Απίστευτο: Η NASA έστειλε ρομπότ στον Άρη να συλλέξουν κρίσιμες πληροφορίες για τον πλανήτη και δεν σκέφτηκαν το πιο απλό

Απίστευτο: Η NASA έστειλε ρομπότ στον Άρη να συλλέξουν κρίσιμες πληροφορίες για τον πλανήτη και δεν σκέφτηκαν το πιο απλό πράγμα όταν στέλνεις κάτι κάπου.

Η ΝΑSA έχει να λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα, μετά από χρόνια επιτυχημένων ερευνών και συλλογής πληροφοριών από τον πλανήτη Άρη.

Συγκεκριμένα τα ρόβερ της NASA έχουν συλλέξει πληθώρα πετρωμάτων και στοιχείων που μπορούν να δείξουν πολλά για τον πλανήτη και την

πιθανή ζωή σε αυτόν, όμως δεν σκέφτηκαν ένα… απλό πράγμα. Πώς θα τα φέρουν πίσω.

Για την ώρα οι Αμερικανοί έχουν συλλέξει πολλούς δοκιμαστικούς σωλήνες με υλικά όμως δεν έχουν τρόπο να φέρουν αυτά τα υλικά στη Γη.

Απίστευτο: Η NASA έστειλε ρομπότ στον Άρη να συλλέξουν κρίσιμες πληροφορίες για τον πλανήτη και δεν σκέφτηκαν το πιο απλό

Το πιθανότερο είναι οι Αμερικανοί να μην τα… φέρουν πίσω ποτέ ή να περιμένουν να πάνε οι Κινέζοι στην Άρη να τα επιστρέψουν αυτοί, σημειώνει το cnn.com, που κάνει λόγο για… εθνική ντροπή αν τελικά τα δείγματα μείνουν στον Άρη.

Τώρα η NASA πρέπει να καταθέσει το σχέδιό της στο αμερικανικό Κογκρέσο και αυτό να εγκρίνει, το συντομότερο δυνατό το αμερικανικό σχέδιο, για να έρθουν τελικά τα δείγματα από τον Άρη στη Γη.

Μιλάμε για 30 δοχεία με δείγματα από τον Άρη που χρειάζεται να αναλυθούν στην Γη για να διαπιστωθεί πότε έπαψε να υπάρχει ζωή στον Άρη ή συνθήκες ζωής, όπως στη Γη. Πότε δηλαδή ο Άρης έγινε ένας ακατοίκητος πλανήτης.

Διαβάστε επίσης:

Viral: Kαθηγητές σε Λύκειο «τρόλαραν» τους μαθητές χορεύοντας τραπ! (vid)

Οι επιστήμονες έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν τα αποτελέσματα έρευνας για τον κορονοϊό

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίστευτο, NASA, Άρη,apistefto, NASA, ari