Η Μπράιτον πέρασε, η ΑΕΚ πέταξε τις ευκαιρίες της στα «σκουπίδια» και αγωνιά (vid)

Για περίπου 55 λεπτά η ΑΕΚ ήταν «αφεντικό» στο ματς με τη Μπράιτον και το μόνο που της έλειπε ήταν το γκολ. Εν τέλει με εκτέλεση πέναλτι η αγγλική νίκησε με 1-0 -στην ΟΠΑΠ Arena για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League

την Ένωση που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 65′ (δεύτερη κίτρινη στον Γκατσίνοβιτς).

Στους 4 βαθμούς έμεινε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που κινδυνεύει ακόμη και να μείνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας, καθώς πλέον στόχος είναι η 3η θέση και το Europa Conference League. Έτσι λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ένωση αναμένεται το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου καθώς ο Άγιαξ που έχει 2 βαθμούς φιλοξενείται στην Γαλλία από τη Μαρσέιγ (8β.).



Θυμίζουμε οτι την 6η και τελευταία αγωνιστική του Β΄ ομίλου η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί επί ολλανδικού εδάφους από τον Αίαντα, ενώ Μπράιτον (που έχει 10 βαθμούς και προκρίθηκε) θα παίξει στην Αγγλία με τους Μαρσεγέζους.

Η ΑΕΚ πλήρωσε το γεγονός ότι δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά στην Ευρώπη να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ, κορυφαία όλων το δοκάρι του Τσούμπερ στο 44′.

Η Μπράιτον είχε μια μεγάλη φάση στο 2′ (Φέργκιουσον), όμως μετά το 10′ η ΑΕΚ όχι απλά ισορρόπησε, αλλά άσκησε έντονη πίεση στους Άγγλους περιορίζοντάς τους σε παθητικό ρόλο σε όλο σχεδόν το υπόλοιπο του πρώτου μέρους.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν με διαφορά η καλύτερη εμφάνιση της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση στην έδρα της, έχοντας κορυφαίους τους Μουκουντί, Τσούμπερ και Πινέδα, Τσούμπερ, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μάνταλος Γκατσίνοβιτς, Βίντα και Σιμάνσκι και Βιντα.

Κι αν το 0-0 στο πρώτο μέρος ήταν άδικο το 0-1 στο 55′ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς στο 53′ ο Σιμάνσκι πάτησε μέσα στην περιοχή τον Πέδρο. Ο διαιτητής Σέρερ κλήθηκε από το VAR να το δει, δίνοντας σωστά την εσχάτη των ποινών την οποία ο Ζοάο Πέδρο μετουσίωσε στο 0-1 για τη Μπράιτον.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 65′ ήρθε και δεύτερη ψυχρολουσία για την ελληνική ομάδα καθώς ο Γκατσίνοβιτς πάτησε τον Φέλτμαν με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη 2η κίτρινη και να αποβληθεί.



Η ΑΕΚ δεν παρέδωσε τα όπλα και συνέχισε να τα δίνει όλα, σε ένα ματς το οποίο όμως είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά καθώς οι Άγγλοι απειλούσαν επίσης, με επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Το ποσό αξιόλογη προσπάθεια έκανε η ΑΕΚ προκύπτει και από την κίνηση του προπονητή της Μπράιτον Ντε Τζέρμπι που έβγαλε και για να βάλει  αμυντικό μέσο (στο 77′ εκτός ο Πέδρο, μέσα ο Μίλνερ).

Σκόρερ: 55πεν. Ζοάο ΠέδροΔιαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ – ΦέλτμανΚόκκινη: Γκατσίνοβιτς (66΄-δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (83΄ Πιζάρο), Άμραμπατ (72΄ Ελίασον), Μάνταλος (72΄ Αραούχο), Τσούμπερ (72΄ Πόνσε)

ΜΠΡΑΪΤΟΝ (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Φερμπρούγκεν, Χίνσελγουντ, Ντανκ, Ιγκόρ, Φέλτμαν, Γκρος, Γκίλμουρ (87΄ Μπαλεμπά), Αντινγκρά, Ζοάο Πέδρο (77΄ Μίλνερ), Μιτόμα (69΄ Νταούντ), Φέργκιουσον (87΄ Ντάφους)

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα