Ο Ολυμπιακός υπέστη κλοπή σε νεκρό χρόνο από τον Ντιφαλά – Μπρέικ στο μπρέικ η Μπαρτσελόνα (vid)

Χειρουργείο από τους γκρι και ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 80-82 από την Μπαρτσελόνα. Πλέον, το Final Four δυσκολεύει.

Οι Πειραιώτες γνώρισαν μια επώδυνη ήττα για το Game 3 των play-offs της Euroleague. Ηττήθηκαν

σε νεκρό χρόνο από διαιτητική απόφαση-ανακάλυψη που δεν είναι δυνατόν να κρίνει τη μοίρα μιας ολόκληρης σειράς.

Η Μπαρτσελόνα είχε τα δικά της διαστήματα, έμεινε όρθια στην κανονική διάρκεια και έκλεψε τη νίκη στο φινάλε με τη βοήθεια του Ντιφαλά που ανακάλυψε φάουλ του Πετρούσεφ πάνω στον Ράιτ.

Πλέον, στο Game 4, τη Μ. Πέμπτη, στις 19:45, η ομάδα του Μπαρτζώκα στοχεύει σε νίκη ώστε να στείλει τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι.

Faute de Filip Petrusev qui donne 3 lancer-francs à Jabari Parker au buzzer !

Quel incroyable scénario ! @EuroLeague#SKWEEKLive #EveryGameMatters #SKWEEK #alwaysON pic.twitter.com/TUDjzaPcoI

— SKWEEK (@skweektv) April 30, 2024

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε νωχελικά για τους «ερυθρόλευκους», με πολύ άσχημα ποσοστά στα τρίποντα. Ο Φαλ έδινε πολλές μάχες, αλλά ως ένα σημείο αντιμετωπιζόταν αποτελεσματικά. Παρά το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο 13-13.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Πετρούσεφ με τον Ράιτ έκαναν θραύση. Ο Σέρβος έκλεισε το ημίχρονο με 5/6 δίποντα και 11 πόντους, δείχνοντας πόσο έλειψε. Ο Αμερικανός προσέθεσε άλλους εννιά και το 37-32 ουσιαστικά αποδίδεται κυρίως στο 2/9 στα τρίποντα.

Από την πλευρά τους, οι Καταλανοί δεν είχαν κάποιον να ξεχωρίζει, με τον Μπριθουέλα να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στο παιχνίδι τους. Οι περισσότερες στατιστικές κατηγορίες ήταν μοιρασμένες πάντως και το παιχνίδι έδειχνε ότι θα πάει έτσι μέχρι το τέλος.

Πολύ κακό 3ο δεκάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε 5(!) τρίποντα και άφησε όλο τον ρυθμό στην Μπαρτσελόνα, τη στιγμή που ο Κάναν ακόμα δεν μπορούσε να σκοράρει από τα 6,75 (0/5 μέχρι εκείνο το σημείο). Φτωχό το 23.8% που άφησε τους Πειραιώτες στο -6 (51-57).

Στα δύσκολα μίλησε ξανά ο Ράιτ με τον Πετρούσεφ. Αυτή τη φορά, ο Σέρβος κέρδισε το αντιαθλητικό από τον Λαπροβίτολα και ισοφάρισε το παιχνίδι στο 61-61, 5 λεπτά πριν το τέλος και προσπέρασαν με 1/2 βολές του Ράιτ (4:30). Οι άμυνες έβγαιναν, αλλά η επίθεση από την περιφέρεια ήταν ακόμα σε σίγαση. Ωστόσο ο Πετρούσεφ ήταν καυτός.

Μεγάλο μπλοκ από τον Πετρούσεφ 3:16 πριν το τέλος πάνω στον Βέσελι, με το σκορ στο 64-63.Λίγο αργότερα, ένα… πεταχτάρι από  τα 8,5 μέτρα, στη λήξη του χρόνου για το 67-63. Θύμισε Πρίντεζη

Ο Αμπρίνες κράτησε τους μπλαουγκράνα με 2/2 τρίποντα, φέρνοντας το παιχνίδι στο 71-69. Τα τελευταία 50 δευτερόλεπτα κύλησαν βασανιστικά.

Ο Σατοράνσκι αστόχησε ελεύθερος για τρεις, αλλά στην επαναφορά κάτω από το καλάθι, ο Λαπροβίτολα ισοφάρισε σε 71-71.

Έμεναν 7,7 δευτερόλεπτα για το τέλος και η μπάλα στον Ολυμπιακό. Ο Γκος αστόχησε και… παράταση!

Με το σκορ στο 80-80, ο Πετρούσεφ έπαιξε καθαρή άμυνα στον Πάρκερ που.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-13, 37-32, 51-57, 71-71, 80-83 παράταση

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Ντιφαλά, Νέντοβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10, Γκος 9, Ράιτ 16, Κάναν, Λαρεντζάκης 3, Φαλ 8, Μπραζντέικις, Πίτερς 8, Πετρούσεφ 18, Μιλουτίνοφ, Σίκμα, ΜακΚίσικ 8

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα 2, Βέσελι 16, Μπριθουέλα 2, Ρούμπιο, Κάλινιτς 5, Σατοράνσκι 13, Γ. Ερνανγκόμεθ 13, Λαπροβίτολα 12, Αμπρίνες 6, Ενάτζι, Γιοκουμπάιτις

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα