Η πίστη στον Όρτα και ο προβληματισμός για Ποντένσε και Ντόι…

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τη ρεβάνς με τη Φενερμπαχτσέ. Όρτα, Ποντένσε και Ντόι είναι τα τρία πρόσωπα που θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα. Ποιες είναι οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για το ματς στην Πόλη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού επανήλθαν μετά το σαββατιάτικο ρεπό τις προπονήσεις. Δεν είχε αγώνα η ομάδα του Πειραιά

αυτή την εβδομάδα στη Super League για να προετοιμαστεί καλύτερα για τη ρεβάνς στο Conference League. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι πιθανό να δούμε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Το τι θα κάνει τελικά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Αν και οι επιλογές δεν είναι πολλές. Αντρέ Όρτα, Ντάνιελ Ποντένσε και Ανδρέας Ντόι είναι οι παίκτες που πιθανότατα θα δούμε στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Αν και για κάθε έναν από αυτούς υπάρχει και μία… ένσταση, ή πιο σωστά μια μικρή ανησυχία.

Ο κανονικός Όρτα και ο Γιόβετιτς

Για τον Ανδρέα Ντόι δεν υπάρχει δίλημμα. Η επιλογή του στο αρχικό σχήμα μοιάζει μονόδρομος για τον Μεντιλίμπαρ. Ο Παναγιώτης Ρέτσος συμπλήρωσε κάρτες. Άλλος κεντρικός αμυντικός δεν υπάρχει. Με άλλα λόγια, ο Ντόι θα πάρει θέση δίπλα στον Κάρμο. Το σενάριο να δούμε τον Βιθέντε Ιμπόρα στο κέντρο της άμυνας δεν συγκεντρώνει πιθανότητες.

Ο Μεντιλίμπαρ πήρε ρίσκο με το να τον έχει τόσο καιρό ανενεργό τον Ντόι. Παρότι ήξερε πως αυτή η στιγμή θα ερχόταν. Ο Ισπανός κόουτς πρέπει να ζήσει με αυτό. Πάντως, ο νεαρός αμυντικός των «ερυθρολεύκων» έχει παραστάσεις πλέον από τέτοια ματς. Γενικότερα είναι από τους παίκτες που διαχειρίζονται καλά την πίεση. Ωστόσο, η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού είναι δεδομένη.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε έμεινε 15 μέρες χωρίς επίσημο παιχνίδι. Σε μια περίοδο που σκόραρε κατά ριπάς. Σε μια αντίστοιχη ξεκούρασης του Φορτούνη, είδαμε πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάστηκε 1-2 ματς για να βρει πατήματα. Χρόνο ο Πορτογάλος δεν έχει. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πολλά από την αφεντιά του.

Η σκέψη του Μεντιλίμπαρ έχει να κάνει με τον Αντρέ Όρτα. Δεν ήταν στο 100% ο Πορτογάλος μέσος το τελευταίο διάστημα. Κάπως επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Βέβαια, το ματς με τη Λαμία δεν ήταν υψηλής έντασης, δεν χρειάστηκε να… γκαζώσει, ενώ κι αυτό το 15 λεπτό κόντρα στη Φενέρ ήταν σε σημείο που ο Ολυμπιακός είχε δώσει μέτρα στο γήπεδο.

Ο κανονικός Όρτα σε εκτός έδρας ματς ευρωπαϊκό δεν έχει… αντίπαλο. Ειδικά όταν ο παίκτης που διεκδικεί τη θέση του είναι ο Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος αυτή τη φορά θα εκκινήσει από τον πάγκο για να μπει στην πορεία της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι ψηλά στο γήπεδο να πιέσει, όπως στο πρώτο παιχνίδι. Με άλλα λόγια, η γνωστή τριάδα στα χαφ (Τσικινιο, Έσε, Όρτα) θα επανέλθει…

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όρτα, Ποντένσε, Ντόι…,orta, pontense, ntoi…