ΠΑΟΚ: Ένας μεταμορφωμένος Αουγκούστο στα «χέρια» του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης, με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να είναι για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν, εκ των διακριθέντων.

Ο Βραζιλιάνος χαφ του δικεφάλου σκόραρε το δεύτερο του τέρμα μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ενώ έχει μοιράσει και ισάριθμες ασίστ

σε 11 εμφανίσεις από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Με αυτόν τον τρόπο δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερα του υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου, που φαίνεται πως έχει βρει το «κουμπί» του, προκειμένου εκείνος να βγάλει στο γήπεδο όλη την ποιότητα του.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αουγκούστο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης, είχε βγάλει το καλοκαίρι του 2019, 3 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της, με σκοπό να τον πείσει να αφήσει την Βραζιλία και την Κορίνθιανς για να κάνει το ταξίδι για την Ευρώπη.

Παρότι όμως, οι «ασπρόμαυροι» στηρίζουν πολλά στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, εκείνος έδειχνε να μην μπορεί να βρει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα πατήματα του, και αρκούνταν σε μερικές εκλάμψεις κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο σεζόν.

Πλέον όμως, ο Ρουμάνος τεχνικός, έχει καταφέρει να τον «κερδίσει» και να τον κάνει ένα σημαντικό εργαλείο για την μηχανή της ομάδας του.

Μάλιστα, όλα αυτά σε έναν νέο ρόλο, καθώς το διάστημα που ο Ομάρ Ελ Καντουρί ήταν στα «πιτς», ο Αουγκούστο επωμίστηκε τη θέση του επιτελικού μέσου, σε μια αποστολή που τα έβγαλε εις πέρας με το παραπάνω.

Ασταμάτητο πρέσινγκ, έλεγχος της μπάλας και μεταβιβάσεις που άνοιγαν τους χώρους για τους Θεσσαλονικείς, σαν να ήταν η φυσική του θέση.

Από την πρώτη του θητεία κιόλας, στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτηρίστηκε ως ιδανικός «ψυχολόγος» και το στοίχημα με τον Αουγκούστο, αν και νωρίς, δείχνει να το κερδίζει, μεταμορφώνοντας τον, σε έναν κομβικό παίκτη για τον ΠΑΟΚ.

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα