Εορτολόγιο Τετάρτη 3 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

10:05 3/1/2024 - Πηγή: Sportime

Εορτολόγιο Τετάρτη 3 Ιανουαρίου: Ο Προφήτης Μαλαχίας ήταν ένας από τους 12 μικρούς λεγόμενους προφήτες. Γεννήθηκε από τη φυλή του Λευΐ, εν Σοφαίς κατά τους χρόνους που επέστρεψαν οι Εβραίοι στην Ιερουσαλήμ από την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας.

Έζησε περί τον 5ο π.Χ. αιώνα, κατά τους χρόνους του Νεεμία και εργάστηκε στην Ιερουσαλήμ μετά τον Προφήτη Αγγαίο και τον Ζαχαρία. Πήρε το όνομα Μαλαχίας – που ελληνικά σημαίνει άγγελος για τρεις λόγους:

Πρώτον, διότι, όσα προφήτευε, αμέσως τα επιβεβαίωνε στο λαό θείος

άγγελος. Και το παράδοξο ήταν ότι τον άγγελο δεν τον έβλεπαν οι ανάξιοι, αλλά μόνο οι άξιοι, τη φωνή του όμως, την άκουγαν και οι άξιοι και οι ανάξιοι.

Ο δεύτερος λόγος γι’ αυτή του την ονομασία ήταν ότι ή όλη σωματική του εμφάνιση είχε τέλεια αρμονία και μεγαλοπρέπεια. Ο τρίτος λόγος και σπουδαιότερος ήταν ότι, από νέος ακόμα, έκανε ζωή ενάρετη και ηθικά άμεμπτη.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Τετάρτη 3 ΙανουαρίουΆγιος ΓόρδιοςΑγία Θωμαΐς από την ΛέσβοΌσιος Πέτρος ο Σημειοφόρος ο εν Αγίω Ζαχαρία ΑτρώαςΑγία Μητέρα και τα δύο τέκνα της οι ΜάρτυρεςΌσιος Ακάκιος ο ΘαυματουργόςΑγία Genevieve των ΠαρισίωνΌσιος Μελίτων εκ ΒηρυτούΌσιος ΠαντελεήμωνΕύρεσις των τιμίων λειψάνων του Αγίου ΕφραίμΆγιος Ευθύμιος ο άνθρωπος του Θεού

Σήμερα 3/1 γιορτάζουν: Γενοβέφα, Γενεβιέβη

Σήμερα 3/1 ο ήλιος ανέτειλε στις 7:41π.μ. και θα δύσει στις 5:17μ.μ.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εορτολόγιο Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, Ποιοι,eortologio tetarti 3 ianouariou, poioi