Η Εθνική, με τριάδα «φωτιά», νίκησε την Τσεχία στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη (vid)

Με σούπερ τριάδα τους Μήτογλου (22π., 7ριμπ.) Παπανικολάου (16π., 8ριμπ.) και Γουόκαπ, (16π., 8ασ.)η Εθνική μας ομάδα νίκησε με 72-64 την αντίστοιχη της Τσεχίας στο κατάμεστο και ενθουσιώδες ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των προκριματικών ομίλων για το Ευρωμπάσκετ 2025.

Τη Δευτέρα 26 του μηνός και ώρα 20:30 η γαλανόλευκη αντιμετωπίζει την Ολλανδία εκτός έδρας, η οποία σήμερα ηττήθηκε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου από τη

Μεγάλη Βρετανία με 98-94 στην Αγγλία.

Η Εθνική μας ήταν αρκετά άστοχη στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 13/36 σουτ συνολικά και μόλις 1/12 τρίποντα (ο Μήτογλου το μοναδικό εύστοχο) τέσσερα λιγότερα ριμπάουντ και 2 λιγότερες ασίστ. Ακόμη κι έτσι όμως κατάφερε να πάει στην ανάπαυλα έχοντας προβάδισμα έστω βραχείας κεφαλής (32-31).

Ο Σπανούλης κατέβασε ψηλή 5άδα με τους  Γουόκαπ, Ρογκαβόπουλο, Παπανικολάου, Μήτογλου και Παπαγιάννη, η οποία τα πήγε καλά στο αμυντικό κομμάτι και όχι τόσο στο επιθετικό όπου δεν είχαμε κίνηση και καλή κυκλοφορία.

Όταν το σχήμα χαμήλωσε με τον Λαρεντζάκη να παίρνει τη θέση του Ρογκαβόπουλου ήρθε ένα σερί 12-3 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που εναλλασσόταν στο προβάδισμα ως το ημίχρονο.

Η Εθνική, με τριάδα «φωτιά», νίκησε την Τσεχία στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη

Μήτογλου με 14 πόντους και Παπανικολάου με 9 ήταν οι «σταθερές» τις επίθεσης, με τον Γουόκαπ να έχει μοιράσει τις 4 από τις συνολικά 11 ασίστ που δώσαμε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα.

Από τους Τσέχους οι ψηλοί Μπάλβιν και Πέτερκα έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά επιθετικά έχοντας από 7 πόντους έκαστος.

Στην τρίτη περίοδο η Εθνική όταν κατάφερνε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο είχε και το εύκολο καλάθι, ειδάλλως στο σετ παιχνίδι είχε πρόβλημα. Η ομάδα του Σπανούλη έδειξε τάση να χτίσει διαφορά, ξεφεύγοντας με 5 πόντους δύο φορές (51-46 και 53-48), όμως δεν κατάφερε να «απομακρυνθεί» περισσότερο.

Ο Σπανούλης χρησιμοποίησε σχήμα με τον Τολιόπουλο στο «1», αλλά και 5άδα με τους Μωραϊτη, Γουόκαπ, Ρογκαβόπουλο, Παπανικολάου στο 4 και τον Μήτογλου στο 5. Το εντυπωσιακό ήταν οι 10 ασίστ που μοίρασε η γαλανόλευκη στο δεκάλεπτο αυτό.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ήρθε το ξέσπασμα που χρειαζόταν η Εθνική ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη. Με σκληράδα στην άμυνα, με τον Χαραλαμπόπουλο να προσφέρει λύσεις στο «4» και τους Μήτογλου, Παπανικολάου και Γουόκαπ να συνεχίζουν να δίνουν πόντους το σκορ έγινε 67-56 με 3.5 για τη λήξη και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα.

Το τελικό 72-64 ήρθε μέσα σε αποθέωση από τους Έλληνες φιλάθλους που γέμισε το ΣΕΦ και χειροκρότησαν την Εθνική μας για το νικηφόρο ξεκίνημά της στην προσπάθεια πρόκρισής της στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 32-31, 53-50, 72-64

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα 

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα