Αποφασίζει ο Τζολάκης! Ολυμπιακός ή εξωτερικό;

Ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει σαν τρελός. Πλέον, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης πρέπει να αποφασίσει για την επόμενή του μέρα. Θα παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά ή θα κυνηγήσει τη μεταγραφή στο εξωτερικό;

Καιρό τώρα έχει αλλάξει στάση ο Ολυμπιακός στην περίπτωσή του. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον έκανε (μαζί με τον Αγριογιάννη) βασικό. Ο Τζολάκης

άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να δουν αν μπορούν να τον εμπιστευτούν. Και ο Τζολάκης αποδείχθηκε τερματοφύλακας για 10 χρόνια!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πήγε, κάποτε, να ακολουθήσει τα βήματα του Κουρτουά. Trial στην Γκενκ,  στα μικράτα του, αλλά ΔΕΝ έκατσε.

Μόλις πήγε να γίνει άνδρας (σ.σ. έκανε ήδη προπονήσεις με την πρώτη ομάδα), ο Πλατανιάς σχεδόν διαλύθηκε και χάρις σε ένα τηλεφώνημα στο αφεντικό του Ολυμπιακού ο «μικρός» (16,5 ετών) τότε Κων/νος Τζολάκης δεν πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς/αναζήτησης.

Από τότε πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια με την σχέση των δύο πλευρών να φθάνει στην επαγγελματική της κορύφωση. Σφραγίδα; Η βραδιά του Κωνσταντή στο «Σουκρού Σαράτσογλου» με την άλωση της Πόλης στα πέναλτι χάρις στα γάντια του και την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Και όλα αυτά την στιγμή που σε 3 μήνες λήγει (τυπικά) η συνεργασία τους. Και όλα αυτά την ίδια χρονιά που ο Τζολάκης το πρώτο εξάμηνο δεν είχε ακουμπήσει ούτε σε φιλικό, υπέγραψε σε γερμανική εταιρεία εκπροσώπησης και συνάμα τον Ιανουάριο έφθασε μία… ανάσα από την αποχώρηση από τον Πειραιά για την Κοπεγχάγη!

Η επιλογή όμως των Αγριογιάννη (κυρίως), Μεντιλίμπαρ να του δώσουν το δικαίωμα της τελευταίας ευκαιρίας στον Ολυμπιακό έχει φέρει την απόλυτη ανατροπή. Πλέον, ο Τζολάκης είναι ίσως η πρώτη φορά στην καριέρα του στους «ερυθρολεύκους» που μπορεί να αισθάνεται Νο1. Να «βλέπει» το μέλλον του λαμπρό μέσα από την καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό.

Να νιώθει και ο ίδιος ποδοσφαιρική ωριμότητα ανάλογη του βάρους της θέσης/προοπτικής. Πλέον, το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από «τελικός». Ολυμπιακός και Τζολάκης καλούνται να βρουν την «χρυσή» τομή για να δώσουν συνέχεια στην συνεργασία τους μέχρι να γράψουν το επόμενο chapter.

Ακόμη και αν οι Γερμανοί εκπρόσωποί του έχουν έτοιμη την επόμενη μέρα στα ξένα. Κωνσταντή, η απόφαση είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ…

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα