Η ΑΕΚ πλήρωσε κολλήματα του Αλμέιδα και λάθη του Μουκουντί

23:51 3/4/2024 - Πηγή: Sportime

Η ΑΕΚ η αλήθεια είναι πως μπήκε καλά στη Λεωφόρο. Καλύτερα από τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε αφού γλίτωσε με το δοκάρι του Μπερνάρ, να έκανε ακόμα και το 0-2. Αλλά γενικά μπήκε καλύτερα. Κυκλοφορούσε την μπάλα γρήγορα, ο Παναθηναϊκός μέχρι εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να την ακολουθήσει.

Ένα παιχνίδι, όμως, φυσικά και δε λήγει στο 30′. Ματς ακόμα μεγαλύτερης σημασίας έχουν τουμπάρει αρκετά μετά και σε πιο σύντομο χρονικό

διάστημα. Από το 30′ και μετά ο Μουκουντί αποφάσισε να κάνει τα μεγαλύτερα λάθη που έχει κάνει από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Και ο Ιωαννίδης αποφάσισε να δείξει στους ξένους σκάουτ, πως οι ομάδες τους πρέπει να πονέσουν για να δελεάσουν τον Παναθηναϊκό. Μάλλον, σιγά σιγά ξεπερνά το ταβάνι των 20 εκατομμυρίων ευρώ με τέτοιες εμφανίσεις.

Η ΑΕΚ υπέστη σίγουρα σοκ. Το 0-1 έγινε 2-1 λόγω των λαθών ενός και μόνο παίκτη. Σε τέτοιο επίπεδο, όμως επιβάλλεται να υπάρχει plan b. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα φάνηκε να μην είχε. Ο λόγος, πως ο προπονητής της εμπιστεύτηκε παίκτες που έχουν προσωπικότητα αλλά δεν έχουν φόρμα. Σίγουρα η διαχείριση και εν όψει ΠΑΟΚ, κράτησε εκτός Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ. 

Ο Τσούμπερ όμως δεν είναι καλά. Ο Γκατσίνοβιτς το ίδιο. Ο Αραούχο μπήκε, προσπάθησε και πάλεψε όπως πάντα. Αλλά ο τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε, του έχει κόψει πολλά από τα χαρίσματα που είχε. Εκεί είναι και το λάθος του Αλμέιδα.

Εμπιστεύτηκε παίκτες προσωπικότητες και δεν έλαβε τόσο υπόψιν την κατάστασή τους. Ο Αλμέιδα φυσικά και ξέρει καλύτερα από όλους την ομάδα του. Επίσης, καλείται να πάρει αποφάσεις με πολλούς σφυγμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά για αυτό είναι εκεί που είναι και για αυτό αμείβονται με τόσα πολλά χρήματα.

Οι αλλαγές ήταν λάθος, να τραβηχτεί ο Γκαρσία τόσο νωρίς στον πάγκο ήταν λάθος. Ο Αλμέιδα που έχει συνηθίσει σε αποφάσεις ουάου δεν βλέπει τον Φερνάντες στα μεγάλα ματς φέτος, οσυιαστικά. Ο Λιούμπισιτς, αγορά 4 plus εκατομμυρίων, είδε όλο το ματς από τον πάγκο. Η ανάπτυξη της ΑΕΚ ανούσια, σα να μην είχε πλάνο. Σα να ήθελε να παίξει από τον άξονα, σα να ήθελε μετά από σέντρες. Δεν πήρε τίποτα από τα όποια κενά στα πλάγια.

Λάθη που κόστισαν. Η ΑΕΚ τώρα πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ αλλιώς από την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, δε θα είναι φαβορί για το πρωτάθλημα.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν μόλις η 2η στο πρωτάθλημα, μετά τις 2 Οκτωβρίου και το 2-0 από τον ΟΦΗ. Η ΑΕΚ επίσης, είχε 17 ντέρμπι που δεν είχε χάσει. Όλα αυτά σημαντικά και δεν αμφισβητούνται. Όμως, η ομάδα του Αλμέιδα έχει πετάξει βαθμούς στην κανονική διάρκεια επίσης με Παναιτωλικό, Πανσερραϊκό (δις) και Άρη ενώ είναι φανερό πως δεν έχει την περσινή αγωνιστική σπίθα. Δεν είναι τόσο κυριαρχική. Φάνηκε με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. 

ΤΡΕΛΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα