Η λίστα των νεκρών του Rally Dakar… 74 ανθρώπους έχει πάρει η έρημος της Αραβίας

Το Dakar έχει στοιχίσει τη ζωή σε 74 ανθρώπους

Η λίστα των νεκρών του Rally Dakar: Εκτός από τον Falcón, στη λίστα των θανάτων περιλαμβάνονται άλλοι δύο Ισπανοί στις 46 εκδόσεις του ράλι.

Με τον θάνατο αυτή τη Δευτέρα του Ισπανού Carles Falcon, υπάρχουν πλέον 74 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στις 46 εκδόσεις του ράλι.

Ο Καταλανός μοτοσικλετιστής πέθανε αυτή τη

Δευτέρα ως αποτέλεσμα των τραυματισμών που υπέστη την περασμένη Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, όταν έπεσε στο δεύτερο στάδιο του Ντακάρ.

Η πιο τραγική χρονιά του Ντακάρ ήταν το 1986, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του alma mater της εκδήλωσης, Thierry Sabine. και το 1988, όταν πέθαναν έξι. Επιπλέον, στις εκδόσεις που έγιναν στη Σαουδική Αραβία υπήρξαν και θάνατοι.

Εκτός από τον Falcón, ο κατάλογος των νεκρών περιλαμβάνει δύο άλλους Ισπανούς στην ιστορία του Dakar: τον Tomás Urpí, ο οποίος ακολούθησε ορισμένα στάδια της δοκιμής το 1996 και τον πιλότο José Manuel Pérez, “El Carni”, ως αποτέλεσμα ενός ατύχημα το 2005.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Η λίστα των νεκρών του Rally Dakar:  Μεταξύ των συμμετεχόντων που διεκδίκησαν το Dakar και έχασαν τη ζωή τους στις 46 εκδόσεις του ράλι:

1979: Ο νεαρός μοτοσικλετιστής Patrick Dodin μετά την έξοδο από την πίστα στο Agadés (Νίγηρας).

1981: Δύο τεχνικοί από την ομάδα IVECO (Franco Druetta και Andrea Carisitres), στο Tamanrasset (Αλγερία).

1982: Ο Ολλανδός μοτοσικλετιστής Bert Oosterhuis (Yamaha XT500) σε ατύχημα.

1983: Ο Γάλλος μοτοσικλετιστής Jean-Noel Pineau χτυπιέται στη σκηνή του Ouagadougou.

Η λίστα των θανάτων  του Rally Dakar:

1986: Ο Ιάπωνας μοτοσικλετιστής Yasuo Kaneko σε ατύχημα στο τμήμα μεταξύ Παρισιού και Sete. Στις 14 Ιανουαρίου, το πιο σοβαρό ατύχημα στην ιστορία της δοκιμής συνέβη όταν πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ελικόπτερο συνετρίβη στο Gourma (Νίγηρας), μεταξύ των οποίων ο δημιουργός της δοκιμής, Thierry Sabine, καθώς και ο Γάλλος τραγουδιστής Daniel Balavoine, ο η δημοσιογράφος Nathalie Odent, ο Ελβετός πιλότος Francois-Xavier Bagnoud και ο λουξεμβουργιανός τεχνικός τηλεόρασης Jean-Paul Le Fur. Εξάλλου, 48 ώρες μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής, πέθανε ο Ιταλός μοτοσικλετιστής Giampaolo Marinoni, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρή πτώση στο Ντακάρ.

1988: Είναι η δεύτερη πιο τραγική χρονιά στη δοκιμασία με τον θάνατο έξι ανθρώπων. Ο Ολλανδός πλοηγός Kees Van Loevezij πέθανε όταν το φορτηγό DAF του ανατράπηκε έξι φορές στο Djado (Νίγηρας). Ο Γάλλος Πάτρικ Κάντο, συντρίβοντας το Range Rover του πάνω σε Mercedes. Μέρες αργότερα, ένα 10χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από όχημα που διέσχιζε δρόμο στην πόλη Κίτα του Μάλι. Ο Γάλλος μοτοσικλετιστής Jean Claude Huger πεθαίνει σε νοσοκομείο του Παρισιού, αφού έπεσε μεταξύ των πόλεων Tombouctou και Bamako του Μάλι. Μια γυναίκα από τη Μαυριτανία και η κόρη της πεθαίνουν όταν χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο τύπου μεταξύ Μαυριτανίας και Σενεγάλης.

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΗ λίστα των νεκρών του Rally Dakar:

1990: Ο Φινλανδός ρεπόρτερ και πρώην οδηγός Kaj Salminen πεθαίνει αφού τράκαρε το αυτοκίνητό του με ένα τοπικό όχημα στο Μάλι.

1990-91: Ο Γάλλος Charles Cabannes, πιλότος του φορτηγού βοήθειας Citroen, πεθαίνει ως αποτέλεσμα του πυροβολισμού του σε ενέδρα στο χωριό Tuareg του Kadaouane, μια πόλη που ελέγχεται από τον στρατό του Μάλι.

1991-92: Οι Γάλλοι Laurent Le Bourgeois και Jean-Marie Sounillac, επιβαίνοντες της Range Rover βοήθειας της ομάδας Duc de Boulogne, πεθαίνουν όταν το όχημα αναποδογυρίζει στη Sabah (Λιβύη). Ο Γάλλος οδηγός Gilles Lalay (Yamaha) σκοτώνεται μετά από σύγκρουση με όχημα ιατρικής βοήθειας στην πόλη Pointe Noire του Κονγκό.

1994: Ο Βέλγος Michel Sansen πεθαίνει πέφτοντας από τη μοτοσικλέτα του σε μια πίστα άμμου στο Nouakchott (Μαυριτανία).

1996: Ο Γάλλος Laurent Gueguen, οδηγός ενός φορτηγού Mercedes, πεθαίνει όταν μια εγκαταλειμμένη νάρκη εκρήγνυται μεταξύ Foum el Hasan και Smarra (νότιο Μαρόκο). Στην πόλη Tarembali της Γουινέας, ένα κορίτσι πεθαίνει μετά από πτώση από τη μοτοσικλέτα του Γάλλου Marcel Pilet. Ο Ισπανός Tomás Urpí πέθανε στην Terrassa ως αποτέλεσμα των τραυματισμών που υπέστη όταν το αυτοκίνητό του ανατράπηκε πολλές φορές όταν κατευθυνόταν στο ξενοδοχείο του κοντά στο Ραμπάτ.

1997: Ο Γάλλος Jean-Pierre Leduc πεθαίνει πέφτοντας από τη μοτοσυκλέτα του KTM, μεταξύ της πόλης Tambacunda της Σενεγάλης και της πόλης Kayes του Μάλι.

Η λίστα των θανάτων του Rally Dakar:

2001: Ο μηχανικός της ομάδας Toyota Trophy, Daniel Vergnes, πεθαίνει σε ατύχημα ενώ καθοδηγούσε την πόλη Tidjikja της Μαυριτανίας.

2003: Ο Γάλλος συνοδηγός Bruno Cauvy πεθαίνει όταν το Toyota που οδηγούσε ο Daniel Nebot υφίσταται μια θεαματική ανατροπή μεταξύ Zilla και Sarir (Λιβύη).

2005: Ο Ισπανός μοτοσικλετιστής José Manuel Pérez, «El Carni», πεθαίνει 10 λεπτά μετά την είσοδό του στο νοσοκομείο του Αλικάντε, όπου είχε μεταφερθεί από το Ντακάρ μετά από χειρουργική επέμβαση για σοβαρή πτώση στις 6 Ιανουαρίου μεταξύ Zquerat και Tichit. Ο Ιταλός δρομέας μοτοσικλετών Fabrizio Meoni, νικητής των εκδόσεων του 2001 και του 2002, πέθανε ως αποτέλεσμα καρδιακής ανακοπής ενώ αγωνιζόταν στο στάδιο μεταξύ Atar και Kiffa, στη Μαυριτανία. Δύο Βέλγοι μοτοσικλετιστές από την ομάδα βοήθειας του πιλότου René Delaby (KTM) σκοτώνονται μετά από χτύπημα φορτηγού στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Σενεγάλης.

2006: Ο Αυστραλός αναβάτης Andy Caldecott (KTM) πεθαίνει στη σκηνή μεταξύ Nouakchott και Kiffa (Μαυριτανία).

2007: Ο Νοτιοαφρικανός μοτοσικλετιστής Έλμερ Σίμοντς, 29 ετών, πέθανε ακαριαία στις 9 Ιανουαρίου μετά από συντριβή στην άκρη ενός ξηρού ποταμού, στη σκηνή μεταξύ Er Rachidia και Ouarzazate (Μαρόκο). Ο Γάλλος πιλότος Eric Aubijoux, 42 ετών, πέθανε στις 20 Ιανουαρίου από καρδιακή ανακοπή στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Tambacunda και Ντακάρ της Σενεγάλης.

2009: Ο Γάλλος μοτοσικλετιστής Pascal Terry, 49 ετών, βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Τρίτης 6 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 7 Ιανουαρίου στο Jacobacci (Αργεντινή), στην τριακοστή διοργάνωση του Ράλι.

2012: Ο Αργεντινός δρομέας μοτοσικλετών Jorge Andrés Martínez Boero, 38 ετών, πεθαίνει σε ατύχημα στο 55ο χιλιόμετρο του πρώτου σταδίου του Ντακάρ, μεταξύ των πόλεων της Αργεντινής Mar del Plata και Santa Rosa.

2013: Ο Γάλλος μοτοσικλετιστής Thomas Bourgin (KTM) πεθαίνει αφού έπεσε με το όχημά του σε περιπολικό της Χιλής ενώ αγωνιζόταν στο έβδομο στάδιο του Ντακάρ του 2013, μεταξύ της πόλης Calama της Χιλής και της πόλης Salta της Αργεντινής.

Η λίστα των νεκρών του Rally Dakar:

2014: Ο Βέλγος δρομέας μοτοσικλετών Eric Palante (Honda) πέθανε στο πέμπτο στάδιο του Dakar, το οποίο έτρεχε μεταξύ Chilecito και Tucumán. Το φορτηγό που μάζευε τα στραγάλια από την προχθεσινή εξέδρα βρήκε το άψυχο σώμα του Παλάντε στο χιλιόμετρο 143 της ειδικής.

2015: Ο Πολωνός δρομέας μοτοσικλετών Michal Hernik, 39 ετών, πεθαίνει κατά τη διάρκεια του τρίτου σταδίου του Ντακάρ, μεταξύ San Juan και Chilecito, στο 206 χιλιόμετρο της Cuesta del Miranda, στην επαρχία La Rioja.

2020: Ο Πορτογάλος πιλότος Πάουλο Γκονσάλβες πεθαίνει κατά τη διάρκεια του έβδομου σταδίου μετά από ατύχημα στο χιλιόμετρο 263 του σταδίου μεταξύ του Ριάντ και του Ουάντι Αλ Νταουασίρ. Μέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο Ολλανδός δρομέας μοτοσικλετών Edwin Straver πέθανε στη χώρα του ως αποτέλεσμα τραυματισμών που υπέστη την προτελευταία ημέρα του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου, κατά τον οποίο έσπασε έναν σπόνδυλο.

2021: Ο Γάλλος δρομέας μοτοσικλετών Πιερ Σερπέν πεθαίνει πέντε ημέρες μετά από τραυματισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του έβδομου σταδίου. Πέθανε κατά τη μεταφορά του με ιατρικό αεροπλάνο από τη Τζέντα στη Λιλ (Γαλλία).

2022: Ο Γάλλος Quentin Lavalée, αρχιμηχανικός του αυτοκινήτου με αριθμό 726 της ομάδας PH Spot, πεθαίνει μετά από τροχαίο ατύχημα σε μια σύνδεση στο τελευταίο στάδιο, μεταξύ Bisha και Jeddah.

15 Ιανουαρίου 2023: Ο Ισπανός Κάρλος Φαλκόν πεθαίνει από τραυματισμούς που προκλήθηκαν από την πτώση του την 7η στο δεύτερο στάδιο του Ντακάρ.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ημερολόγιο MotoGP 2024AMA Supercross 2024 οσα πρέπει να ξέρεις γιατί ξεκινάμεMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςF1 2024: Σας παρουσιάζουμε οδηγούς και ομάδες για το 2024

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα