Μυτιληναίος: Κάνει στη Γκάνα ότι δεν έχει γίνει σε ολόκληρη την Αφρική και εκτοξεύει τα κέρδη

13:01 5/2/2024 - Πηγή: Sportime

Η Γκάνα επέλεξε τη Mytilineos Energy & Metals ως στρατηγικό εταίρο για την κατασκευή ενός διυλιστηρίου αλουμίνας στην περιοχή Nyinahin-Mpasaaso.

Το Project 3A έχει σκοπό να συνεισφέρει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια τόνους βωξίτη και περίπου 2 εκατομμύρια τόνους αλουμίνας ετησίως.

Η επένδυση της Mytilineos Energy & Metals αναμένεται να κάνει τη χώρα της Δυτικής Αφρικής την πρώτη

χώρα στην αφρικανική ήπειρο «που θα επιτύχει πλήρη κάθετη ολοκλήρωση στη βιομηχανία αλουμινίου», σημειώνει το intellinews.com.

Μυτιληναίος: Κάνει στη Γκάνα ότι δεν έχει γίνει σε ολόκληρη της Αφρική και εκτοξεύει τα κέρδη

Οι πόροι βωξίτη στην Γκάνα υπολογίζονται σε περίπου 900 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ενώ στόχος της Γκάνας και της GIADEC είναι η συμμετοχή στην αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις κατασκευές, τις βιομηχανίες φαρμακευτικών προϊόντων και την κατασκευή καλωδίων, όπου η ζήτηση για αλουμίνιο αυξάνεται.

«Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμβολή της βιομηχανίας αλουμινίου στο ΑΕΠ της Γκάνας θα εκτιναχθεί στο 4% εάν αναπτυχθεί πλήρως από την τρέχουσα συνεισφορά της κάτω από 0,05%», σημειώνεται.

«Το Καμερούν, η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική και η Γουινέα — ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη — έχουν κάνει βήματα προόδου στις διαδικασίες παραγωγής αλουμινίου τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχουν ακόμη επιτύχει τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής ή διανομής», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται από το… παράθυρο η πολυγαμία – Τι έγινε στη Γαλλία

Η τρέλα του «Farm-to-Fork» ξύπνησε τον γερμανικό γίγαντα και τώρα έρχονται και οι Γάλλοι – Οι αύξηση των τιμών έχει αίτιο

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα