Ο Ολυμπιακός τρελαίνει κόσμο – Σόκαρε την Άστον Βίλα και βλέπει τελικό

00:05 3/5/2024 - Πηγή: Sportime

Αυτά που κάνει δεν υπάρχουν! Ο Ολυμπιακός έχει τρελάνει την Ευρώπη. «Ξέρανε» και την Άστον Βίλα νικώντας τη με 4-2 στο σπίτι της.

Απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης οι Πειραιώτες έδειξαν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Στον πρώτο ευρωπαϊκό ημιτελικό της ιστορίας τους ήταν διαβασμένοι, ψυχωμένοι και με χατ τρικ του Ελ Κααμπί πήραν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του τελικού του Conference League στην Opap

Arena.

Κόντρα σε μία από τις καλύτερες φετινές αγγλικές ομάδες ο Ολυμπιακός πήρε άριστα. Χτύπησε τους «χωριάτες» στις αδυναμίες τους και πανηγύρισε μία ιστορική νίκη.

Ο εξαιρετικός Ουνάι Έμερι βρήκε τον δάσκαλό του απέναντι στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ενώ και οι παίκτες του τελευταίου δεν υστέρησαν. Κάποια λάθη σίγουρα έγιναν, αλλά ακόμη και έτσι ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (9/5) πάει με αέρα δύο τερμάτων. Ένα σενάριο ιδανικό.

Το ματς

Η Άστον Βίλα προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να κάνει το παιχνίδι της και να ψάξει το γρήγορο γκολ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός όχι μόνο άντεξε στο πρώτο τέταρτο, αλλά είχε και την ιδανική αντίδραση αμέσως μετά. Είχαν προηγηθεί δύο σημαντικές επεμβάσεις του Τζολάκη και ακολούθησε το ρεσιτάλ του Ελ Κααμπί.

Οι Άγγλοι έχοντας την άμυνά τους ψηλά, έτρωγαν μπαλιές στην πλάτη και κάπως έτσι ο Μαροκινός ξεμαρκαρίστηκε δις και εκτέλεσε. Πρώτα στο 16′ για το 0-1 από την πάσα του Τσικίνιο και μετά στο 29′ από την εξαιρετική μπαλιά του Ποντένσε. Κεφάτος ήταν ο Πορτογάλος, ο οποίος έφαγε αρκετό «ξύλο» από τους αντιπάλους του στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός έκλεινε καλά τους χώρους και έψαχνε τις αντεπιθέσεις, όπως στο 39′ με το σουτ του Φορτούνη. Οι «χωριάτες» έβγαζαν έναν εκνευρισμό γιατί δεν τους πήγαιναν πολλά όπως ήθελαν, αλλά στο 45’+1 βρήκαν γκολ με τον πρώτο τους σκόρερ Γουότκινς.

Αυτό ήταν το γκολ που ξύπνησε τόσο τους παίκτες του Ουνάι Έμερι όσο και το γήπεδο. Μεσολάβησε το ημίχρονο και η έξτρα καθυστέρηση λόγω ενός περιστατικού υγείας ενός οπαδού στις κερκίδες, αλλά η Άστον Βίλα μπήκε με άλλον αέρα στο δεύτερο 45λεπτο. Έφτασε έτσι στο 52′ στην ισοφάριση με τον Ντιαμπί σε μία φάση που ο Τζολάκης έχει μερίδιο ευθύνης για την αντίδρασή του.

Και πάνω που έδειχνε να στραβώνει το ματς, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι από το χέρι του Ντάγκλας Λουίζ, ο Ελ Κααμπί εκτελώντας το ολοκλήρωσε το χατ τρικ του και πάγωσε τους γηπεδούχους. Αυτό το γκολ έδωσε τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να ανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους και να παίξουν στη συνέχεια με διπλή ζώνη άμυνας. Μπλόκαραν οι Άγγλοι και στο 67′ με το σουτ του Έσε και την κόντρα στον Κόνσα έγινε το 2-4.

Ήταν λογικό στη συνέχεια να πιέσει πολύ η Άστον Βίλα. Ο Ολυμπιακός της άφησε την μπάλα και περίμενε. Όσο περνούσε ο χρόνος, το άγχος και η πίεση ήταν εμφανή στους Άγγλους. Δεν μπορούσαν να τα διαχειριστούν και αυτό φάνηκε ακόμη και στο χαμένο πέναλτι του Ντάγκλας Λουίζ στο 82′. Έτσι έως το σφύριγμα της λήξης οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν και πανηγύρισαν μία τεράστια νίκη.

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4

Σκόρερ: 45’+1 Γουότκινς, 52′ Ντιαμπί – 16′, 29′ και 56′ πέν. Ελ Κααμπί, 67′ Έσε

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Ολσεν, Κας, Λανγκλέ, Κόνσα, Ντίνιε, Ρότζερς (74′ Ντουράν), ΜαΓκιν, Ντάγκλας Λουίς, Ντιαμπί (85′ Ζανιόλο), Γουότκινς και Μπέιλι (85′ Ιροενγκμπούναμ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγα (46′ λ.τρ. Ρίτσαρντς), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70′ Ορτα) και Ελ Καμπί.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα