Παναθηναϊκός: Το κενό του Μπερνάρ και ο επόμενος

17:53 7/2/2024 - Πηγή: Sportime

Μία που σκόραρε ο Μπερνάρ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μία που δήλωσε πως αποχωρεί. Ο Παναθηναϊκός δεν του έκανε νύξη για ανανέωση.

Εδώ και καιρό φαινόταν πως το μέλλον του Μπερνάρ είναι στη Βραζιλία. Σε καμία περίπτωση δεν θα έμπαινε το «τριφύλλι» σε διαδικασία ανανέωσης του 31χρονου λόγω του κασέ

του.

Σκέψεις υπήρχαν ακόμη και το καλοκαίρι ώστε να μην ολοκληρώσει ο Μπερνάρ το συμβόλαιό του με τους «πράσινους». Για πολλούς λόγους αυτό δεν προχώρησε, αλλά από τη μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα έγινε ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός χτίζει το δικό του αύριο χωρίς τον πιο ακριβοπληρωμένο για την ώρα ποδοσφαιριστή του.

Και εάν ο Μπακασέτας έχει ήδη πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού και θα είναι ο παίκτης που θα παίζει πίσω από τον φορ, ο Μπερνάρ αφήνει ένα άλλο κενό. Είναι ο μοναδικός που μπορεί με την ίδια ευκολία να παίξει και στο πλάι. Όταν γινόταν αυτό, ο Παναθηναϊκός δύναμη στα άκρα, αλλά κέρδιζε κάτι άλλο. Ήταν σαν να έπαιζε με έξτρα χαφ, κάτι που σε πολλά ντέρμπι τον βοήθησε.

Από το υπάρχον ρόστερ κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί να το κάνει άλλος με την ίδια συνέπεια και ποιότητα. Ο Τζούρισιτς δεν πείθει και οι εξτρέμ του Παναθηναϊκού δεν έχουν τις αρετές του «Μπερνάρ» στο δημιουργικό σκέλος.

Παρεμπιπτόντως, το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει ούτως ή άλλως να πάρει γενναίες αποφάσεις για τα «φτερά» της επίθεσής του. Μπορεί το μοναδικό συμβόλαιο που εκπνέει να είναι αυτό του Παλάσιος και μάλιστα με τις πιθανότητες ανανέωσής του διαρκώς να ψαλιδίζονται. Ωστόσο, και όσοι έχουν συμβόλαιο, θα πρέπει να δείξουν πως αξίζουν μία θέση στο ρόστερ. Εξαίρεση ο Λημνιός που εξ αρχής αποκτήθηκε με φόντο την επόμενη σεζόν, καθώς ακόμη δεν έχει ρυθμό και δεν δείχνει πως μπορεί να δώσει πολλά τώρα.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα