Κουδούνισαν οι καρδιές 1.000 παιδιών και 100 εθελοντών στη συμπεριληπτική εκδήλωση «Μία μπάλα για όλους»

Το Όραμα Νέων υλοποίησε την πρώτη συμπεριληπτική δράση με τη συμμετοχή 15 σχολείων από την Κεντρική Μακεδονία. 1.000 παιδιά, με και χωρίς οπτική αναπηρία, έστειλαν δυνατό μήνυμα συμπερίληψης και αλληλεγγύης από το Πανόραμα σε όλο τον κόσμο!

Το μήνυμα ειρήνης, αποδοχής, φιλίας και συμπερίληψης της 11χρονης Λουκίας με ολική οπτική αναπηρία στα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά

συγκίνησε όλους, όπως λέει η ανακοίνωση. Ο Ολυμπιακός Ύμνος του Κωστή Παλαμά από τα χείλη του 12χρονου Λέανδρου με ολική τύφλωση ενθουσίασε.

Ο επίσημος χορός Ολυμπιακών – Παραολυμπιακών Αγώνων για το Παρίσι 2024 από 1.000 παιδιά και 100 εθελοντές, επίσης με και χωρίς αναπηρία, ταξιδεύει για το Παρίσι 2024 όπου θα βρίσκεται η ομάδα Youthorama με τον υπεύθυνο Ηλία Μάστορα, δημιουργός της παγκόσμιας καμπάνιας και ο μοναδικός Έλληνας υπεύθυνος παγκοσμίως Ολυμπιακού – Παραολυμπιακού αθλήματος, εκπαιδεύοντας τους 13.000 θεατές σε κάθε αγώνα του παραολυμπιακού ποδοσφαίρου τυφλών μπροστά στον Πύργο του Άιφελ.

Ο φορέας υλοποίησης κάλυψε το σύνολο των εξόδων για τα 14 δημόσια γενικά σχολεία και το ειδικό δημοτικό σχολείο τυφλών, από την Κεντρική Μακεδονία. Με τη βοήθεια των 100 εθελοντών και εθελοντριών, μοιράστηκαν δωρεάν υγιεινά γεύματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι επιστημονικοί συνεργάτες βοήθησαν στην υλοποίηση 20 εκπαιδευτικών συμπεριληπτικών σταθμών ώστε η μη τυπική να συναντήσει την τυπική εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τις πρώτες βοήθειες και για παιδιά με οπτική αναπηρία, ζωντανό βιβλίο, υγιεινή διατροφή, πρόγραμμα εμβολιασμού, εθελοντές νωτιαίου μυελού, video και φωτογραφία με την ειδική μπάλα με τυπωμένες αξίες, σκάκι και για παιδιά με οπτική αναπηρία, ανακύκλωση, δασοπροστασία, σκύλοι οδηγοί, κινητικότητα με μπαστούνι, 2 παρουσιάσεις πανεπιστημιακών από Ελλάδα και εξωτερικό, χορός και φυσικά το ζωντανό ποδοσφαιράκι με κλειστά μάτια και ευστοχία πέναλτι με κλειστά μάτια.

Η πρέσβειρα της δράσης, Λουκία από τη Βέροια, μάγεψε το κοινό τραγουδώντας και παίζοντας στο αρμόνιο το τραγούδι «The sound of silence». Όλοι οι εθελοντές σχημάτισαν ένα διάδρομο και κουδουνίζοντας τις ειδικές μπάλες, τίμησαν όλα τα παιδιά με οπτική αναπηρία στο δρόμο για τη βράβευση και τη συμπερίληψη, όπου τους περίμεναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Κάθε παιδί με οπτική αναπηρία και κάθε σχολική μονάδα βραβεύτηκε με κύπελλο, κάθε εκπαιδευτικός με το παραμύθι «Μία μπάλα για όλους» της Βαρβάρας Δουμανίδου και όλα τα 1.000 παιδιά βραβεύτηκαν με το ανάγλυφο χρυσό μετάλλιο, ώστε με την αφή να αναγνωρίζεται το λογότυπο του φορέα.

Μήνυμα έστειλαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντινίδης, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής  κ. Κόπτσης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη κ. Καρτάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωρής, ο υπεύθυνος του Ιδρύματος Betsson κ. Μαρίνος, η χρυσή Ολυμπιονίκης κ. Πατουλίδου και πρέσβειρα της δράσης ενώ το πιο σημαντικό ήταν ότι άκουσαν τα μηνύματα των ίδιων των παιδιών με οπτική αναπηρία. Παρών ήταν και ο υπεύθυνος του γραφείου του Πρωθυπουργού και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Η ποιότητα της δράσης οφείλεται και στους 100 εθελοντές και εθελόντριες. Νέοι Youthoramix, από το εργαστήρι θεάτρου Thespians, από το ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και στην πλειοψηφία τους τελειόφοιτοι του Γερμανικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Αυτή η συμπεριληπτική γιορτή δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη
των 22 φορέων:

Διοργάνωση

Όραμα Νέων Youthorama

Συγχρηματοδότηση
UEFA Foundation for Children – Ίδρυμα για το Παιδί
Erasmus+ Αθλητισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Έγκριση

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Αιγίδα

Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας Θράκης
Συνεργασία

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Υποστήριξη

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

CEDEFOP

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα

Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Ίδρυμα Betsson

Ίδρυμα Ιωάννη Κωστοπούλου

Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ένωση
ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Χορηγοί

Pfizer

eaon EDA
ANAKEM

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΕΡΤ3 – 95,8FM & FM102 ΕΡΤ

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα