Από τον Αστέρα Εξαρχείων μπορεί να χάσει ο Άρης. Από τον ΠΑΟΚ όχι!

21:59 7/1/2024 - Πηγή: Sportime

Κing of the town o Άρης. 2-1 τον ΠΑΟΚ που πλέον εκτός από τα κλειδιά της πόλης έχασε και την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Ο Άρης μπορεί να χάρισε βαθμό στη Λαμία, να έχασε δικό του ματς στην Τρίπολη, αλλά και από τον Αστέρα Εξαρχίων να χάσει,

τον ΠΑΟΚ τον έχει! Ντέρμπι Θεσσαλονίκης με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν 14 βαθμοί πριν τη σέντρα. Τον ΠΑΟΚ να μετράει επτά σερί νικες και να είναι πρώτος. Σε δύσκολη θέση ήταν ο Άρης και στο ματς του πρώτου γύρου, έχοντας αλλάξει προπονητή. Ούτε τότε όμως, ούτε τώρα!

O Άρης δεν μπορεί (ακόμα) να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά θα κάνει «ζημιές» σε όσους το διεκδικούν! Και ήδη από τον ΠΑΟΚ που το διεκδικεί, έχει κόψει τέσσερις βαθμούς!

Με τον Σαβέριο βασικό, επιλογή που την πιστώνεται ο Άκης Μάντζιος, και πρωταγωνιστή, ο Άρης αποκαθήλωσε τον ΠΑΟΚ από την κορυφή και πλέον, μέχρι τα ματς των play off της Super League, είναι το αφεντικό της πόλης!

Στο 0-0 του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, αποβολές και γενικώς τα έβαλε με την διαιτησία. Ούτε με Έλληνα όμως (ρέφερι), ούτε με ξένο. Τουλάχιστον στο ματς της Τούμπας τον «τσίμπησε» τον βαθμό του. Στο Χαριλάου δεν πήρε τίποτα. Βασικά πήρε. Αυτό που άξιζε βάσει της εικόνας του!

Ο Άρης ασχολήθηκε κυρίως με το να κλείσει χώρους, να μην αφήσει κενά ανάμεσα στις δύο πρώτες ζώνες, δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο και «χτύπησε» στο δεύτερο.

Εξαιρετική εμφάνιση ο Σαβέριο με ασίστ και γκολ. Από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Σουλεϊμάνοφ σκόραρε. Ο Μορόν έπαιζε σε τρεις θέσεις. Ο Φαμπιάνο έκανε επίσης μεγάλο ματς. Το ίδιο και ο Ζουλ που έφαγε πολύ «ξύλο».

Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές που χάρισαν το ματς στον Αστέρα την προηγούμενη αγωνιστική. Δικαίως και εύκολα ο Άρης πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά υπάρχουν και θέματα που χρίζουν συζήτησης. Η εμφανιση των δύο τελευταίων εβδομάδων για κάποιους είναι και μια επιβεβαίωση οτι ορισμένοι παίκτες διαλέγουν ματς. Τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα