Νωθρός για 80 λεπτά, ισοπεδωτικός στα τελευταία 17 και νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα ο Άρης!

Ο Άρης ήταν όπως πριν… τη διακοπή για περίπου 80 λεπτά, όμως στα τελευταία 17 (μαζί με τις καθυστερήσεις) έβαλε το… τούρμπο! Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες (οι τρεις με τον Μορόν εκ των οποίων η μία δοκάρι) για να βρει το χρυσό γκολ που έψαχνε στην τελευταία φάση του αγώνα από κεφαλιά του Φαμπιάνο. 1-0 λοιπόν ο Άρης τον Πανσερραϊκό σε μια άκρως πολύτιμη νίκη στο Βικελίδης για την

8η αγωνιστική της Super League.

Στο πρώτο 25λεπτο ο Άρης εκτός από την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν είχε τίποτα άλλο και δεν έκανε φάση στο διάστημα αυτό. Στη συνέχεια η ατομική άνοδος του Σουλεϊμάνοφ έκανε τον Άρη πιο κινητικό με αποτέλεσμα δύο καλές στιγμές στο 29΄ (σουτ Μενέντες) και το 38′ (εξαιρετική ενέργεια του Ρώσου).

Η ίδια άνευρη εικόνα του Άρη συνεχίστηκε και στα πρώτα 12-13 λεπτά του Β΄μέρους, με αποτέλεσμα ο Άκης Μάντζιος να προβεί σε τριπλή αλλαγή μόλις στο 57′! Ο Έλληνας τεχνικός απέσυρε τους Μοντόγια, Τζούρασεκ και Μενέντες (κανείς δεν βοήθησε επιθετικά) για να βάλει αντιστοίχως τους Οντουμπάτζο, Νταρίντα και τον νεαρό Παναγίδη.

Λίγο αργότερα ο προπονητής του Άρη πέρασε στο ματς και τον Σαμόρα (αντί του Πάρντο) θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επίθεσή του, προσφέροντας παρτενέρ στον Μορόν.

Η εικόνα όμως του ματς ως το 80′ δεν άλλαζε. Οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν χώρους, δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν με αξιώσεις. Κι αυτό καθώς ο Πανσερραϊκός εξακολουθούσε να παραμένει εξαιρετικά αποτελεσματικός και συνεπής στο μεσοαμυντικό κομμάτι . Μάλιστα ο Ουεντραόγκο που πέρασε στο 77′  έδωσε πνοή στην ομάδα του η οποία έγινε επικίνδυνη σε 1-2 αντεπιθέσεις. Οπως και στο πρώτο μέρος με τους Χατηστραβό και Δεληγιαννίδη.

Μετά το 80′ όμως είχαμε ένα… άλλο ματς. Ο Άρης έπαιξε επιτέλους με νεύρο και πάθος, βγάζοντας φάσεις που δεν είχε βγάλει ού

βρήκε κενά, όμως παρότι πίεσε ασφυκτικά δεν είχε αποτελεσματικότητα. Πρώτος από όλους ο Μορόν που έχασε

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα