Ο Ανδρέας Βορύλλας και η ΝΙΚΗ για το πώς οι επαγγελματίες θα κινδυνεύουν με κυρώσεις για τα POS χωρίς να φταίνε

Το θέμα διασύνδεσής των ταμειακών μηχανών με τα POS και τις προβλεπόμενες κυρώσεις που θα προκύπτουν λόγω καθυστερήσεων έθιξε ο Ανδρέας Βορύλλας, μιλώντας στη Βουλή, υπογραμμίζοντας τους αργούς ρυθμούς που προχωρά οι εγκατάσταση τους ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε οι «εταιρείες πληροφορικής τρέχουν να προλάβουν να εγκαταστήσουν τα νέα POS αλλά απλά δεν προλαβαίνουν».

«Υπολογίζεται ότι γίνονται 1.500

διασυνδέσεις κάθε μέρα όταν χρειάζονται πάνω από 10.000 την ημέρα», σημείωσε ο βουλευτής του Β2 Τομέα Αθηνών με τη ΝΙΚΗ.

Ο Ανδρέας Βορύλλας τόνισε πως η «κατάσταση στην επαρχία είναι ακόμα χειρότερη, διότι οι εταιρείες πληροφορικής προσπαθούν να καλύψουν πρώτα τους πελάτες των μεγάλων αστικών κέντρων».

«Από την άλλη πλευρά οι επιχειρήσεις υφίστανται εκτός του κόστους, μεγάλη πίεση και φόβο επιβολής εξοντωτικών προστίμων. Δεν είναι δυνατό να βασανίζουμε τόσο κόσμο, ας δοθεί άμεσα η αναγκαία παράταση χωρίς τον φόβο προστίμων», συμπλήρωσε.

«Είμαστε παντελώς αντίθετοι στην ψήφιση εξοντωτικών κυρώσεων των άρθρων 43 ως 45, ειδικά στη παρούσα χρονική περίοδο όπου αφενός ο χρόνος προσαρμογής για τις επιχειρήσεις είναι ελάχιστος και αφετέρου οι εταιρίες πληροφορικής δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο εργασίας», τόνισε για τη θέση της ΝΙΚΗΣ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ανδρέας Βορύλλας και η ΝΙΚΗ λένε για τους αγρότες αυτό που κρύβει η κυβέρνηση – Το απίστευτο σχέδιο με τη λίμνη Κάρλα

Ανδρέας Βορύλλας: Υπεύθυνες οι Τράπεζες και τα Fund για την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια – Η λύση με τις συνιδιοκτησίες – Ο ρόλος της Golden Visa

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα