Τελικός Monte Carlo: Η μεγάλη ευκαιρία τους!

Μετά τις σπουδαίες νίκες τους κόντρα στους δύο καλύτερους τενίστες στον κόσμο, Στέφανος Τσιτσιπάς και Κάσπερ Ρουντ ετοιμάζονται για την τελική μάχη σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά τενιστκά μέρη του πλανήτη.

Οι δύο 25χρονοι θα μονομαχήσουν στον τελικό του Monte Carlo Masters (16:00GR – Cosmote TV) με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του πρώτου χωμάτινου ATP 1000 της σεζόν, έχοντας τη μεγάλη ευκαιρία να προσθέσουν έναν σπουδαίο τίτλο στο παλμαρέ τους ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας στην

clay court season.

Ο Στέφανος θα προσπαθήσει να κατακτήσει για τρίτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο στο Μονακό, μετά τους δύο συνεχόμενους τη διετία 2021-22, στον 28ο συνολικά τελικό του. Το ρεκόρ του σε τελικούς δεν είναι θετικό, έχοντας 10 νίκες και 17 ήττες.

Από την άλλη, ο Κάσπερ Ρουντ που έχει τρεις συμμετοχές σε τελικούς Grand Slam, θα προσπαθήσει να κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του αφού οι 10 προηγούμενοι έχουν έρθει σε τουρνουά της σειράς ATP 250. Αυτός είναι ο 21ος τελικός στην καριέρα του Νορβηγού, έχοντας ρεκόρ 10-10.

Τσιτσιπάς και Ρουντ θα βρεθούν αντιμέτωποι για 4η φορά, με τον Βορειοευρωπαίο τενίστα να προηγείται 2-1 στις νίκες, έχοντας κερδίσει και στη μοναδική φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι στο χώμα, το 2021 στη Μαδρίτη.

“Ο Στεφ παίζει πολύ καλά. Είναι σπουδαίος τενίστας στο χώμα. Είναι καλός γενικά αλλά πιστεύω ότι στο χώμα έχει τις καλύτερες επιτυχίες του και ειδικά σε αυτό το τουρνουά. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά ανυπομονώ γι’αυτό” είπε ο Ρουντ ενόψει του μεγάλου τελικού.

Από την άλλη, ο Τσιτσιπάς δεν έχει πρόβλημα με τις συνθήκες και τη ζέστη που επικρατεί στο Μόντε Κάρλο αυτές τις μέρες, έχοντας μεγαλώσει σε παρόμοιες συνθήκες.

“Οι συνθήκες κάνουν τη μάχη. Το να παίζω στην Ευρώπη, κάτω από αυτές τις συνθήκες, με κάνει να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Μεγάλωσα παίζοντας ως μικρό παιδί σε παρόμοιες συνθήκες, οπότε το παιχνίδι για ώρες και ώρες εκεί έξω μου φέρνει λίγο από τις παιδικές μου αναμνήσεις στα γήπεδα στην Ελλάδα” είπε χαρακτηριστικά ο Αθηναίος τενίστας.

It's now down to these two @ROLEXMCMASTERS | #RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/U8NHiYIVZI

ATP Tour (@atptour) April 13, 2024

Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Ρουντ, θα σημειώσουν άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη, μετά την εξαιρετική τους εβδομάδα στο Πριγκιπάτο.

Ο Νορβηγός έχει εξασφαλίσει το Νο6 της ATP Rankings, από το Νο10 που ξεκίνησε την εβδομάδα ενώ ο Τσιτσιπάς επιστρέφει μετά από 6 εβδομάδες στο Top10. Έχει εξασφαλίσει το Νο9 ενώ σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο, θα ανέβει στο Νο7 του κόσμου.

Ο νικητής θα φύγει από το Μονακό πλουσιότερος κατά 919,000$ ενώ ο ηττημένος θα περιοριστεί στο prize money των 501,000$.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)

The post Τελικός Monte Carlo: Η μεγάλη ευκαιρία τους! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα