Ολυμπιακός: Η κατάρα των γκολ στο φινάλε επέστρεψε

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός εμφανίζει με εκνευριστική συνέπεια μια μεγάλη αδυναμία στους ομίλους του Europa League.

Oι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τα αμυντικά τους προβλήματα απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα και η ευρωπαϊκή τους συνέχεια τον Φεβρουάριο του 2024 τέθηκε εν αμφιβόλω.

Άμυνα προς αποφυγή στο πρώτο γκολ της Τόπολα, τρικυμία

μετέπειτα και το τρίποντο ξεγλίστρησε μέσα από τα πόδια των παικτών του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Πέρα από κάθε τακτική ανάλυση, πέρα από το αν ήταν κόκκινη ή κίτρινη το μαρκάρισμα του Ντόη, στην επιφάνεια έρχεται κάτι το… υπερφυσικό.

Μια κατάρα, η οποία συνόδευε την πορεία των Πειραιωτών στην Ευρώπη από το 1990 κι έπειτα.

Ολυμπιακός: Αδυναμίες που θυμίζουν άλλες εποχές

Το γκολ του Πάντοβιτς στο 90ο λεπτό, θύμισε σε όλους, ιδιαίτερα στους φίλους του Ολυμπιακού, εποχές αρχών και μέσων του 2000.

Τότε που αν ο Ολυμπιακός δεν δεχόταν γκολ στο… 80 φεύγα, κάποιος φούρνος θα γκρεμιζόταν. Από τα ματς με Λιόν, Βαλένθια, Λίβερπουλ, Ρόζενμποργκ, Λιόν ξανά, Ρεάλ Μαδρίτης την εξαετία 2000-2006 μέχρι το γκολ του Ντέβιτς το 2012, τα αρνητικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού συνοψίζονται κυρίως με γκολ που δέχεται στο φινάλε, κοινώς από το 85΄ και μετά.

Κάτι που επαναλαμβάνεται σταματάει να αποτελεί μια απλή σύμπτωση.

Μην πάτε μακριά. Πέρυσι, στα δύο από τα έξι ματς των ομίλων, οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί. Τόσο κόντρα στη Ναντ στη Γαλλία, όσο και απέναντι στη Φράιμπουργκ στη Γερμανία. Κι όμως, με γκολ του Γκεσάν (90+3΄) και του Κίμπλερ (90+3΄), χάθηκαν τρεις βαθμοί.

Φέτος, τα ίδια. Με τη Φράιμπουργκ δεν ήταν για χάσει η ομάδα του Μαρτίνεθ. Κι όμως, στο γκολ του Φίλιπ, το φαληρικό στάδιο σίγησε στο 86ο λεπτό.

Σκηνικό-καρμπόν και φέτος με γκολ σχεδόν στην εκπνοή.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η συνθήκη λύνεται με βίντεο, τακτική, συγκέντρωση ή… μάγια, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπιστεί. Διότι στερεί βαθμούς, στιγμές και χαρά από τους ίδιους τους παίκτες και φυσικά απ’τον κόσμο της ομάδας.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα