Η Ελλάδα στο έλεος! Ποιες επενδύσεις; Έκλεισαν δύο εργοστάσια

Η Ελλάδα είναι μια χώρα για επενδύσεις. Αυτό λένε δεξιά και αριστερά τα στελέχη της Κυβέρνησης, αυτό λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, είναι κάτι που το διαφημίζει στο εξωτερικό με την πρώτη ευκαιρία. Δύο τα τινά. Προκειμένου να έρθουν ορισμένοι αυτό που προβάλλεται προς τα έξω είναι επιφανειακό. 

Το δεύτερο είναι πως με αφορμή ορισμένα πρότζεκτ, όλα τα προβλήματα κρύβονται κάτω από τα μεγάλα χαλάκια.

Η Ελλάδα

είναι μια χώρα, που ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ θα πείσει. Βέβαια, οι πολιτικοί δεν πηγαίνουν επομένως, για αυτούς είναι σα να μη συμβαίνει.

Η Ελλάδα λοιπόν είναι μια χώρα για επενδύσεις. Αμ δε! Η Ελλάδα είναι η χώρα που κλείνουν δύο εργοστάσια τα προηγούμενα 24ώρα. Η είδηση προκαλεί σοκ. Κοντά στους 100 ανθρώπους μένουν χωρίς δουλειά, στο δρόμο και μάλιστα σε κομβικές περιοχές όπως είναι το Κιλκίς και η Σίνδος.

Δεν έχουν περάσει παρά ώρες, που η διοίκηση της εταιρείας Sonoco Alcore, ανακοίνωσε πως κλείνει τις δύο της μονάδες. Η Sonoco Alcore είναι 100% θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας συσκευασίας καταναλωτικών προϊόντων Sonoco.

Στο Κιλκίς είχε κοντά στους 70 εργαζόμενους και αυτό που έβγαζε είναι χαρτί από ανακύκλωση ενώ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης είχε 30 εργαζόμενους. Το εργοστάσιο έβγαζε χάρτινους κορμούς συσκευασίας προϊόντων. Ως μεγαλύτερο πρόβλημα, που κλείνουν τα εργοστάσια, ειπώθηκε πως είναι το Ενεργειακό.

Υπάρχουν όμως σίγουρα κι άλλα θέματα, που θα πρέπει να τα αναλύσουν οι αρμόδιοι φορείς και παράγοντες. Το ζήτημα είναι πως μένουν στο δρόμο 100 άνθρωποι.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το εξής. Πριν από περίπου δύο μήνες, στα τέλη του Ιανουαρίου, είχε δημοσιευτεί σε site, αγγελία από το εργοστάσιο στο Κιλκίς. Αναζητούσε προσωπικό παραγωγής, κατοίκους Κιλκίς. Τι άλλαξε μέσα σε δύο μήνες; Και από εκεί που έψαχνε για εργάτες, τελικά κλείνει. Φοβερό.

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης*! 21+ (*Ισχύουν Όροι&Προϋποθέσεις)

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα