Η Εθνική Γεωργίας αντίπαλος της Ελλάδας (εφόσον προκριθεί) στον τελικό των προκριματικών του Euro 2024 (vids)

Η Εθνική Γεωργίας επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικρατώντας του Λουξεμβούργου στην Τιφλίδα με 2-0, πήρε την πρόκρισης στον τελικό των προκριματικών του Euro 2024 του Path C, εκεί όπου στις 26 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει είτε την Ελλάδα είτε το Καζακστάν (παίζουν μεταξύ τους στις 21:45 στην ΟΠΑΠ Arena).

Να σημειώσουμε ότι ο τελικός των πλέι οφ θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα. Συνεπώς η Ελλάδα ή το Καζακστάν θα είναι η φιλοξενούμενη ομάδα του τελικού

Και τα δύο γκολ των νικητών σημείωσε ο Μπουντού Ζιβζιβάτζε (41′, 63′), ενώ εκ των κορυφαίων των νικητών ήταν ο Λεβάν Σενγκέλια του Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ τα κατάφερε έστω και χωρίς το μεγάλο της αστέρι, Κβίτσα Κβαρατσκέλια ο οποίος ήταν τιμωρημένος ωστόσο στον τελικό θα είναι διαθέσιμος. Κομβικό σημείο για την έκβαση του αγώνα ήταν η αποβολή με απευθείας κόκκινη του Μαξίμ Σανότ στο 58΄

Η Εθνική Γεωργίας ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και η πρώτη φορά που άγγιξε το γκολ στο  13′ όταν είχε δοκάρι. Συγκεκριμένα μετά από κλέψιμο και κούρσα του Τσακβετάτζε ως την περιοχή, ωραίο 1-2 με τον Ζιβζιβάτζε  και δυνατό σουτ του τελευταίου.

Τελικά οι γεωργιανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ πριν το φινάλε του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 41′, πάλι με τον παίκτη που είχε «τραντάξει» το δοκάρι 28 λεπτά πριν. Ο Σενγκέλια εκτέλεσε το κόρνερ, η απομάκρυνση του Όλεσεν ήταν κακή, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον Ζιβζιβάτζε, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 αυτή τη φορά.

Goal: Gerson Rodrigues | Georgia 1-1 Luxembourg pic.twitter.com/yhVESBxruF

— FootColic (@FootColic) March 21, 2024

Στο δεύτερο ημίχρονο το Λουξεμβούργο προσπάθησε και τουλάχιστον στα πρώτα 13 λεπτά μέχρι δηλαδή να αλλάξουν οι αριθμητικές ισορροπίες, ήταν πιο απειλητικό. Αρχικά είχε μια καλή ευκαιρία στο 51′ (Δυνατό συρτό σουτ του Μπαρέιρο, απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι), ενώ σκόραρε δύο λεπτά αργότερα στο 53′ (Ροντρίγκες), ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε κατόπιν ελέγχου του VAR από τον διαιτητή.

Συγκεκριμένα εξετάστηκε προηγούμενη επίθεση των Γεωργιανών για περίπτωση πέναλτι. Ο Μικαουτάτζε έφυγε στην κόντρα και πριν μπει στην περιοχή, ο Σανό τον κράτησε και τον ανέτρεψε. Εν τέλει πέναλτι δεν υπήρξε, αλλά φάουλ εκτός περιοχής και αποβολή αλλά αποβολή του Σανό (57′)!

Η Γεωργία είχε και δεύτερο δοκάρι (στο 58′), αυτή τη φορά σε απευθείας εκτέλεση του Σενγκέλια, όμως πέντε λεπτά αργότερα η Εθνική Γεωργίας σκόραρε ξανά και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Συγκεκριμένα στο 63′ ο ιδιαίτερα δραστήριος Σενγκέλια γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Ζιβζιβάτζε εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Goal: Budu Zivzivadze | Georgia 2-0 Luxembourg pic.twitter.com/jJy7pIoPhR

— FootColic (@FootColic) March 21, 2024

Το υπόλοιπο του ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Εθνική Γεωργίας να κρατά τη μπάλα και το Λουξεμβούργο που έπαιζε με παίκτη λιγότερη να έχει συμβιβαστεί με τον αποκλεισμό του.

Εθνική Γεωργίας-Εθνική Λουξεμβούργου 2-0Σκόρερ: 41′, 63′ ΖιβζιβάτζεΔοκάρια:  13′ Ζιβζιβάτζε, 58′ ΣενγκέλιαΚίτρινες: Ζιβζιβάτζε, Κβεκβεσκίρι, Κανκάβα, Κάσια – Πίντο, Μπαρέιρο, Μ. Μάρτινς, Κρ. Μάρτινς, ΜουράτοβιτςΑποβολή: 57′ ΣανότΔιαιτητής: Σάντσεθ (Ισπανία)

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (72΄ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι (87΄ Κανκάβα), Κακαμπάτζε, Μικαουτάτζε (77΄ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάτζε (86΄ Κβιλιτάια), Τσακβετάτζε (77΄ Κβεκβεσκίρι)

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Λουκ Χοτς): Μόρις, Γιανς, Μπονέρ, Μαχμούτοβιτς (90’+2′ Μουράτοβιτς), Σανότ, Πίντο (Μάρβιν Μάρτινς), Κρίστοφερ Μάρτινς, Μπαρέιρο, Όλεσεν (77΄ Τιλ), Σάντσες (77΄ Κούρτσι), Ροντρίγκες  (90’+1′ Κόρατς).

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα