Ο Valentino Rossi και ο Uccio Salucci γράφουν 44χρόνια φιλίας

Ο Uccio Salucci και ο Valentino Rossi γεννήθηκαν και οι δύο το 1979 και 44 χρόνια αργότερα παραμένουν οι πιο στενοί φίλοι.

«Νομίζω ότι ήμασταν ενός ή δύο ετών», λέει ο Salucci στο Sky για μια φιλία που έχει εξεταστεί από τους θαυμαστές, αλλά έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

«Ο πατέρας μου και ο Γκρατσιάνο γνώριζαν ο ένας τον άλλον και έτσι αρχίσαμε να κάνουμε παρέα σε καροτσάκια.

«Τότε η Tavullia δεν είναι μεγάλη και έχει μόνο ένα νηπιαγωγείο,

οπότε γεννηθήκαμε την ίδια χρονιά πήγαμε στο μοναδικό νηπιαγωγείο που υπήρχε.

«Ήμασταν μαζί στην τάξη και από εκεί γεννήθηκε μια φιλία».

Οι δύο νεαροί φίλοι ακολούθησαν και οι δύο το ενδιαφέρον των πατεράδων τους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Δεν αγωνίστηκα όταν ήμουν τεσσάρων ετών επειδή ο Valentino Rossi αγωνιζόταν με καρτ εκείνη την εποχή. Αλλά όταν ήμουν εννέα έλαβα μέρος και σε αγώνες.

«Θυμάμαι ότι μας πήρε η Στεφανία, η μητέρα του Βάλε.

«Πήγαμε μαζί, ακόμα και μακριά. Η Στέφη ήταν φανταστική, τον πήγαινε παντού.

«Θυμάμαι ότι στα 6-7 του ο Vale ήταν πολύ γρήγορος με αυτοκίνητα, ακόμα και τότε.

«Ως νεαρός ο Vale ήταν πιο παθιασμένος με τη F1 παρά με τις μοτοσικλέτες, θυμάμαι ότι στο γυμνάσιο σχεδίαζε μεγάλα κράνη οδηγών F1 στο ημερολόγιό του κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

  

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDMotoGP Αυστραλία: Johann Zarco «Άρχισα να χάνω την ελπίδα μου»H COTA δεν είναι για F1 αλλά για WRC παραπονιούνται οι οδηγοίΗ κατάταξη MotoGP 2023 μετά το Grand Prix Αυστραλίας

«Μου τα έδειξε: το κράνος του Alain Prost, του Ayrton Senna, του άρεσε ιδιαίτερα ο Nigel Mansell, ήταν θαυμαστής του.

«Όταν σχεδίασε το κράνος του Νάιτζελ νοιαζόταν πολύ για αυτό, ήθελε να το κάνει καλά»

Μέσα από την πορεία του Valentino Rossi στο MotoGP, μια εμβληματική αθλητική καριέρα, ο Salucci ήταν πάντα δίπλα του.

Ο Valentino Rossi συγκέντρωσε επτά πρωταθλήματα κορυφαίας κατηγορίας, το τραπεζικό του υπόλοιπο εκτοξεύτηκε στα ύψη και έγινε μια κυρίαρχη φιγούρα.

«Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν χωρίς να το καταλάβεις», θυμήθηκε ο Σαλούτσι.

«Ήμασταν από μια χώρα, με την αύξηση της δημοτικότητας ήταν εύκολο να αλλάξουμε λίγο κατεύθυνση.

«Πηγαίνεις στις μεγάλες πόλεις, πρέπει να μετακομίσεις στο Μιλάνο, στη Ρώμη…

«Ξέρεις πολλούς ανθρώπους, ακόμα και διάσημους, και σε ελκύει λίγο.

«Ωστόσο, πάντα καταλαβαίναμε ότι στόχος μας ήταν να επιστρέψουμε στο σπίτι, να επιστρέψουμε με τους φίλους μας, ότι η ζωή μας ήταν στο δρόμο, αλλά το σπίτι ήταν η Ταβούλλια.

«Εκείνα τα χρόνια κατάλαβα ότι θα παραμέναμε πάντα εμείς, χωρίς να κινούμαστε, χωρίς να αλλάζουμε ως άνθρωποι».

Σήμερα, ο Salucci έχει βασικό ρόλο στην ομάδα VR46 MotoGP του Valentino Rossi, μια ομάδα που απολαμβάνει μια σημαντική σεζόν χάρη κυρίως στην άνοδο του Marco Bezzecchi.

Το μυστικό παραμένει πίσω στο σπίτι στην Tavullia.

«Ναι, είμαι χαρούμενος. Έχω μια σύζυγο που είναι το ίδιο κορίτσι που έχω εδώ και 15 χρόνια, είμαστε παντρεμένοι τέσσερα και έχουμε μια κόρη που είναι 11», είπε ο Salucci.

«Όλα είναι τέλεια, πιστεύω ότι η συναισθηματική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική, η οποία χρειάζεται όταν ταξιδεύεις πάντα στον κόσμο όπως εγώ.

«Σου δίνει ισορροπία, σου επιτρέπει να πας στους αγώνες με ηρεμία, συγκεντρωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνεις και όταν είμαι εκεί σκέφτομαι το σπίτι και χαλαρώνω σκεπτόμενος με την οικογένειά μου.

«Αλλά η οικογενειακή σταθερότητα βοηθάει πολύ, επίσης επειδή όταν λείπεις έχεις σημαντικές ευθύνες και το να έχεις προβλήματα στο σπίτι δεν είναι καλό για τη δουλειά».

Μια ιστορία ακόμη με τον Valentino Rossi και τον Uccio Salucci στον γάμο του.

Ο πιστός φίλος του Valentino Rossi, Alessio “Uccio” Salucci, ζήτησε από την Pamela Severini να τον παντρευτεί. Αυτό αποδεικνύεται από τις εικόνες του πάρτι της μέλλουσας νύφης, που εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα. Η ημερομηνία δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά οι δυο τους πιθανότατα θα παντρευτούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών στο MotoGP. Για να γιορτάσουν το γεγονός, οι φίλοι της Πάμελα εμφανίστηκαν ειρωνικά στο πάρτι φορώντας τη μάσκα του Αλέσιο. Ας φανταστούμε ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ανάμεσα στους επιφανείς καλεσμένους του γάμου, ίσως στον ρόλο του κουμπάρου.

Σήμερα, η φιλία μεταξύ Salucci και Valentino Rossi έχει επεκταθεί και στην επόμενη γενιά.

«Είδαμε ο ένας τον άλλον πολύ, ήμουν συχνά στο σπίτι του ή ήταν στο δικό μου», είπε ο Salucci.

«Τώρα βλέπω τον εαυτό μου στην κόρη μου που έχει μια φίλη που τη λένε Τζουλιέτα και είναι πάντα μαζί: οι καλύτεροι φίλοι».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Top Story F1 : Τιμωρία σε Χάμιλτον Λεκλέρκ και αποκλεισμό από το GP της ΑμερικήςCFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσειςF1: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μετά το Αμερικάνικο Grand Prix21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα