Παυλάκης: «Όλα τα παιδιά θα κολλήσουν Κορονοϊό!»

12:32 4/9/2021 - Πηγή: Sportime

Ο κ. Παυλάκης παραχώρησε συνέντευξη σήμερα στο Open και δήλωσε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο ίδιος, καλεί μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει τις αποφάσεις που έχουν παρθεί για τα μέτρα στη λειτουργία των σχολείων. Όπως επισήμανε, όταν

ένα παιδί κολλήσει μέσα σε μία τάξη, θα είναι φυσιολογικό επακόλουθο να κολλήσει και το υπόλοιπο τμήμα.

«Όλα τα παιδιά θα κολλήσουν»

Εντύπωση προκάλεσε η συγκεκριμένη δήλωση του καθηγητή. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν δεν κλείνει ένα τμήμα όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα, όλα τα παιδιά θα κολλήσουν! Να το ξανασκεφτεί το υπουργείο Παιδείας». Πρόσθεσε επίσης ότι «οι τάξεις πρέπει να εξοπλιστούν με εξαεριστήρες. Αυτό θα βοηθούσε φοβερά. Το ανοιχτό παράθυρο μόνο του δεν βοηθά. Τα παιδιά χρειάζεται να φοράνε καλές μάσκες, όχι υφασμάτινες ειδικές πάνινες και μίας χρήσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πρόβλεψη ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει

Με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και με την έλευση του χειμώνα οι αριθμοί των κρουσμάτων θα αυξηθούν σύμφωνα με τον ίδιο. «Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός σε όλους», τονίζει ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης και επισημαίνει: «Μας περιμένουν χειρότερα αφού οι μισοί Έλληνες σχεδόν δεν είναι εμβολιασμένοι. Βλέπουμε επέκταση σε νεότερες ηλικίες και σε παιδιά δυστυχώς, παγκοσμίως».

«Χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία για το χειμώνα, μπορεί να έχουμε μία δεύτερη Θεσσαλονίκη», προειδοποιεί επίσης. « Τα δημοτικά θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μελέτες για να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 12. Για τα παιδιά στα γυμνάσια προτείνω γενικό εμβολιασμό», ανέφερε ο κ. Παυλάκης.

Τέλος ο κ. Παυλάκης δήλωσε ότι «δεν ξέρουμε όλη την αλήθεια για τον ιο, ακόμη την ψάχνουμε. Πολλά στελέχη του ιού έχουν ξεφύγει από τα εμβόλια. Αλλά η μετάλλαξη Δέλτα έχει επικρατήσει αυτών. Το Δέλτα δεν πολύ ελέγχεται με την ανοσία της κοινότητας.»

Διαβάστε Επίσης:

Εμβόλιο – Βρετανία: «Όχι» στον εμβολιασμό υγιών παιδιών από τη JCVI – Ποιο ηλικιακό γκρουπ αφορά

Κορονοϊός σχολεία: Το Υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε επίσημα διαχωρισμό μαθητών – Έτσι θα μπαίνουν στις τάξεις τα παιδιά

Mad Clip: Τα στοιχεία που είναι υπό διερεύνηση για τις συνθήκες του τροχαίου

Ευαγγελία Κουτσιανούδη για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα