Φόρμουλα 1 Ραλφ Σουμάχερ: Η Red Bull πρέπει να διώξει τον Κρίστιαν Χόρνερ

Φόρμουλα 1 Ραλφ Σουμάχερ: Ξεκινάμε τη μέρα μας με τη Red Bull, όπου μάλλον είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσουν επίσημα την αποχώρηση του Adrian Newey . Ο ειδικός Ραλφ Σουμάχερ το βλέπει αυτό ως μοιραίο σημάδι για την αγωνιστική ομάδα.

Ο πρώην αστέρας της Formula 1 πιστεύει ότι ο αρχηγός της Red Bull πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του το

συντομότερο δυνατό για να αποφευχθεί η «τεράστια ζημιά» στην ομάδα που εδρεύει στο Μίλτον Κέινς. Ο Χόρνερ υποβλήθηκε σε κατηγορίες για «ανάρμοστη συμπεριφορά», αλλά απαλλάχθηκε μετά από ανεξάρτητη έρευνα τον περασμένο μήνα.

Η αγωνιστική ομάδα έχει απολαύσει ένα-δύο back-to-back στους εναρκτήριους αγώνες της σεζόν στη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν μέσα σε ένα αμφιλεγόμενο σκηνικό. Οι εικασίες για τον διευθυντή της Red Bull συνεχίστηκαν μετά από ένα email που διέρρευσε υποτιθέμενα μηνύματα μεταξύ του Horner και μιας γυναίκας μέλους του προσωπικού που στάλθηκαν σε ανώτερους αξιωματούχους της F1, στα μέσα ενημέρωσης και στη FIA.

Τα γεγονότα έχουν εξετάσει το μέλλον του 50χρονου, αλλά και τα επόμενα βήματα του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Max Verstappen έρχονται στο προσκήνιο. Ο Σουμάχερ πιστεύει ότι η κατάσταση έχει αφήσει τη θέση του Χόρνερ αβάσιμη.

Φόρμουλα 1 Ραλφ Σουμάχερ: Ο πρώην σταρ της Ιορδανίας και της Ουίλιαμς πιστεύει ότι το αφεντικό της Red Bull πρέπει να λάβει τις δικές του συμβουλές αφού είπε ότι κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από την ομάδα.

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση του

Φόρμουλα 1 Ραλφ Σουμάχερ:  Ο Schumacher είπε: “Ένα πράγμα είναι σίγουρο όσο αυτό το χάος παραμένει, θα κάνει τεράστια ζημιά στη Red Bull. Ο Horner είπε ότι κανείς δεν είναι πιο σημαντικός από την ομάδα. Επομένως, θα πρέπει να ακολουθήσει αυτήν την εντολή και να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν.

“Αυτό που βρήκα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι κρίμα (είναι) ότι η υπόθεση Christian Horner ξεπερνά τα πάντα. Αυτό έγινε ιδιαίτερα σαφές το πρώτο Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν. Μόλις την ημέρα του αγώνα έγινε λίγη συζήτηση για το άθλημα.

«Αυτό που επίσης με ενοχλεί στο όλο θέμα… μια αντικειμενική αξιολόγηση είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί υπάρχει παντελής έλλειψη διαφάνειας.

Ο Schumacher έχει κάνει τον ίδιο ισχυρισμό με τον Jos Verstappen, πατέρα του οδηγού Max της Red Bull. Πιστεύει ότι ήταν απαράδεκτο όταν ο Χόρνερ «απεικόνισε τον εαυτό του ως θύμα».

«(Θα πρέπει) να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατό», είπε. «Έγινε προβληματικό για μένα όταν παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα στη συνέντευξη Τύπου στη Σαουδική Αραβία.

“Λυπάμαι για την οικογένειά του, ναι, αλλά ήταν μόνο ένας άνθρωπος που ξεκίνησε όλο αυτό το πράγμα (που είναι) αυτός. Νομίζω ότι δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί ότι αυτός και ο προσωπικός του βοηθός πρέπει να έχουν έρθει πολύ κοντά. δεν μπορεί να δεχτεί ότι λέει συνέχεια ότι δεν θέλει να μιλήσει για αυτό λεπτομερώς.

«Μπορώ να πω από τη δική μου εμπειρία όταν πρόκειται για το διαζύγιο μου, ναι, είναι δύσκολο στην αρχή όταν ένα τέτοιο ιδιωτικό θέμα γίνεται δημόσια. Αλλά έρχεται μια στιγμή που πρέπει να το συζητήσουμε γιατί στο τέλος είναι ό,τι καλύτερο για όλα τα μέρη.

“Για παράδειγμα, δεν ακούς τίποτα από την υπάλληλο της Χόρνερ και αυτό δεν είναι καλό. Κανείς δεν μιλάει για αυτήν.”

Φόρμουλα 1 Ραλφ Σουμάχερ: Ο ειδικός βλέπει την ομάδα σε μετριότητα Formula 1 πριν από το GP του Μαϊάμι

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να πείτε με ειλικρίνεια: η Red Bull καταρρέει και ο Christian Horner είναι ο μόνος υπεύθυνος για αυτό κολλώντας στην εξουσία με όλη του τη δύναμη», λέει ο Schumacher με ξεκάθαρα λόγια στο Sky .

Προβλέπει: “Νομίζω ότι δεν θα είναι το τελευταίο πρόβλημα που θα έχει ότι ο Άντριαν Νιούι τον εγκαταλείπει. Ο Μαξ Φερστάπεν το σκέφτεται επίσης, όπως και ο Δρ Χέλμουτ Μάρκο, αν τον παρακολουθείς έτσι”.

«Έτσι δίνω στη Red Bull άλλα δύο χρόνια και αν συνεχίσουν να κρατούν τον Κρίστιαν Χόρνερ, τότε η ομάδα θα βυθιστεί στη μετριότητα, είμαι αρκετά σίγουρος», είπε ο Σουμάχερ.

Μια αρκετά ζοφερή πρόγνωση για την καλύτερη αυτή τη στιγμή ομάδα στη Formula 1!

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα