Καταιγιστικός Άρης κόντρα στη Λαμία, νίκη 3-1 με τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά! (vids)

Ό,τι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης το έκανε από το 55ο έως το 59ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Λαμία στο Βικελίδης για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Έτσι ο Θεός του πολέμου νίκησε με 3-0, έχοντας σκόρερ τους Σουλεϊμάνοφ (55′), Μανού Γκαρσία (56′) και Μπράμπετς (59′, πρώτο φετινό γκολ), ενώ οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο 89′ με τον Κοντονίκο.

Έτσι

ο Άρης έκανε το 2Χ2 στο μίνι πρωτάθλημα, έφτασε τους 48 βαθμούς και την 14η νίκη του συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα. Αντιθέτως η Λαμία που άφησε καλές εντυπώσεις μόνο στο πρώτο ημίχρονο, παρέμεινε 34 μετά την 12η ήττα της συνολικά.

Δείτε εδώ το 1-0Δείτε εδώ το 2-0Δείτε εδώ το 3-0Δείτε εδώ το 3-1Δείτε εδώ τα συνολικά στιγμιότυπαΆρης-Λαμία: Για πρώτη φορά 11άδα με δίδυμο Μορόν-Ανσαριφάρντ

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε για πρώτη φοhttps://www.novasports.gr/team-sport/aris-podosfairo/ρά 11άδα με δύο καθαρούς επιθετικούς με τον Μορόν και Ανσαριφάρντ δηλαδή. Μία ακόμη έκπληξη ήταν η «τοποθέτηση» του Μανού Γκαρσία σε θέση εξτρέμ, στα αριστερά. Από εκεί και πέρα στις υπόλοιπες θέσεις δεν είχαμε εκπλήξεις. Κουέστα στην εστία, Φαμπιανο, Μπράμπετς στα στοπερ, ενώ Φεράρι και Οντουμπάτζο άρχισαν στις πτέρυγες τις άμυνας. Στο κέντρο χαφ ήταν οΖουλ, λιγο πιο μπροστά ο Νταρίντα, ενώ δεξί εξτρέμ ήταν ο Σουλεϊμάνοφ.

Από την πλευρά του Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε την Λαμία με Τσιλούλη στην κορυφή, πίσω του τον Σλίβκα και τους Μαρτίνεθ και Μάλτσι αριστερά και δεξιά στα εξτρέμ.

Κατοχή χωρίς ουσία οι γηπεδούχοι, επικίνδυνη η Λαμία

Ο Άρης είχε τη μπάλα στα πόδια του σε όλο το πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο αυτό να μετουσιωθεί σε πολλές κλασικές φάσεις. Στο πρώτο 15λεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μορόν, όμως στη συνέχεια η Λαμία τους έκοψε τον ρυθμό με την πολυπρόσωπη και καλοστημένη άμυνά της, ενώ όπως της δινόταν η δυνατότητα έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα.

Χαρακτηριστικές οι φάσεις του 14′ ( γύρισμα Τσιλούλη, άστοχο σουτ Μαρτίνεθ) και του 41′ (ο Μάλτσι σουτάρει πολύ άστοχα απο πλεονεκτική θέση), τις οποίες δεν εκμεταλλεύθηκε η ομάδα του Βόκολου ώστε να πάρει προβάδισμα.

Ο Άρης είχε «θέματα» στη μεσοαμυντική του γραμμή σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ επιθετικά δεν είχε καλή δημιουργία από τα άκρα (ειδικά στο δίδυμο Οντουμπάτζο, Σουλεϊμάνοφ).

Στο 43′ Σιμον είδε κίτρινη κάρτα που θα μπορούσε να είναι η 2η του, καθώς νωρίτερα είχε προηγηθεί σκληρό φάουλ και στον Νταρίντα.

Επιστροφή σε 4-2-3-1 και απίστευτο ξέσπασμα με τρία γκολ σε ένα τετράλεπτο ο Άρης

Ο Άκης Μάντζιος απέσυρε τον Ανσαριφάρντ στο ξεκίνημα του Β’ μέρους βλέποντας να μην λειτουργεί όπως θα ήθελε το 4-4-2. Στη θέση του Ιρανού ο Σαβέριο με τον ποδοσφαιριστή από το Εκουαδόρ να παίζει εκείνος στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Μανού Γκαρσία πίσω από τον Μορόν, ως πλέι μέικερ.

Ο Άρης είχε και πάλι την κατοχή και πίεζε, όμως αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός.  Μεταξύ του 55′ και του 59′, ο Θέος του πολέμου είχε ένα ξέσπασμα που δεν έχουμε δει φέτος, καθώς σημείωσε τρία γκολ.

Το 1-0 έκανε στο 55ο λεπό ο Σουλεϊμάνοφ με ένα εξαιρετικό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής (μετά από πάσα του Νταρίντα),  ενώ το 2-0 έγινε με τη σέντρα! Σκόρερ αυτή τη φορά ο Μανού Γκαρσία με ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό σουτ από εκείνο του Ρώσου συμπαίκτη του, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή.

Η Λαμία έδειχνε να τα έχει χαμένα πλέον καθώς η καλή της προσπάθεια σε όλο το προηγούμενο διάστημα πήγε στα…σκουπίδια μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι στο 59′ έγινε και το 3-0, με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος. Δημιουργός ο Φαμπιάνο με κεφαλιά και ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας Τσέχος τελείωσε από κοντά σε προβολή!

Όλο το Βικελίδης ήταν πλέον όρθιο για να αποθεώσει Μάντζιο και παίκτες και χειροκροτήσει θερμά τη 2η νίκη στα πλέι οφ. Ο Βόκολος εκνευρισμένος έκανε τέσσερις αλλαγές στο 66′ (αποχώρησαν Μαρτίνεθ, Στάνκο, Σλίβκα και Νούνιες), όμως ήταν πλέον αργά για να αλλάξει κάτι. Από την πλευρά του ο Μάντζιος έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Φετφατζίδη, Βερστράτε, Τζούρασεκ και Ρόουζ.

Στο 89′ οι παίκτες του Άρη μπερδεύτηκαν στην άμυνα (άσχημο διώξιμο Τζούρασεκ), με τον Κοντονίκο να επωφελείται και να σκοράρει για το τελικό 3-1.

Σκόρερ: 55′ Σουλεϊμάνοφ, 56′ Μανού Γκαρθία, 59′ Μπράμπετς – 89΄ Κοντονίκος.Κίτρινες: 32′ Ανσαριφάρντ, 38′ Ζουλ, 68′ Φαμπιάνο-8′ Στάνκο, 22′ Μαρτίνεθ, 43′ Σιμόν,Διαιτητής: ΠερράκηςΒοηθοί: Χριστάκογλου, Κομισοπούλου4ος: ΠουλικίδηςVAR: Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνου

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (78’ Ρόουζ), Εμβοντό (63’ Βερστράτε), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (74’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (63’ Φετφατζίδης), Ανσαριφάρντ (46’ Σαβέριο), Μορόν.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (66’ Τόσιτς), Στάνκο (66’ Σαντάνα), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (66’ Τόσιο), Μάλτσι (84’ Κοντονίκος), Σλίβκα (66’ Τζανδάρης).

Πριν την έναρξη του αγώνα, με αφορμή την συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση του Άρη, η ΠΑΕ μέσω του Θόδωρου Καρυπίδη τίμησε τις παλιές «δόξες», βραβεύοντας την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο του ’70, καθώς και εκείνη του ’80.Οι παίκτες του Άρη εισήλθαν στο γήπεδο κρατώντας ο καθένας από ένα σκυλάκι με σκοπό να περάσουν ένα μήνυμα αγάπης προς τα ζώα.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταιγιστικός Άρης, Λαμία,kataigistikos aris, lamia