Μεταγραφές: Ήσυχοι οι παίκτες, υποτονική δραστηριότητα οι ομάδες

14:42 25/1/2024 - Πηγή: Contra

Οι οπαδοί των τεράστιων μεταγραφών απογοητεύτηκαν αυτόν τον μήνα, καθώς οι σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν τέτοιες κινήσεις. Ωστόσο, ένα τέτοιο πλάνο είναι πλέον δυσκολότερο και ασύμφορο, τις περισσότερες φορές ακόμα και για του μεγάλους "παίκτες" των μεταγραφικών "παραθύρων".

Από τότε που άνοιξε η μεταγραφική περίοδος στις αρχές Ιανουαρίου, μια πρωτόγνωρη εικόνα μας κάνει να πιστεύουμε πως βρισκόμαστε ακόμη στον Νοέμβριο. Ακόμη και στην Premier League, όπου οι σύλλογοι

συνήθως σκορπούν τα χρήματα χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες, επικρατεί σχεδόν σιγή ιχθύος.

Κατά ειρωνικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη την κριτική που έχει δεχθεί η Τότεναμ για την έμφαση που έδινε στην αξία της λογικής, έσοδα-έξοδα, προηγείται στους πίνακες δαπανών αυτή τη στιγμή. Αλλά ακόμη και αυτή δεν έχει σπρώξει σχεδόν καθόλου το καράβι, υπογράφοντας μόνο τον Τίμο Βέρνερ με τη μορφή δανεισμού και πληρώνοντας στη Τζένοα 21,5 εκατατομμύρια λίρες συν 5,2 εκαταμμύρια σε μπόνους για τον Ράντου Ντραγκουσίν.

Το ερώτημα στα χείλη όλων μας είναι: πού πήγαν όλοι οι μεγαλοεπενδυτές; Πέρυσι τέτοια εποχή, η Τσέλσι είχε ήδη ξοδέψει 89 εκατομύρια λίρες για τον Μούντρικ, η Λίβερπουλ είχε πάρει τον Γκάκπο, ενώ ακόμα και ομάδες μικρότερου βεληνεκούς ήταν δραστήριες.

Σε μεγάλο βαθμό, η φειδώ στις μεταγραφές των ευρωπαϊκών συλλόγων αυτόν τον μήνα, είναι το άμεσο αποτέλεσμα των προηγούμενων, πλούσιων δαπανών. Λόγω της κυριαρχίας της Πρέμιερ Λιγκ στα τηλεοπτικά και λοιπά εμπορικά έσοδα, είναι συνήθως αυτή που δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα στο μεταγραφικό καρουζέλ. Τα ίδια όμως ακριβώς πράγματα συμβαίνουν πάνω κάτω και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά με πολύ χαμηλότερα ποσά.

Τα τελευταία δύο καλοκαίρια, το ρεκόρ καλοκαιρινών δαπανών στην αγγλική πρώτη κατηγορία έχει καταρριφθεί δύο φορές. Το 2022, οι 20 σύλλογοι δαπάνησαν 2 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Φέτος το καλοκαίρι, το ρεκόρ ξεπεράστηκε ξανά, με τις δαπάνες να φτάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 2,4 δισ. λιρών.

Αξίζει να θυμίσουμε πως σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, είναι κατανοητό ότι η Premier League -για να το θέσουμε ωμά- απλά ξέμεινε από χρήματα. Θα χρειαστεί να περάσει χρόνος και να γίνουν οι σωστές κινήσεις ώστε να κινούνται οι ομάδες στην αγορά πιο ελεύθερα, αν και δύσκολα στο μέλλον θα ξοδεύουν πάλι αλόγιστα κατά το δοκούν.

Διαβάστε περισσότερα

Βόμβα: Η Άρσεναλ πάει για μεταγραφή με 100 εκατομμύρια και πάνω

Κίνηση ματ: Λίβερπουλ και Σίτι έχουν «κυκλώσει» παίκτη της Μπάγερν

Keywords
Τυχαία Θέματα