Νielsen τηλεθέαση : Στη real time εποχή περιμένουμε το επόμενο πρωί για να δούμε τα νούμερα;

Nielsen τηλεθέαση, αλλά … αύριο το πρωί! Διότι, τα νούμερα τηλεθέασης δεν μπορούν να είναι άμεσα. Τι κι αν ζούμε στη real time εποχή; Σε μια εποχή που τα ηλεκτρονικά μέσα ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πόσοι διαβάζουν ένα άρθρο, για παράδειγμα…

Το Sportime άνοιξε και θα συνεχίσει να αναπτύσσει το θέμα με την τηλεθέαση. Συγκεκριμένα, το κατά πόσο η Nielsen έχει αξιόπιστους δείκτες μέτρησης και δεν είναι τα αποτελέσματα που διαβάζουμε

άκυρα.

Η Nielsen Technology, ένας μονοπώλιο στον χώρο των τηλεθεάσεων στην Ελλάδα, φαίνεται να υστερεί στην προσαρμογή του στις σύγχρονες απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς. Με την ανάπτυξη τεχνολογιών που προσφέρουν πραγματικού χρόνου δεδομένα, η παράδοση μετρήσεων από την Nielsen την επόμενη ημέρα φαίνεται πλέον ξεπερασμένη.

Σε μια εποχή όπου οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα χρειάζονται γρήγορες και έξυπνες αποφάσεις, η καθυστέρηση στην παροχή δεδομένων από την Nielsen αποτελεί σημαντικό εμπόδιο. Η ανάγκη για άμεση πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία γίνεται ολοένα και επιτακτικότερη σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς.

Νielsen τηλεθέαση : Πρόβλημα το μονοπώλιο…

Οι εταιρείες στην Ελλάδα που επενδύουν σε τεχνολογίες πραγματικού χρόνου αναμένεται να έχουν το προβάδισμα στον ανταγωνισμό. Η ικανότητά τους να προσαρμόζονται άμεσα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της ελληνικής αγοράς θα τους επιτρέψει να λαμβάνουν έγκαιρες και αποτελεσματικές αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, η Nielsen στην Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί το μονοπώλιο της στον κλάδο, αλλά η αντίθετη κατεύθυνση προς την πραγματική ροή της αγοράς θα μπορούσε να την βάλει σε δυσχέρεια. Η ανάγκη για εξελιγμένες λύσεις που προσφέρουν άμεσα και ακριβή δεδομένα είναι πλέον αναγκαία για την αποτελεσματική λειτουργία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ήδη κάναμε αναφορά για τη Samba TV που θα μπορούσε να είναι άμεσος ανταγωνιστής στην Ελλάδα…

Γενικότερα, Nielsen τηλεθέαση στην πράξη, στην ουσία του πράγματος, απλά δεν υπάρχει!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα