Γρηγορίου: Σειρήνες από Κύπρο – Αυτή η ομάδα ψάχνει την υπέρβαση μαζί του

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η κυπριακή ΑΕΛ από τη στιγμή που Χρίστος Χαραλάμπους και ο Μιχάλης Γρηγορίου απασχολεί έντονα.

Στην τελική shortlist που δημιουργήθηκε από τους «γαλαζοκίτρινους», ο Έλληνας τεχνικός είναι ένα από τα ονόματα που έχουν μπει πολύ ψηλά στη λίστα. Οι Κύπριοι και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα 24sports.com.cy αποκάλυψε ότι ο 49χρονος είναι μία επιλογή που εξετάζεται και το sport-fm.com.cy το πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως είναι σε καλό δρόμο η υπόθεση.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πρόεδρος

της ΑΕΛ, είναι αυτές τις μέρες στην Αθήνα και η περίπτωση Γρηγορίου δεν τον άφησε αδιάφορο. Συνέλεξε στοιχεία, ενώ οι πληροφορίες λένε πως εντός της Τετάρτης (11/10) θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΑΕΛ για τον επόμενο τεχνικό.

Καταλαβαίνει κανείς πως οι Κύπριοι μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν βάζουν ψηλά τον πήχη προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση. Ο Γρηγορίου έχει δείξει στο παρελθόν πως είναι ένας κόουτς που μπορεί να πετύχει κάθε στόχο που θα του ανατεθεί. Από το να σώσει ομάδες έως το να παλέψει για την Ευρώπη.

Μαζί του ο Ατρόμητος μπόρεσε για πρώτη φορά να περάσει προκριματική φάση στην Ευρώπη. Τα κατάφερε και με τον Πανιώνιο σε αυτό το επίπεδο, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το πώς έσωσε τη Λαμία, όταν προ τριετίας την πήρε μέσα Δεκεμβρίου με δύο βαθμούς.

Αντίστοιχο θαύμα πήγε να κάνει και με τον Ιωνικό τη χρονιά που μας πέρασε. Μαζί του σε 14 αγώνες οι Νικαιώτες είχαν 19 βαθμούς, ενώ προηγουμένως σε 19 αγώνες είχαν πάρει μόλις οκτώ! Εκτός αυτών ο Γρηγορίου είναι ο μοναδικός που στην ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια έκατσε τόσο (42 ματς), ενώ γενικότερα ο μέσος όρος στις ομάδες του είναι μεγαλύτερος από έναν χρόνο.

Όλα αυτά έκαναν τους ανθρώπους της ΑΕΛ να του χτυπήσουν την πόρτα. Μόνο που θα πρέπει να τρυπήσουν το ταβάνι τους για να τον πείσουν. Η απόφαση να μεγαλώσει το μπάτζετ για το προπονητικό επιτελείο είναι ειλημμένη. Μόνο που ακόμη και να τριπλασιαστεί το ποσό που θα δώσουν συγκριτικά με όσα έπαιρνε ο Χαραλάμπους, ίσως να μην αρκεί. Τέλος, πλην του οικονομικού ρόλο θα παίξει το πλάνο.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γρηγορίου, Σειρήνες, Κύπρο – Αυτή,grigoriou, seirines, kypro – afti