Ο καιρός ενόψει Πάσχα: Τι να περιμένουμε μέχρι το Μεγάλο Σάββατο – Πότε μας τα «χαλάει»

Καιρός: Την πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έκανε ο μετεωρολόγος του ΕΡΤNews, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Όπως ανέφερε, σήμερα Σάββατο (27/4) περνάει κάποια συννεφιά από τη χώρα – η οποία μπορεί να έχει λίγο σκόνη αλλά στην ανώτερη ατμόσφαιρα- θα ανοίξει όμως ο καιρός τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές.

Αν βρέξει σήμερα κάπου θα είναι σε ορεινές περιοχές

της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας ενώ η Κυριακή θα είναι μία υπέροχη ηλιόλουστη μέρα σε όλη τη χώρα.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι το Πάσχα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ έδωσε πρόγνωση έως το Μεγάλο Σάββατο, λέγοντας πως ο καιρός θα μας τα «χαλάσει» τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη.

Ειδικότερα για τη Μεγάλη Τρίτη (30/4) αναμένουμε: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και το μεσημέρι – απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Λίγες τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στην Εύβοια, την βόρεια Κρήτη και πρόσκαρα τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Στα Δωδεκάνησα και το νότιο τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στρέφονται σε βόρειων διευθύνσεων ίδιας έντασης. Στα ανατολικά βόρειοι 6 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.

Τέλος η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Οσο για την πρόγνωση του καιρού τη Μεγάλη Τετάρτη (1/5) αναμένουμε αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες έως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τις νότιες νησιωτικές περιοχές με πιθανές τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Τέλος η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα