ΝΤΡΟΠΗ: Το φανατικό δεκανίκι της ΝΔ, Άρης Πορτοσάλτε, είπε «φανατικούς» και «χούλιγκανς» τους ιερείς!

Έχοντας την πείρα να λασπολογεί τους ιερείς της ορθόδοξης εκκλησίας από τον καιρό της πανδημίας, ο Άρης Πορτοσάλτε προχώρησε σε ένα νέο αντιχριστιανικό παραλήρημα με αφορμή τις αντιδράσεις ιερέων στο νομοσχέδιο των «γάμων» των ομοφυλοφίλων.

Με μια χυδαία επίθεση προς το ιερατείο, ο δημοσιογράφος που εξυπηρετεί χρέη εκπροσώπου της ΝΔ, αποκάλεσε «δημόσιους υπάλληλους» τους ιερείς και είπε ότι δεν ανέχεται να «τους πληρώνει» για να λένε ποιος θα μπαίνει μέσα στην εκκλησία!

Ενοχλημένος από τη μαζική αποδοκιμασία που εισπράττει

η κυβέρνηση από τους χριστιανούς, ο πανελίστας του Μαξίμου, Άρης Πορτοσάλτε, έβγαλε χολή για το ράσο και εκστόμισε αθλιότητες που μόνο στην κεντροαριστερά και την ακροαριστερά ακούγονται.

«Υπάρχουν χουλιγκαναίοι φανατικοί παπάδες, οι οποίοι απαγορεύουν την είσοδο σε βουλευτή ΝΔ, και λένε κατά τα άλλα ‘’εγώ δεν είμαι πολιτικοποιημένος, αλλά διακονώ το λόγο του Θεού, της ΝΙΚΗΣ, του Βελόπουλου’’ και όλων των ακροδεξιών. Και αυτόν εμείς τον έχουμε παπά δημόσιο υπάλληλο και τον πληρώνουμε», είπε στον ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε.

Πρώτον, οι ιερείς δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο δημοσιογράφος λέει ψέματα για να τους υποτιμήσει και να πείσει τον κόσμο ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει τους ιερείς του «χεριού της». Με απόφαση 507/1983 του Συμβουλίου Επικρατείας από το 1983, οι ιερείς δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι κρατικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Πληρώνονται μεν από το δημόσιο, αλλά αμείβονται σαν αντάλλαγμα για τη μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία που παραχωρήθηκε στο κράτος και την εθνική προσφορά του κλήρου στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες.

Δεύτερον, οι ιερείς ως ισότιμοι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους, ειδικά όταν θίγεται ένα πνευματικό θέμα, όπως είναι η αποϊεροποίηση της οικογένειας και η κατάργηση των βιολογικών φύλων. Δεν μπορεί κανένας οπαδός ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως ο Πορτοσάλτε (που φώναζε «βάστα Κίνα» στην πανδημία), να απαγορεύσει στον ιερέα να πει τη γνώμη του. Και οι ιερείς δεν στρέφονται εναντίον της ΝΔ όπως ψευδώς λέει ο δημοσιογράφος, αλλά επικρίνουν συνολικά τα κόμματα που στήριξαν το νομοσχέδιο της ντροπής.

Τρίτον, η αποδοκιμασία προς τους βλάσφημους δεν είναι κάτι που ορίζουν οι «φανατικοί παπάδες», αλλά βασίζεται στον λόγο του Ευαγγελίου. Ας πει αν τολμά ο Πορτοσάλτε ότι βρίσκει «φανατικό» το Ευαγγέλιο.

Τέταρτον, η αγάπη που επικαλείται ανοήτως ο Πορτοσάλτε, δεν είναι απροϋπόθετη στην Εκκλησία. Χρειάζεται να επικυρώνεται και απ’ την αλήθεια. Αγάπη υφίσταται μόνο στα πλαίσια των νόμων του Θεού. Έξω από αυτούς δεν υπάρχει αγάπη, αλλά στρεβλές απομιμήσεις της. Και αν επιδοκιμάζεις τον αμετανόητο δεν τον βοηθάς, αλλά τον σπρώχνεις στην καταστροφή του.

Πέμπτον, η Εκκλησία προσφέρει ένα τιτάνιο φιλανθρωπικό έργο στην ελληνική κοινωνία καλύπτοντας τα τεράστια κενά πρόνοιας που αφήνει η κυβέρνηση που υπηρετεί ο Πορτοσάλτε. Επομένως ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να ευγνωμονεί την Εκκλησία και όχι η Εκκλησία τον δημοσιογράφο.

Και έκτον, το κανάλι στο οποίο βρίσκει βήμα για να λέει τις αθλιότητες του ο Πορτοσάλτε, απολαμβάνει ένα μεγάλο μερίδιο από τα εκατομμύρια που μοιράζουν οι κυβερνητικές λίστες Πέτσα. Ζεστό κρατικό χρήμα φορολογούμενων πολιτών, κατευθείαν από τον «κουμπαρά» του προϋπολογισμού. Οπότε ο κάθε τηλεθεατής πληρώνει ακουσίως τον κυβερνητικό «υπάλληλο» που λέγεται Άρης Πορτοσάλτε, για να συκοφαντεί τους ιερείς και να μεταχειρίζεται διχαστικό λόγο για τους χριστιανούς.

Αυτά για να εξηγούμαστε με τον «γαλάζιο» χούλιγκαν του ΣΚΑΪ.

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα