Ολυμπιακός: Με Ιμπόρα η ενδεκάδα – Δύσκολα τρία στόπερ με Φράιμπουργκ

Ο Ολυμπιακός παίζει στο Φράιμπουργκ (19:45, Cosmote Sports) την πιθανότητα να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή συνέχεια από την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Πιθανότατα με Ιμπόρα στο βασικό σχήμα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όχι όμως σε τριάδα στην άμυνα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είπε στη συνέντευξη Τύπου πως του αρέσει

να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα και να δοκιμάζει διαφορετικές τακτικές και σχήματα. Στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού έχει «κολλήσει» να χρησιμοποιήσει τον Βιθέντε Ιμπόρα στην αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ.

Οι λόγοι είναι προφανείς. Η εμπειρία του Ισπανού μέσου, το γεγονός πως είναι «δικό του παιδί» και φυσικά το ότι είναι ένας παίκτης με έφεση στο ψηλό παιχνίδι και στο να «καθαρίζει» τα στημένα, τον καθιστούν δυνατό υποψήφιο για το αρχικό σχήμα. Για την ακρίβεια, σε ότι δοκίμασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Ισπανός χαφ ήταν μέσα.

Βέβαια, από την τελευταία προπόνηση επί γερμανικού εδάφους, φάνηκε πως το σχήμα με τρεις στόπερ δεν έχει πολλές πιθανότητες. Ναι μεν το έχει δουλέψει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί εντός του αγώνα και όχι να ξεκινήσει παίζοντας… καθρέφτη το σχήμα της Φράιμπουργκ. Ρίσκο βέβαια. Διότι, ο 35χρονος χαφ  δεν έχει παίξει ματς υψηλού τέμπο εδώ και καιρό, ενώ είναι κι αρκετά αργός…

Ο Ιμπόρα και τα διλήμματα

Ο Ιμπόρα, άλλωστε, θα είναι αυτός που θα κινείται ανάμεσα στα δύο στόπερ για να παίρνει μπάλα.  Η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείτε από τα δεξιά προς τα αριστερά από τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα. Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεδομένα ο ένας αμυντικός μέσος θα είναι ο Ιμπόρα όπως είπαμε και δεδομένα θα παίξει και ο Μαντί Καμαρά. Έσε και Αλεανδρόπουλος διεκδικούν μία θέση, η οποία θα καταδείξει και τρόπον τινά ένα διαφορετικό σχήμα.

Αν παίξει ο Έσε, πάμε για δύο εξάρια μπροστά από τη μεσαία γραμμή. Αν παίξει ο Αλεξανδρόπουλος, ο Ολυμπιακός θα έχει δύο «οκτάρια» δεξιά κι αριστερά από τον Ιμπόρα. Ο Μασούρας μοιάζει να κερδίζει την κούρσα για τη φανέλα του βασικού από τον Ποντένσε. Στο 50-50 ήταν η μάχη ανάμεσα σε Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς για την κορυφή της επίθεσης όμως ο 34χρονος Μαυροβούνιος τραυματίστηκε στην προπόνηση. Ο Φορτούνης θα συμπληρώσει την ενδεκάδα.

Εν κατακλείδι, το ψάχνει για έκπληξη ο Μαρτίνεθ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Ιμπόρα θα παίξει, λοιπόν, αλλά πιθανότατα στη θέση του.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα