Ο Κάσπερ Ρουντ πήρε ρεβάνς από τον Τσιτσιπά και κατέκτησε το Barcelona Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το τουρνουά του Μόντε Κάρλο νικώντας στον τελικό τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος με τη σειρά του κατέκτησε το Barcelona Open, επικρατώντας του Έλληνα πρωταθλητή με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Έτσι ο Νορβηγός, Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις έβαλε τέλος στο σερί των 10 νικών του Έλληνα Νο7 του κόσμου.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ καλός και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες παρά

το γεγονός ότι έκανε μπρέικ στο γκέιμ και προηγήθηκε με 3-1.  Καθοριστικό σημείο το μπρέικ που έκανε ο Κάσπερ Ρουντ στο 6ο γκέιμ ο οποίος εν τέλει επικράτησε με 7-5, σε ένα σκληρό σετ που διήρκεσε 52 ολόκληρα λεπτά.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε ψυχολογικά όπως αποδείχθηκε τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος στο 2ο σετ δεν ήταν το ίδιο ανταγωνιστικός και το ίδιο συγκεντρωμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νορβηγός κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά στο 4ο γκέιμ για να προηγηθεί έτσι με 4-1 και έκτοτε… κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, καθώς ο «Στεφ» δεν έδειξε να έχει τα αποθέματα ενέργειας ώστε να επιστρέψει. Έτσι ο Ρουντ ολοκλήρωσε το σετ με 6-3. Συνολικά ο αγώνας στη Βαρκελώνη κράτησε συνολικά 1 ώρα και 31 λεπτά.

Να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η 3η νίκη του Κάσπερ Ρουντ επί του Τσιτσιπά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, μια εβδομάδα μετά τη νίκη του Έλληνα τενίστα στον τελικό του Μόντε Κάρλο με το επιβλητικό 6-1, 6-4. Και πρώτη για τον Νορβηγό στην καριέρα του σε 500άρια τουρνουά.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ο Τσιτσιπάς, ως φιναλίστ του Barcelona Open θα λάβει το ποσό των 260.475 δολαρίων, δηλαδή θα γίνει πλουσιότερος κατά περίπου 244.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο Κάσπερ Ρουντ ως νικητής λάβει το ποσό των 488.390 δολαρίων, δηλαδή περίπου 458.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Τσιτσιπάς έσπασε το «φράγμα» των 30.000.000 σε συνολικό χρηματικό έπαθλο.

@casperruud98 is our new champion!

The Norwegian defeated Tsitsipas 7-5, 6-3 in the final to claim his first crown at the #BCNOpenBS @atptour | @ATPTour_ES pic.twitter.com/u5WPnsnokv

Barcelona Open Banc Sabadell (@bcnopenbs) April 21, 2024

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα