Μόουζες Ράιτ: Αυτός είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα; (vids)

Και το όνομα αυτού, Μόουζες Ράιτ! Ο Ολυμπιακός φαίνεται να κατέληξε οριστικά στον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει άμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί στη ρακέτα.

Ο τραυματισμός του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήρθε να προστεθεί σε εκείνον του Μουσταφά Φαλ, με αποτέλεσμα η ενίσχυση με ψηλό να κριθεί επιτακτική.

Οι Πειραιώτες βγήκαν στην αγορά για την απόκτηση σέντερ, ο οποίος φυσικά θα μπορεί να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα, μιας και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις διαδέχονται η μια την

άλλη.

Έτσι, ο 25χρονος σέντερ της τουρκικής Μερκεζεφέντι, ύφους 2,06 μ., είναι αυτός ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα και των συνεργατών του.

Πρόκειται για έναν αθλητικό ψηλό, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και μερικές εβδομάδες στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπου έπειτα από 5 αγώνες έχει 26.4 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.4 κοψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Ο ίδιος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τζόρτζια Τεκ. Δήλωσε συμμετοχή στο Draft του 2021 αλλά δεν επιλέχθηκε. Ωστόσο, αγωνίστηκε με τους Πέλικανς στο Summer League και κατάφερε να βρει συμβόλαιο στους Κλίπερς.

Εκεί στέριωσε για λίγες ημέρες και αφού έμεινε ελεύθερος, αγωνίστηκε στην G-League (Άγουα Καλιέντε Κλίπερς).

Μετά από διάφορα μικρά περάσματα από τους Κλίπερς και τους Μάβερικς, βρήκε χρόνο συμμετοχής ξανά στην G-League (Κλίπερς και Τέξας Λέτζεντς).

Τη σεζόν 2022-2023 πήγε στην Κίνα για λογαριασμό των Ζεγιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς,, ενώ το Δεκέμβριο του 2023 συμφώνησε με την τουρκική ομάδα.

Μάλιστα, στο συμβόλαιό του υπάρχει χαμηλό buy out, κάτι που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να τον αποκτήσουν χωρίς να μπουν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την νυν ομάδα του.

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα