Διαιτησία: Δύο περιπτώσεις πέναλτι στο Βόλος – ΠΑΟΚ – Γιατί δεν δόθηκε κανένα! (vids)

Διαιτησία: Ο ΠΑΟΚ ζήτησε δύο φορές πέναλτι στον επαναληπτικό ματς Κυπέλλου με τον Βόλο. Γιατί δεν καταλογίστηκε κανένα!

Διαιτησία: Δύο φορές ζήτησαν πέναλτι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Και στις δύο φάσεις «πρωταγωνιστής» ο Καλογερόπουλος.

Στην πρώτη χρονικά, στην προσπάθεια να μπλοκάρει

τη σέντρα του Σοάρες, η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στο χέρι του αμυντικού το οποίο είναι πάνω από το ύψος του ώμου.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime στο VAR βλέπουν εκτροπή. Οτι η μπάλα βρίσκει πρώτα στο στήθος και μετά στο χέρι του Καλογερόπουλοy και γι αυτό τον λόγο δεν έγινε on field review. . Αν και η αποσταση είναι κοντινή (κριτήριο που έχει… ξεφτίσει), ο αμυνόμενος κάνει κίνηση να αποφύγει τη μπάλα, φαίνεται πως υπάρχει παράβαση πέναλτι, αφού ο ποδοσφαιριστής του Βόλου έχοντας το χέρι του σε αντικανονική θέση (πάνω από το ύψος του ώμου) παίρνει το ρίσκο να υποπέσει σε παράβαση.

Στην δεύτερη φάση (69′) που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καλογερόπουλου πάνω στον Ντεσπόντοφ, ο αμυνόμενος «παίζει» τη μπάλα καθαρά και δεν ανατρέπει αντικανονικά τον αντίπαλο του, ο οποίος δεν διαμαρτύρεται στη συνέχεια. Σωστά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα