Ο παγκόσμιος χάρτης των αναβατών του MotoGP σε αριθμούς

11:23 6/3/2024 - Πηγή: Sportime

Παγκόσμιος χάρτης αναβατών MotoGP: Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί αποτελούν το 72,7% του πλέγματος με τις ίδιες επτά χώρες όπως πέρυσι.

Η  σεζόν 2024 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP  θα αποτελείται από 22 αναβάτες με εντυπωσιακούς αριθμούς και για άλλη μια φορά θα εκπροσωπούν  επτά  διαφορετικές  χώρες σε τέσσερις ηπείρους . όπου η Ισπανία και η Ιταλία συνεχίζουν να αποτελούν πολύ μεγάλη πλειοψηφία με 16 πιλότους: 72,73%.

Αν προσθέσουμε τους δύο Γάλλους και τους Πορτογάλους, υπάρχουν συνολικά 19 πιλότοι από τα νότια της γηραιάς

ηπείρου , που παρουσιάζουν αριθμούς πανομοιότυπους με εκείνους της περσινής χρονιάς, αφού η εκπροσώπηση των χωρών δεν έχει μετακινηθεί από το 2023.

Αυτός είναι ο  διαδραστικός χάρτης με την προέλευση των αναβατών του MotoGP 2024 , στον οποίο μπορείτε να κάνετε ζουμ για να μεγεθύνετε την περιοχή που θέλετε.

(Σημείωση: και οι δύο αδερφοί Márquez, ο Raúl Fernández και ο Augusto Fernández τοποθετούνται σε υπέρθεση καθώς γεννήθηκαν στο ίδιο σημείο, μπορείτε να δείτε μόνο το όνομα ενός από αυτούς όταν τοποθετηθούν στην κορυφή):

Υπάρχουν και πάλι επτά χώρες με παρουσία. Η Ισπανία  συνεχίζει να έχει δέκα με την άφιξη του  Pedro Acosta  στη θέση του Pol Espargaró και τη συνέχεια των  Aleix Espargaró, Álex Rins, Jorge Martín, Maverick Viñales, Marc Márquez, Joan Mir, Pol Espargaró, Álex Márquez και Raúlández .

   Από την άλλη,  η Ιταλία  συνεχίζει με ισχυρή εκπροσώπηση έξι πιλότων που αποτελούνται από τους  Pecco Bagnaia, Enea Bastianini, Luca Marini, Marco Bezzecchi, Franco Morbidelli και Fabio Di Giannantonio .

Η υπόλοιπη συμμετοχή στη γηραιά ήπειρο ολοκληρώνεται με  τη Γαλλία , την τρίτη χώρα σε διεκδίκηση με περισσότερους από έναν εκπροσώπους, έχοντας τους  Fabio Quartararo και Johann Zarco . ενώ  ο Miguel Oliveira θα συνεχίσει να βάζει την Πορτογαλία  στον χάρτη του MotoGP  .

Ο Takaaki Nakagami θα επαναφέρει την Ιαπωνία στον χάρτη του MotoGP για να ενταχθεί στους 19 Ευρωπαίους και να ανεβάσει την παρουσία αναβατών από το βόρειο ημισφαίριο στους 20, όντας επίσης ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ασίας στο grid.

Για άλλη μια φορά, οι αναβάτες Red Bull KTM Factory Racing θα συνεχίσουν να βάζουν το νότιο ημισφαίριο στον χάρτη – το οποίο αποτελεί μόνο το 9,09% του grid – καθώς και τις αντίστοιχες ηπείρους τους: η Ωκεανία και η Αυστραλία θα έχουν τον Jack Miller για έναν ακόμη χρόνο. καθώς και η Αφρική και η Νότια Αφρική στον Μπραντ Μπάιντερ .

Παγκόσμιος χάρτης αναβατών MotoGP:  Οι 22 αναβάτες MotoGP 2024, σε αριθμούςΟι αναβάτες του πλέγματος MotoGP 2024 έχουν συνολικά 26 παγκόσμιους τίτλους, 10 στην κορυφαία κατηγορία.

Τρεις τίτλοι και ένας περισσότερος πρωταθλητής από πέρυσι είναι αυτοί που παρουσίασαν οι οδηγοί της σεζόν 2024 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου τέσσερις πρωταθλητές της πρώτης κατηγορίας θα συναντηθούν ξανά: ο έξι φορές πρωταθλητής Marc Márquez , ο δύο φορές πρωταθλητής Pecco Bagnaia -που έχει ακολουθήσει δύο τίτλους- και οι πρωταθλητές Joan Mir και Fabio Quartararo .

Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής όπως ο Pol Espargaró έφυγε και σε αντάλλαγμα ήρθε ένας άλλος όπως ο Pedro Acosta .

Σε γενικές γραμμές, οι αριθμοί των 22 αναβατών του MotoGP 2024 είναι εντυπωσιακοί .

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςMOTOGP 2024 PILOTS – ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιος χάρτης αναβατών MotoGP:  Η αποχώρηση του Pol Espargaró αφαίρεσε έναν τίτλο από το σύνολο, αλλά αντίθετα προστίθενται τρεις με τους δύο να συνεισφέρει ο πρωτάρης Pedro Acosta και αυτόν που κέρδισε ο Pecco Bagnaia . Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα 13 οδηγοί με παγκόσμιο τίτλο στο grid , όπου περισσότεροι από τους μισούς οδηγούς έχουν βάλει κάποια στιγμή το όνομά τους στο ιστορικό ρεκόρ του Grand Prix.

Επιπλέον, όπως συνέβη πέρυσι, και οι 22 οδηγοί έχουν νίκες σε παγκόσμιο πρωτάθλημα . Επιπλέον, φέτος όλοι πέτυχαν τουλάχιστον δύο. Όχι μόνο αυτό: τουλάχιστον, όλοι έχουν δώδεκα ή περισσότερα βάθρα, δύο pole position και έναν ταχύτερο γύρο.

Εδώ μπορείτε να δείτε τους πλήρεις αριθμούς που πέτυχαν οι αναβάτες του MotoGP 2024 μεταξύ όλων των κατηγοριών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (μπορείτε να ταξινομήσετε κάθε στήλη κάνοντας κλικ στα στατιστικά):

Συνολικά υπάρχουν 4.009 γκραν πρι, 26 τίτλοι, 347 νίκες, 895 βάθρα, 346 pole positions, 312 ταχύτεροι γύροι και 34.235 βαθμοί .

Και εδώ είναι σε γραφική μορφή (στο μενού επάνω αριστερά μπορείτε να εμφανίσετε τα στατιστικά που θέλετε να ελέγξετε):

Παγκόσμιος χάρτης αναβατών MotoGP: MOTOGP 2024 PILOTS – ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ MOTOGP

Με τον τίτλο που πέτυχε ο Pecco Bagnaia το 2023, οι οδηγοί της premier class έχουν πλέον δέκα τίτλους στην ίδια κατηγορία, αφού οι δύο του Ιταλού προστίθενται στους έξι του Marc Márquez και εκείνους των Joan Mir και Fabio Quartararo.

Έως και 16 από τους 22 οδηγούς έχουν πετύχει μια νίκη στην premier class , όπου 18 έχουν ανέβει στο βάθρο, 16 έχουν κατακτήσει μια pole position και 17 έχουν πετύχει έναν ταχύτερο γύρο.

Εδώ μπορείτε να δείτε τους πλήρεις αριθμούς που πέτυχαν οι αναβάτες του MotoGP 2024 στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (μπορείτε να ταξινομήσετε κάθε στήλη κάνοντας κλικ στα στατιστικά):

Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής ΝαυτιλίαςΠαπαλεξανδράκης Piaggio Vespa Aprilia Gillera στο Motor FestivalH Nissan Χαλκιάς στο 22o Motor FestivalΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Συνολικά έχουν συγκεντρώσει 1.937 γκραν πρι, 10 τίτλους, 136 νίκες, 351 βάθρα, 153 pole positions, 145 ταχύτερους γύρους και 15.801 βαθμούς .

Και πάλι, εδώ είναι σε γραφική μορφή (στο μενού επάνω αριστερά μπορείτε να εμφανίσετε τα στατιστικά στοιχεία που θέλετε να ελέγξετε):

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι μοτοσυκλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024: Ducati, KTM, Aprilia, Yamaha και HondaΜονοθέσια Formula 1: Γιατί όλοι οι αμφισβητίες της F1 του 2024 είναι κυρίως θαμποί και μαύροι;Η Ιταλική υπερδύναμη στα συστήματα ασφαλείας Zammitek θα είναι στο Motor FestivalΗ Ford Car Center στο 22ο Motor Festival MEC Παιανίας

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
MotoGP,