Παναθηναϊκός – Ρεν 1-2: Έχασε, αλλά δεν χάθηκε

Μπορούσε και πιθανότατα άξιζε το κάτι παραπάνω. Τελικά αυτό δεν ήρθε. Παναθηναϊκός – Ρεν 1-2 με τους «πράσινους» να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στη φάση των ομίλων του Europa League.

Είχαν πολλές και καλές στιγμές οι «πράσινοι», οι οποίοι πλήρωσαν τις αδυναμίες τους. Είχαν αμυντικά προβλήματα, όχι τις επιστροφές που θα έπρεπε και σε στα γκολ υπήρξαν κακές μεμονωμένες αντιδράσεις. Αδυναμία μπορεί να πει κανείς

πως ήταν και το ότι δεν εκμεταλλεύτηκε το «τριφύλλι» τις ευκαιρίες του. Ένα γκολ ακόμη το δικαιούταν.

Ίσως να είναι οξύμωρο, αλλά ο Μπρινιόλι έκανε μεγάλη εμφάνιση κρατώντας ζωντανή την ομάδα του έως το τέλος. Το πάλεψε πολύ ο Ιωαννίδης, έδωσε αρκετές μάχες ο Παλάσιος. Οι αλλαγές θα έπρεπε να είχαν βοηθήσει περισσότερο.

Από την πλευρά της η Ρεν επιβεβαίωσε πως είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Πίσω είχε και εκείνη τα θέματά της, αλλά όποτε έπαιρνε την μπάλα, μπορούσε να γίνει επικίνδυνη. Ειδικά ο Γκουιρί εξέθεσε τους αντιπάλους του.

Το ματς

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί εκείνος να μπήκε δυνατά και να έδειξε στα πρώτα λεπτά πως μπορεί να κάνει τη ζημιά στη Ρεν, αλλά εκείνη σκόραρε στην πρώτη της φάση. Μόλις στο 7′ ο Γκουιρί έκανε το 0-1 σε φάση αμυντικής ισορροπίας των «πράσινων». Όφειλε ο Μπεράρντ να έχει αντιδράσει καλύτερα εφόσον ο Βαγιαννίδης είχε γίνει στόπερ.

Λογικό ήταν αυτό το γκολ να σοκάρει τους γηπεδούχους. Η Ρεν ήταν εμφανές πως προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και στο 14′ είχε δοκάρι για το 0-2 με σουτ του Γκουιρί. Το παιχνίδι άνοιξε, είχε τις στιγμές του και ο Παναθηναϊκός, όπως το φάουλ του Τσέριν, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε.

Υπήρξαν και κάποιες διακοπές στη συνέχεια με αποτέλεσμα να χαθεί κάπως ο ρυθμός. Ωστόσο, ο αγώνας εξελισσόταν σε δίκοπο μαχαίρι για τον Παναθηναϊκό. Όσο ρίσκαρε, δεχόταν κόντρες, αλλά την ίδια ώρα έφτιαχνε φάσεις και εκείνος. Του έλειπε, πάντως, η καλή τελική επιλογή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά από στημένη φάση με τον Καλιμουεντό να σκοράρει με τρομερό τακουνάκι. Εκεί φάνηκαν να τελειώνουν όλα.

Παρόλα αυτά προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 60′ ήρθε η φάση που έψαχναν. Μέσω VAR δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Παλάσιος και από τη βούλα ο Ιωαννίδης μείωσε σε 1-2 στο 61′. Η Λεωφόρος πήρε φωτιά, ο Γιοβάνοβιτς φρέσκαρε την ομάδα του και η πίεση προς τη Ρεν αυξήθηκε.

Εκείνη με μία ακόμη τρομερή αντεπίθεση λίγο έλειψε να κάνει το 1-3, αλλά ο Μπρινιόλι είπε «όχι» σε τετ α τετ με τον Καλιμουεντό. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, ο Σπόραρ ήταν η επόμενη αλλαγή και προς το φινάλε οι Γάλλοι έφτασαν να παρατάσσουν διπλή ζώνη άμυνας.

Ο Μπρινιόλι χρειάστηκε και στη μεγάλη ευκαιρία του Γκουιρί στο 82′, ενώ η Ρεν απείλησε και στις καθυστερήσεις. Κάθε φορά που έβγαινε μπροστά, ήταν επικίνδυνη. Στο φινάλε έστω και ανορθόδοξα έψαξε το 2-2, είχε δοκάρι με σέντρα του Μλαντένοβιτς και ακριβώς μετά μία μεγάλη φάση με τον Μαντσίνι για να πάρει τον βαθμό. Δεν τα κατάφερε και προχωράει.

Παναθηναϊκός – Ρεν 1-2

Σκόρερ: 61′ πέν. Ιωαννίδης – 7′ Γκουιρί, 49′ Καλιμουεντό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (62’ Βιλένα), Αράο, Τζούρισιτς (74’ Σπόραρ), Μπερνάρ (61’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης, Παλάσιος (62’ Μαντσίνι).

ΡΕΝ (Μπρούνο Τζενεσιό): Μανταντά, Ασινιόν, Ομαρί, Μπελοσιάν, Τρουφέρ (80’ Τεατέ), Μπουριγκό (31’ Σανταμαρία), Μάτιτς, Λε Φι (46’ Ριεντέ), Μπλας, Καλιμουεντό, Γκουιρί (92’ Τεριέ).

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα