Παναθηναϊκός: Η μεταμόρφωση του Γεντβάι φέρνει νέα δεδομένα

Ο Παναθηναϊκός άλωσε την Τούμπα και έκανε βήμα πρόκρισης σε ένα παιχνίδι που μεταξύ άλλων κράτησε το μηδέν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί εντός έδρας στον «Δικέφαλο του Βορρά» από το 0-0 με τον Άρη.

Κόντρα σε μία ομάδα που βγάζει με μεγάλη ευκολία φάσεις, ο Παναθηναϊκός ήταν διαβασμένος

και είχε αρκετούς πρωταγωνιστές. Ο Ντραγκόφσκι «κλείνει» το θέμα Μπρινιόλι με τέτοιες εμφανίσεις, ενώ οι Γεντβάι και Αράο επιβεβαιώνουν πως είναι το καλύτερο δίδυμο για τα στόπερ αυτή τη στιγμή.

Ο δεύτερος έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό (πολυ)εργαλείο. Δεδομένου του βιογραφικού του, όμως, δεν εκπλήσσει η απόδοσή του. Αντιθέτως, για τον Γεντβάι υπήρξε προβληματισμός στη διάρκεια της σεζόν και ήταν λογικός.

Στο ξεκίνημα της χρονιάς είχε κάποια καλά ματς ο Κροάτης. Μόνο που γρήγορα άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η ταυτόχρονη χρησιμοποίησή του με τον Σένκεφελντ. Ο Γεντβάι έδειξε να μην κουμπώνει με τον Ολλανδό και να μην μπορεί να παίξει ως αριστερός κεντρικός αμυντικός.

Συν τοις άλλοις, για ένα χρονικό διάστημα έβγαζε διαρκώς προβλήματα τραυματισμών. Η δυσπιστία μεγάλωσε, αλλά ο Φατίχ Τερίμ έβαλε τέλος σε όλο αυτό. Του έδωσε σερί αγώνων, τον πήγε δεξί στόπερ και κάπου εκεί ο Γεντβάι βρήκε πατήματα.

Κι ενώ η συζήτηση γύρω από το πρόσωπό του είχε σταθερά αρνητικό πρόσημο, αυτό έχει αλλάξει άρδην. Όσο παίζει είναι και καλύτερος ο 28χρονος. Σε τέτοιο σημείο που έχει αντιστρέψει πλήρως το εις βάρος του κλίμα.

Ο Παναθηναϊκός έως το τέλος της σεζόν θα πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις για το κέντρο της άμυνάς του. Εκεί έχει τρεις δανεικούς και δύο μακροχρόνια τραυματίες και αυτή τη στιγμή από όσους παίζουν, ο Γεντβάι κερδίζει ξεκάθαρα τις εντυπώσεις. Δεδομένου ότι οι «πράσινοι» έχουν βάλει οψιόν αγοράς στη συμφωνία τους με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, κάθε καλή του εμφάνιση σε μεγάλο παιχνίδι, τον φέρνει και πιο κοντά στην παραμονή του.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα