Ολυμπιακός: Ο Κάνααν πρέπει να συγκρατεί τα νεύρα του και ο Σίκμα να αποδείξει πως δεν είναι λάθος που ήρθε

Ο Κάνααν φταίει, ή o Σίκμα δηλαδή; Όχι! Αυτή τη στιγμή είναι τόσα τα θέματα που έχει ο Ολυμπιακός που δεν ξέρεις από πού να αρχίσει και που να τελειώσεις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Ωστόσο, ο Κάνααν και ο Σίκμα είναι δύο περιπτώσεις που χρίζουν ανάλυσης.

Ποτέ την επομένη μίας ήττας όπως αυτής στο Μιλάνο από την Αρμάνι έχει πολλά ζητήματα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να ξεκινάει

με 1-2 την εφετινή Euroleague. Αλλά δεν είναι οι νίκες –ήττες το πρόβλημα, ούτε η θέση στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημα είναι πως δεν βγαίνουν τα κουκιά. Αριθμητικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Δεν είναι ένας ή δύο οι παίκτες που έχουν ζητήματα. Ο Μπραζντέικις ακόμα ψάχνεται. Ο Φαλ δεν είναι έτοιμος. Ο Γκος έπαιξε μόνο με τον Παναθηναϊκό. Ο ΜακΚίσικ δεν έχει παίξει καθόλου. Ο Κάνααν αποβλήθηκε με την Αρμάνι. Δεν είναι απλό και εύκολο να επιβιώσεις με όλα αυτά, αλλά πρέπει.

Ο Κάνααν και ο Σίκμα…

Ας σταθούμε πρώτα στον Κάνααν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο ΟΑΚΑ (και) εξαιτίας του. Σημείωσε σημαντική νίκη κόντρα στον Άρη, με εκείνον πρωταγωνιστή. Δεν γίνεται μία απερίσκεπτη ενέργεια με την Μπαρτσελόνα και μία ακόμα με την Αρμάνι να στερεί στην ομάδα του τις νίκες. Διότι, η παρουσία είναι κομβική. Απαραίτητη.

Ο Αμερικανός οφείλει να συμπεριφέρεται σαν πρωταγωνιστής. Αυτός είναι φέτος, πρέπει να το καταλάβει. Ακόμα κι αν αδικείται, απαγορεύεται να χάνει τον έλεγχο και την αυτοσυγκράτησή του. Πολλώ δε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια.

Ο δε Λουκ Σίκμα κουβαλάει πολλά χρόνια στην πλάτη του αλλά και πλούσια εμπειρία. Συν τοις άλλοις ήταν από την αρχή της προετοιμασίας με τον Ολυμπιακό. Δεν βοηθάει πουθενά και σε τίποτε. Ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση, ούτε ως «4», ούτε ως «5». Δεν κάνει απολύτως τίποτε. Μηδέν.

Μόνη δικαιολογία το ότι προέρχεται από τραυματισμό. Ωστόσο, μοιάζει πραγματικά να υπολείπεται σε όλους τους τομείς σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού. Η συγκεκριμένη επιλογή δε είναι και η πιο περίεργη από όλες τις μεταγραφές των «ερυθρολεύκων». Πρέπει να δείξει κάτι διαφορετικό ο Σίκμα και άμεσα…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα