υποθέτω ότι ο μάνατζέρ μου εργάζεται πάνω σε αυτό.”

Ο Μάρτιν τονίζει από το καλοκαίρι του 2022 ότι έχει κερδίσει τη δεύτερη θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Δεν έχει ακόμη καμία δέσμευση. Ο Μάουρο Γκρασίλι, ο νέος αθλητικός διευθυντής, δήλωσε μόνο ότι περιμένει από τον Αλντεγκέρ να οδηγήσει για την Πράμακ.

Χωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςMarquez MotoGP : Πίεση και φιλοδοξία στην ομάδα της Gresini MotoGP ίδια με την εργοστασιακή Honda

“Ελπίζω ο Mauro να πει ότι θα είμαι στην κόκκινη Ducati”, λέει ο Martin προς την κατεύθυνση του Grassilli και επαναλαμβάνει: “Είναι νωρίς ακόμα. Για μένα είναι καλό να περιμένω. Θα δείξω τον εαυτό μου φέτος ότι αξίζω αυτό το μέρος. ”

Ducati Χόρχε Μάρτιν:  Mauro Grassilli: Δεν υπάρχει προθεσμία

Επίσης επειδή το μέλλον με τον Pramac δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, ο Grassilli δεν δεσμεύεται για τον μελλοντικό συμπαίκτη του Bagnaia. Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση. «Κοιτάμε γύρω μας», είπε ο Ιταλός στο MotoGP.com . «Πολλοί οδηγοί συνεργάζονται μαζί μας».

Παίρνουμε το χρόνο μας. Θα πάρουμε μια απόφαση όταν είμαστε έτοιμοι.” Έχει θέσει η Ducati προθεσμία για αυτό; «Όχι», απαντά ο Grassilli σε αυτήν την ερώτηση. Ο Martin, ο Enea Bastianini και η Co. πρέπει να περιμένουν και να δουν.

Ο διευθυντής της ομάδας της Ducati, Davide Tardozzi επιβεβαίωσε στο MotoGP.com ότι ήθελαν να κρατήσουν τον Martin: “Ο Jorge Martin είναι πολύ ταλαντούχος. Θα θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας στο μέλλον γιατί έχουμε επενδύσει τέσσερα χρόνια σε αυτόν.”

“Θα ήταν κρίμα αν μας άφηνε. Αυτή η πιθανότητα φυσικά υπάρχει, αλλά θα θέλαμε να τον κρατήσουμε. Θα δούμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες”. Αναμένεται στα paddock ότι τα πιο σημαντικά ζάρια στο μεταγραφικό πόκερ θα ρίξουν μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Μάρτιν είναι χαρούμενος για τον φίλο του Αλντεγκέρ

Ducati Χόρχε Μάρτιν:  Σε γενικές γραμμές, ο Martin είναι χαρούμενος για το συμβόλαιο του Aldeguer στο MotoGP επειδή οι δύο Ισπανοί είναι καλοί φίλοι μακριά από την πίστα και περνούν επίσης τον ελεύθερο χρόνο τους μαζί: “Είμαι πολύ χαρούμενος γι ‘αυτόν. Είναι παρόμοια κατάσταση με τη δική μου.”

“Ήρθα επίσης στην Pramac και πήρα ένα εργοστασιακό ποδήλατο. Άρα μοιάζει πολύ. Νομίζω ότι του αξίζει. Το είδαμε στο τέλος της περασμένης σεζόν.” Εκείνη την εποχή, ο Aldeguer κέρδισε τους τελευταίους τέσσερις αγώνες Moto2.

Το μέλλον του Φράνκο Μορμπιντέλι, ο οποίος μόλις αυτή τη σεζόν πήγε στην Pramac και έχει συμβόλαιο ενός έτους, είναι εντελώς ανοιχτό. «Χαίρομαι για αυτόν», λέει ο Ιταλός για τον Αλντεγκέρ. «Είναι ένας πολύ, πολύ ανταγωνιστικός οδηγός».

“Έχει δείξει στα χρόνια του στο Moto2 ότι είναι πολύ γρήγορος. Του αξίζει απόλυτα η ευκαιρία στο MotoGP και η Ducati είναι μια φανταστική μοτοσυκλέτα. Σίγουρα θα μπορέσει να προσαρμοστεί σε αυτό και να είναι ανταγωνιστικός γρήγορα.” Ο Morbidelli δεν έχει σχολιάσει ακόμη το μέλλον του.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 ΜαΐουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλαγή, Ducati, Χόρχε Μάρτιν,allagi, Ducati, chorche martin