Λάρισα – Τέμπη: Εκεί πετάχτηκαν πειστήρια του εγκλήματος – Αποκαλύφθηκε το οικόπεδο που άδειασαν 20 φορτηγά χώμα απ’ τον τόπο της τραγωδίας! (photo + video)

16:49 1/4/2024 - Πηγή: Sportime

Η μία πίσω από την άλλη φωτίζονται οι σκοτεινές πτυχές του σχεδίου συγκάλυψης που ξεκίνησε να εκτελείται μερικές ώρες μονάχα, μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Πρωταρχικό βήμα της επιχείρησης αλλοίωσης των στοιχείων, ήταν τα χωματουργικά έργα που έγιναν άρον – άρον στο σημείο του δυστυχήματος. Πρόκειται για τα 300 κυβικά χώμα (20 φορτηγά) που – κατά παραβίαση κάθε πρωτοκόλλου – αφαιρέθηκαν από τον τόπο της σύγκρουσης, για να στρωθεί νέο «καθαρό» χώμα και να γίνει το περιβόητο μπάζωμα που εξαφάνισε όλα τα ίχνη.

Να σημειωθεί εδώ ότι κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη να δώσει μια σοβαρή απάντηση

στο γιατί σκάφτηκε ο χώρος και έπειτα «τσιμεντώθηκε». Ενδεικτικό της αμηχανίας των εμπλεκομένων να δώσουν μια απάντηση που να «στέκει», είναι ότι μεταχειρίζονται 3-4 διαφορετικές και αντικρουόμενες δικαιολογίες, ταυτόχρονα.

Άλλος λέει ότι ο χώρος μπαζώθηκε για να «πατήσουν» οι γερανοί (ισχυρισμός που έχει καταρριφθεί πλήρως από τους ιδιώτες πραγματογνώμονες). Άλλος λέει ότι τα έργα έγιναν για λόγους ασφαλείας, επειδή υπήρχε… αγωγός αερίου που περνούσε από εκεί κάτω. Άλλος λέει ότι οι παρεμβάσεις έγιναν για να… αποκατασταθεί η λειτουργεία των τρένων. Μάλιστα βουλευτής της ΝΔ έφτασε να πει το απίστευτο ψεύδος, ότι το μπάζωμα δεν ήταν… μπάζωμα, άλλα απομάκρυναν τα βαγόνια γιατί υπήρχαν… ζωντανοί στα συντρίμμια 6 μέρες μετά! Η δε Μαρία Καρυστιανού είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι της απάντησαν πως ο χώρος μπαζώνεται για να γίνει… τρισάγιο!

Φυσικά καμία από αυτές τις δικαιολογίες δεν είναι σοβαρή. Όσον αφορά το σκάψιμο του χώρου και την γρήγορη «εξαφάνιση» των χωμάτων, το Documento αποκαλύπτει σε σχετικό ρεπορτάζ το που πετάχτηκαν. Και μιλάμε για έναν τεράστιο όγκο χώματος που πέρα από το ότι περιείχε σημαντικότατα στοιχεία, πιθανόν να περιέχει λείψανα και στάχτη από τις σωρούς των θυμάτων! Δηλαδή έχουμε και συγκάλυψη και βεβήλωση νεκρών!

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Documento, τα χώματα κρίθηκαν ως άχρηστα (!) από τις Αρχές και ξεφορτώθηκαν σε οικόπεδο ιδιώτη (!), και συγκεκριμένα στην εταιρεία Πανδρεμμένος. Για παραπάνω από ένα χρόνο, η τοποθεσία ρίψεως των χωμάτων παρέμενε κρυφή.

Μια μάνα θύματος, αναγκασμένη να παίξει η ίδια τον ρόλο «ντέντεκτιβ», άρχισε να κάνει προσωπική έρευνα για να εντοπίσει το ακριβές σημείο που πετάχτηκαν τα χώματα. Δηλαδή έκανε τη δουλειά που από την πρώτη στιγμή έπρεπε να έχουν κάνει οι δικαστικές αρχές. Η μάνα του θύματος που επιθυμεί να μην αποκαλύψει το όνομά της, έπιασε το «νήμα» της έρευνας συλλέγοντας μαρτυρίες και ρωτώντας τους ντόπιους για πληροφορίες. Τελικά οι επίμονες έρευνες της την οδήγησαν στην ανακάλυψη του σημείου που πετάχτηκαν τα πειστήρια, οπότε τα βιντεοσκόπησε και τα φωτογράφισε.

Η μακάβρια και εξοργιστική αυτή ανακάλυψη, δικαιώνει απόλυτα τους συγγενείς των θυμάτων που εδώ και μήνες κατήγγειλαν ότι η τέφρα των νεκρών τους πετάχτηκε μαζί με τα στοιχεία, σαν να ήταν μπάζα που ανήκαν σε μια αυτοσχέδια χωματερή. Και αφέθηκαν εκεί παρατημένα και απροστάτευτα, για παραπάνω από έναν χρόνο. Μια αποτρόπαιη πράξη των υπεύθυνων, που δεν δύναται να φέρει καμία λογική εξήγηση.

Από τη μία είχαμε τα παρατημένα βαγόνια στη θέση Κουλούρι, όπου πολλούς μήνες μετά βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα γιατί καμία Αρχή δεν έδωσε εντολή να ερευνηθούν διεξοδικά, αναγκάζοντας έτσι συγγενείς να ζήσουν έναν δεύτερο εφιάλτη. Και τώρα έχουμε και πιθανό τρίτο εφιάλτη, στα μυστικά που μπορεί να κρύβουν τα χώματα που παρατύπως απομακρύνθηκαν και πετάχτηκαν εκεί.

Αλέξανδρος Ορφανίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα